Opublikowano 25 grudnia 20222 l Ciekawe czy ta plotka o dewelopingu remaku RE:V-X jest prawda. Qrwa, bylbym wniebowziety. Oby to byla prawda Reedycja. A jednak
Opublikowano 26 grudnia 20222 l Kończą się opcje na renowacje, więc Veronica będzie następna w kolejce. Część lubiana przez fanów, lecz niedostatecznie ceniona przez ogół graczy. A to mocno rozbudowana historia jak na standardy cyklu.
Opublikowano 27 grudnia 20222 l Puzzle w tej czescie najbardziej mi przypadly do gustu. Jezeli tego nie z partola to bedzie moj ulubiony remake. Chodz 2 dzisiaj wyglada najlepiej i to nie podlega dyskusji.
Opublikowano 27 grudnia 20222 l Ale są jakieś realne plotki z wiarygodnych źródeł? Jak pisaliscie na bazie newsów z ppe to troche wstyd Panowie
Opublikowano 27 grudnia 20222 l Raczej nie ma, ale to pewniak. W końcu sięgną po to, bo skończy się materiał na remake'i. A robić jedynkę kolejny raz, cóż...
Opublikowano 27 grudnia 20222 l Ja niestety obawiam się, że pewniakiem może byc np RE5 remake ze zmianami na poziomie tych jakies będziemy obserwować w czwórce. Edytowane 27 grudnia 20222 l przez pawelgr5
Opublikowano 27 grudnia 20222 l A ja bym nawet chciał kolekcje Outbreak odświeżoną tak jak Zero i 1 + normalne pełne multi. To akurat nie wydarzy się nigdy ale kurde no zagrałbym. Na PS2 miałem okazję grac w jedynke i podobały mi się te "scenarusze" na levele.
Opublikowano 27 grudnia 20222 l 17 minut temu, pawelgr5 napisał: Ja niestety obawiam się, że pewniakiem może byc np RE5 remake ze zmianami na poziomie tych jakies będziemy obserwować w czwórce. To byłoby fajne, ale coop musi zostać wyjebany - czysty single.
Opublikowano 27 grudnia 20222 l Wlasnie ze nie. Skoro caly czas remaki sa nastawione na singla to taka odswiezona 5 z coopem to bedzie mistrzostwo. Mocno w to wierze.
Opublikowano 27 grudnia 20222 l Jak z RE5 zrobią singla to znowu wróci nagonka, że biały pojechał do Afryki mordować murzynów roznoszących malarię i Ebolę.
Opublikowano 27 grudnia 20222 l RECV Remake to najsensowniejsza opcja z perspektywy odświeżania klasyków - na pewno sensowniejsza niż RE4, ale kij - Leon już niedługo, a później Claire... i Steve
Opublikowano 29 grudnia 20222 l Remake Code Veronica jakoś mnie nie grzeję. Jako fan serii, nie darzę tej części wielkim sentymentem. Owszem, to kawał solidnego, klasycznego Residenta, niemniej ta część wyrwała na mnie najmniej emocji z klasycznej serii. Chyba trochę dziwny klimat dołożył cegiełkę do tego. Czy są jakieś lokacje, które mocno mi zapadły w pamięć i do których tęsknie by wrócić? Nie. Jedynka miała rezydencję, dwójka komisariat, trójka Raccoon City, a czwórka wioskę i zamek. Za to na myśl o kolejnym remake’u jedynki aż mnie grzeję i była by to dla mnie bardziej oczekiwana gra niż remake czwórki. Jedynkę darzę ogromnym sentymentem. Do od jedynki na PSX zacząłem przygodę serią. Edytowane 29 grudnia 20222 l przez Lukas_AT
Opublikowano 2 stycznia 20232 l Główny problem Veronici polegał właśnie na niskich detalach, jeśli mowa o otoczeniu. W klasycznej trylogii (z naciskiem na RE2/RE3) prerenderowane tła dawały możliwość umieszczenia mnóstwa szczególików budujących klimatyczną scenerię. W ówczesnym 3D nie było na to miejsca. Nawet REmake i REZero postawiono na tradycję. Jedynie Outbreak dał trochę więcej pod tym kątem chociaż tam dużo zdziałał sentyment do Raccoon City.
Opublikowano 2 stycznia 20232 l 8 godzin temu, Nemesis napisał: Główny problem Veronici polegał właśnie na niskich detalach, jeśli mowa o otoczeniu Silent Hill z PSX (czyli konsoli generacji wcześniej) jednak nam zapadł w pamięci na długo. Szkoła, szpital, ulice Silent Hill - to wszystko to kultowe już miejscówki, do których chce się wrócić. A więc problem nie musi leżeć w środowisku 3D. W Veronice dla mnie właśnie brakowało tego pierdolni.ęcia. I nawet baza na Antarktydzie nie sprostowała temu zadaniu.
Opublikowano 4 stycznia 20232 l W dniu 29.12.2022 o 05:49, Lukas_AT napisał: Remake Code Veronica jakoś mnie nie grzeję. Jako fan serii, nie darzę tej części wielkim sentymentem. Owszem, to kawał solidnego, klasycznego Residenta, niemniej ta część wyrwała na mnie najmniej emocji z klasycznej serii. Chyba trochę dziwny klimat dołożył cegiełkę do tego. Czy są jakieś lokacje, które mocno mi zapadły w pamięć i do których tęsknie by wrócić? Nie. Jedynka miała rezydencję, dwójka komisariat, trójka Raccoon City, a czwórka wioskę i zamek. Za to na myśl o kolejnym remake’u jedynki aż mnie grzeję i była by to dla mnie bardziej oczekiwana gra niż remake czwórki. Jedynkę darzę ogromnym sentymentem. Do od jedynki na PSX zacząłem przygodę serią. Przepraszam, ale zapomniałeś o tej klimatycznej chatce za rezydencją w jedynce, z jeszcze bardziej klimatyczną muzą, best RE ever, remake remakea jedynki na wzór remakea dwójki przyjmę z otwartymi ramionami
Opublikowano 23 marca 20232 l 27 lat, a gierki cały czas na najwyższym poziomie (z małymi wyjątkami). Mam nadzieję, że będzie wychodzić co najmniej przez kolejne 27 lat, a za jakieś 20 doczekamy się kolejnych remaków na Playstation 8 oraz Xbox Two.
Opublikowano 23 marca 20232 l Powiedz mi, że urodziłeś się w 2000 roku bez mówienia mi, że urodziłeś się w 2000 roku.
Opublikowano 23 marca 20232 l Jedyneczka grana i konczona na PSX, DS, PS4 (remake) i niedługo na PC (tez remake). No wspaniałe gierka, mocno brakuje mi tych odsłon z zombiakami. Dwójka i trójka wspaniale zostały odnowione i moze na to PS8 będzie podobnie z 1 i Zero.
Opublikowano 23 marca 20232 l Ostatnio mnie naszła ochota na ponowne przejście jedynki, ale nawet nie rimejka tylko oryginału. Niesamowity klimat wciąż w tej grze pozostał. Pamiętam swoje pierwsze podejście gdzieś w 2000 roku i nie mogłem się oderwać. Tajemniczość kryła się w każdym pikselu. Takiego czegoś w gierkach już nie będę miał pewnie nigdy. Edytowane 23 marca 20232 l przez Lukas_AT
Opublikowano 23 marca 20232 l 3 godziny temu, Lukas_AT napisał: Ostatnio mnie naszła ochota na ponowne przejście jedynki, ale nawet nie rimejka tylko oryginału. Niesamowity klimat wciąż w tej grze pozostał. Pamiętam swoje pierwsze podejście gdzieś w 2000 roku i nie mogłem się oderwać. Tajemniczość kryła się w każdym pikselu. Takiego czegoś w gierkach już nie będę miał pewnie nigdy. Ja mialem podobnie wtedy a dzis cos zblizonego zafundowal mi Tormented Souls. Najlepszy Resident, ktory nie jest Residentem.
Opublikowano 23 marca 20232 l 55 minut temu, pawelgr5 napisał: Ja mialem podobnie wtedy a dzis cos zblizonego zafundowal mi Tormented Souls Edycja pudełkowa Tormented Souls na PS5 oczywiście na półeczce. Oby więcej tego typu gier. Ogrywałem także Fobia - St. Dinfna Hotel, ale jednak do poziomu Tormented Souls daleko i gra bardziej mnie wymęczyła.