Nemesis 1 268 Opublikowano 29 lipca 2019 Opublikowano 29 lipca 2019 Kiedyś grałem w na Vicie w remote play i na mniejszych ekranach jest pięknie. To wciąż perełka, która chyba nigdy mi się nie znudzi. Cytuj
Sven Froost 488 Opublikowano 31 lipca 2019 Opublikowano 31 lipca 2019 Przeszedlem RE 0 na Switchu i w hh gralo mi sie rewelacyjnie. Czy REmake jest lepszy graficznie od RE 0 i czy jest o wiele lepszy? Nie wiem czy wziasc REmake czy RE 4 do gry w hh Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 2 lipca 2022 Opublikowano 2 lipca 2022 Klasyka gatunku. Najlepszy rimejk jaki spłodził deweloperski światek. Wszystko tam gra i śmiga jak należy. Dialogi przepisano, nagrano od zera lecz brzmią też tak "swojsko" jak w RE1. Dzisiaj odpalam chyba, jak na lipiec przystało. Efekt letniej burzy oświetlający błyskiem rezydencję nadal robi jak w 2002. Perełka, która z wiekiem pięknieje. 6 3 Cytuj
Soyokaze 75 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Ja ilekroć zainstaluje sobie tą wersje na PC, to tylko patrzę przed uruchomieniem na skrót tej gry dobre półgodziny do godziny i mam już w żołądku rewolucje. co pokazuje jaki klimat w tej części jest. Co z tego, że znasz wszystkie potworki i ich pozycje itd. Po prostu sama mechanika, kamera, mrok, wąskie przejścia, ograniczone zasoby robią swoje. Nawet Remake 2 po obczajeniu tego nie daje i niech sobie krzyczą obrońcy odnowionej 2 i 3. Ja zdania nie zmienię. Dla mnie RE skończył się na wersji Remake 1 i RE 0. Potem to staczanie się w dół. Jeśli chce się robić horror i survival w 3D, to trzeba to umieć. Niestety Capom Umie robić statyczne horrorki i niech odpuści tą serię, bo ją do reszty zaorze. Ewentualnie zajmie się innymi tytułami i innymi markami. Nie potrafią zrobić teraz dobrego horroru. co świadczą części 5, 6 i dla mnie dobitne pokazanie, że nie potrafią, to oddanie pod inne skrzydła 7 i 8. Po co ciągnąć coś co już do ostatniej kropli na dnie zostało wyciągnięte? 1 Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Jak re2r i 7mka to staczanie się w dół to prosze capcom staczajcie się do końca świata 3 Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Jakby Capcom w tamtym czasie zatrzymał się na robieniu kolejnych części w klasycznym stylu, to dzisiaj marka byłaby już dawno pogrzebana jak większość gier z gatunku. RE nadal istnieje właśnie dlatego, że nie boją się eksperymentować. Raz wyjdzie to lepiej, raz gorzej ale seria trwa. 2 Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 (edytowane) Pamietam ze jak ogłosili ze robią remake 2 to bardzo mocno liczyłem na to ze będzie jak RE Remake. Obawiałem się bardzo tego ze jak zrobią dwójkę z kamera z czwórki to wyjdzie pazdzierz. A wyszło genialnie po prostu, co jeszcze bardziej udowadnia jak niepotrzebna była cześć czwarta w serii. Gdyby capcom zamiast zarzynać markę Resident czwarta odsłona tylko zrobił z czwórki nowe IP to pewnie dzisiaj byłaby z tego niezła seria. A tak to tylko mamy linie szczytów i powolne staczanie się w dół. Dobrze ze 7 na chwile przywróciła wiarę. Aż wyszła ósemka Edytowane 17 sierpnia 2022 przez LiŚciu 2 Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Village Gdyby wiedźma na zniczu nie wcisnęła się w plan wydawniczy to brałbym DLC jak pojebany. Ale za to na marzec RE4 wleci jak po je ba ne Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Ciekawe co wymyślą po fpp. Może powrót do korzeni? Chociaż nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł w dzisiejszych czasach a na fanach klasyków to za dużo nie zarobią. Jedyne na co licze przy capcomie to że nigdy nie uda im się zrobić dobrej gry multi chuyki próbują i próbują ale każda jedna ich gra pod multi to gówno ale jakby im się w końcu udało to oni będą gorsi niż r* ze swoim gta online 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Będzie powtórzenie cyklu. RE4 Remake sprzeda się świetnie, włodarze pomyślą żeby zrobić RE jeszcze bardziej nastawione na akcję + co-op i takie będzie RE9 i remake 0 (zamiast 10). Oceny Zero Remake będą słabsze bo już będzie za dużo sieki więc RE10 to będzie powrót do założeń RE2R, a później robimy remake'i 5 i 6 idąc coraz bardziej w stronę akcji a przy remake'u CV powracając do założeń RE2R i tak w kółko xd A jak chcą zrobić multi z RE to ja nadal czekam na Outrbreak w sosie RE2R. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Ktoś chce klucz na Resident Evil i Resident Evil 0? Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Albo nie chce i tak pewnie nie przejde xD niech jakiś prawdziwy zagrajmer sobie skorzysta Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Gdyby nie to, że na blaszce mam wszystkie RE oprócz Village to bym się skusił Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Tera jest jakas promka w HB ale tam chyba są wszystkie i ósemka. Cytuj
Il Brutto 1 624 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Chcialbym zobaczyc remake tej czesci, osobiscie moja ulubiona. Byc moze sentyment ze wzgledu na to ze u mnie na osiedlu krazyla w oryginale wersja niemiecka gierki. Sam dom mi sie podobal najbardziej ze wszystkich miejscowek w serii. Remaster ogrywalem jakos z 2 moze 3 lata temu jak kupilem w pakiecie z 0. Najlepsze ze niby dodali "modern" sterowanie a przez pare godzin nie moglem sie kompletnie do tego przyzwyczaic i nie moglem wyczuc w ktora strone skrecac bo zmienial sie kierunek po zmianie kamery. Dlatego tylko prawilnie na klasycznym bo jest o wiele latwiej. No i w sumie remaster trudniejszy od oryginalu bo zombie trzeba spalic zeby nie wrocily silniejsze i szybsze. Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Crimson Heady - yebane chujki. Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 32 minuty temu, LiŚciu napisał: Tera jest jakas promka w HB ale tam chyba są wszystkie i ósemka. Na ósemkę jest voucher -50% akurat Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Acha. I pewnie trzeba kupic bundla żeby mieć zniżkę ale pozostałe 50% trzeba dopłacić. Chyba jednak słaby deal. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Nie no nawet jakby nie dali tej zniżki na 8ke to się chyba mocno opłaca ten bundle Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 5 minut temu, LiŚciu napisał: Acha. I pewnie trzeba kupic bundla żeby mieć zniżkę ale pozostałe 50% trzeba dopłacić. Chyba jednak słaby deal. Tzn. dostajesz niemal komplet RE od 0-7 + Revelations 1/2, a dodatkowo voucher na -50% jeśli chcesz kupić Village. Za tę cenę +/- 120zł opłaca się srogo, to już pokrywa te drugie 50% Wioski, a dodatkowo dostajesz pełen pakiet gierek z serii. Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 No tak ale Ty te wszystkie części masz, tak pisałeś. Dlatego dla Ciebie słaby deal a Tobie odpowiadałem gdy napisałeś ze tylko ósemki Tobie brakuje. Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Opublikowano 17 sierpnia 2022 Dlatego nie kupuję tego bundla, ale jak ktoś ma niepełną kolekcję to jest deal bardzo dobry. Dla mnie naturalnie miałby wartość taką, że rozdałbym te kody na forumku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi