ogqozo 6 540 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Wydaje mi się, że nie ma tematu o tym serialu, to zakładam. Od jutra leci. Zazwyczaj nie czytam prawie nic o serialach zanim obejrzę, ale widzę już teraz, że prasa dostała większość sezonu i recenzje pierwszych odcinków są bardzo, bardzo dobre. Bardzo. Z tego co rozumiem, będzie trwał trend podbijających serca publiczności seriali niekoniecznie napisanych zbytnio oryginalnie czy spójnie, ale uderzających przede wszystkim dosadnym przekazem wizualnym, jak widzieliśmy na przykładzie szajby kolejno na "Breaking Bad", "Hannibala" i "Detektywa". A może prasa kłamie i nie? Ale stawiam, że będzie się gadać na forumku o tym serialu. HBO nie miało obecnie miejsca na nowy serial, szansę podjęło Cinemax i już zaklepało drugi sezon, w którym także wszystkie 10 odcinków wyreżyseruje Steven Soderbergh. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez ogqozo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 będzie kosa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) pierwszy odcinek jaka megatona o_O. soderbergh ma u mnie plusa za trolling z obwieszczaniem wczesnej emerytury aby potem zaangażować się w niemal 20 godzinny projekt. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Potwierdzam, klimat można kroić nożem. Będzie lepszy niż TD? Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Podobno poza kllimatem większość rzeczy w tym serialu zawodzi. Plus murzyn i baba są lekarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 proszę nie rozsiewać takiej ohydnej dezinformacji. nic w tym serialu nie zawodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ofsajd 1 104 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 ten serial to jest taki House MD tylko że 100lat wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 takie porównanie jest krzywdzące dla the knick. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Podobno poza kllimatem większość rzeczy w tym serialu zawodzi. Plus murzyn i baba są lekarzami. 1. "Podobno" - czyli pewnie nie widziałeś. 2. Większość czyli co? Świetna gra aktorska, scenografia, kostiumy, muzyka, charakterne postaci, dialogi? Jakieś konkrety? 3. Murzyn jest lekarzem, no i ? Baba nie jest lekarzem, tylko pielęgniarką/ami, szefową "MOPSu"/sponsorką szpitala, zakonnicą (zwaną, w niektórych kręgach pingwinem), pacjentką (a raczej przyszła denatką) 4. Skoro większość rzeczy zawodzi, to co tworzy ten klimat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 No właśnie czekałem na rozwianie wątpliwości, bo chciałem się zabrać za ten serial. Klimat bardzo mnie kręci. Murzyni w tamtych czasach nie mieli szans wykształcić się na chirurgów. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 murzyn nie kształcił się w stanach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 To rzeczywiście może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) No właśnie czekałem na rozwianie wątpliwości, bo chciałem się zabrać za ten serial. Klimat bardzo mnie kręci. Murzyni w tamtych czasach nie mieli szans wykształcić się na chirurgów. Na pewno ludzie zawodowo zajmujący się pisaniem będący obywatelami USA nigdy na to nie wpadli. Serial 1/10. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 No różny badziew pcha się widzom do głów byle przemycić antyrasistowskie i feministyczne akcenty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) :confused: Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Serial póki co 9/10. Kto nie chce niech nie ogląda, jego strata. Nikt nikogo nie zmusza przecież. Poza tym to nie jest dokument, które i tak notabene są fabularyzowane. Więc jeśli ktoś chce full real to zapraszam do życia. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 No różny badziew pcha się widzom do głów byle przemycić antyrasistowskie i feministyczne akcenty. To prawda, w wielkiej ilości filmów przedstawiających USA w XIX wieku krajem rządzą praktycznie czarne kobiety, byle przemycić antyrasizm niczym heroinę w du'pie. Dobrze, że jesteś czujny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 609 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Juz czaje, na plakat spojrzal. CZARNY I BABA LEKARZAEM. Zero realizmu 3/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Ten serial jest znakomity. Ta muzyka! A z Housem nic nie ma wspólnego oprócz tego, że główny bohater to też ekscentryk. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) i ćpun. jak wjechała muzyczka gościa od drive to się posikałem niczym cilve owen w pierzynce na głodzie. https://www.youtube.com/watch?v=3yDGK9yMRFw \m/ Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez tk___tk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Kurde to jest tak zarąbisty rok jeśli chodzi o seriale, że w czasie przerwy między sezonami muszę ustawiać sobie grafik co oglądać najpierw, a co później Z The Knick jestem po pierwszy epku i jest świetnie. klimat, epoka, postacie... wszystko zrobione z głową. Muzyka to ciekawa kwestia. Tak mocno nie pasuje do epoki, a zarazem genialnie buduje klimat każdej sceny. Jest MOC po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Jestem po pierwszym odcinku. Super serial. Bardzo jarają mnie takie klimaty, szczególnie epoka. Muzyka nietuzinkowa ale świetna. Motyw murzyna jednak uzasadniony i nie puszczony bokiem. Akcenty humorystyczne z zakonnicą i "ratownikami" też ok. Zobaczymy jak będzie dalej BTW serial byłby jeszcze ciekawszy gdyby cofnąć się o 50 lat wstecz do czasów, gdy dopiero wprowadzono eter i ogólnie znieczulenie albo jeszcze wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Jestem tuż po trzecim odcinku i na razie prawie same pozytywy. Obawiam się trochę o banalny finał, ale może wszystko nie zmierza do tego na co wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 do czego wszystko zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi