tukan 1 917 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 biznes Cleary'ego i siostry xD Barrow ładnie się naciął na swoją żonkę Edwards niby taki bokser a na dwa hity poszedł coś mi się wydaje że ogień pod nowy szpital podłożył młody Robertson i to on stoi za tymi przewałami z imigriantami bo potrzebuje kasy na swoją inwestycję w budowę metro. Najpierw obstawiałem zbirów Barrowa ale tylko troje Robertsownów wiedziało o swojej obecności tam i młody chciał się pozbyć niewygodnych świadków Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Wie ktoś może kiedy Cinemax zacznie emitować od nowa drugi sezon? Przegapiłem kilka odcinków z drugiego sezonu, a komputer ostatnio w słabej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Co za finał. I ten cliffhanger Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Oglądam teraz finał. Ta "samooperacja" jest według mnie kapitalna. Soderbergh wie, jak nakręcić dobry, trzymający w napięciu serial. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 cały sezon to 10/10 i serducho na filmweb Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Drugi sezon wg. mnie słabszy od pierwszego ale nadal bardzo dobry. Zabrakło mi mocnego wątku przewodniego który by napędzał akcję i spinał pozostałe wątki, jakim było uzależnienie i stopniowy upadek Tkacka w premierowym sezonie. Szkoda że serial kończy się na drugim sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Nigdzie nie ma info, że to ostatni sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Wszystkie wątki zostały zamknięte, nie ma już z czego zrobić kolejnego sezonu, a jeśli już to baaaaaardzo na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 No, niestety. Według mnie jeden z najlepszych seriali ostatnich lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 zakończenie świetne, nawet mimo tego, że kilka wątków zostało niedomkniętych burrow ma lipę, ale tak się kończą zabawy z rentgenem Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Świetny finał i cały świetny sezon. Wątki ładnie pozamykane i nie wyobrażam sobie co mogłoby być w kolejnym ale chciałbym żeby był. burrow ma lipę, ale tak się kończą zabawy z rentgenem Właśnie, co mu jest w te ręce bo nie przykminiłem. ;/ Zbyt częsty rentgen doprowadza do czego? btw - samooperacja thacka - co za chory poje.b - Cleary i Harry <3 I jeszcze ten twist że to on ją sprzedał ;O - Algie pójdzie w psychoanalizę - dobrze przewidziałem że to młody Robertson za wszystkim stoi - przez chwilę myślałem że Cornelia wsiądzie na Titanica xD Na szczęście zwiała jak najdalej od tej hałastry - Gallinger będzie chwalił czystość rasy w Europie, pewnie zbije piąteczkę w Adolfem Najlepszy serial tego roku. cała otoczka muzyka wątki aktorstwo Edytowane 23 Grudnia 2015 przez koval Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Właśnie, co mu jest w te ręce bo nie przykminiłem. ;/ Zbyt częsty rentgen doprowadza do czego? btw - samooperacja thacka - co za chory poje.b - Gallinger będzie chwalił czystość rasy w Europie, pewnie zbije piąteczkę w Adolfem wtedy rentgen był znacznie bardziej radioaktywny, a Burrow mówił , że zrobił sobie setki prześwietleń, czyli bawił się jak aparatem fotograficznym, zatem przyjął w krótkim czasie sporo radów Thackery chyba chciał popełnić spektakularne samobójstwo po śmierci Abby, jeszcze koka przed zabiegiem Gallinger będzie pływał do Europy i z powrotem statkami linii White Star, więc jest szansa, że będzie pasażerem Titanica xD Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 2 sezony / 20 epizodów /~1800 minut doskonałego aktorstwa, rewelacyjnych zdjęć, dialogów najwyższej próby, klimatycznej oprawy dźwiękowej oraz licznych zwrotów akcji. Nie chce mi się za bardzo powtarzać po poprzednikach, ale dla mnie mesjasz, którego bez wątpienia stawiam obok The Wire czy Peaky Blinders 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Jestem w szoku jak dobry był/jest ten serial. Dwa sezony weszły w tydzień jak w masło. Dla takich perełek istnieje TV, dla takich seriali musi być miejsce w hall of fame. Tu gra prawie wszystko, scenografia (piękne choć trudne czasy), aktorstwo, zdjęcia (operator ma łeb jak sklep, ile świetnych ujęć, nieoczywistych miejsc na kamerę), muzyka (w pierwszej chwili WTF, ale potem dochodzi jak to świetnie współgra), a tematyka i pokazanie postępu w medycynie są fenomenalnie. Pierwszy sezon jako całość minimalnie lepszy niż drugi (akcja była skupiona głównie wokół szpitala, w drugim trochę jest skakania po wątkach), ale to różnica na zasadzie 10/10 i 9.5/10. Dwa ostatnie odcinki to więcej akcji niż można się było spodziewać, a sam finał i wiadoma scena zostają w pamięci, także dzięki formie w jakiej ją zaprezentowano. Szkoda, że już koniec, ale lepiej tak niż rozwlekać to i odcinać kupony. Ląduje u mnie na samym szczycie obok The Wire, Breaking Bad i Six Feet Under. Kto nie widział - nie ma zmiłuj, to trzeba zobaczyć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 672 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Też niedawno skończyłem, no i po początkowym (pierwsze 2-3 epizody), lekkim sceptycyzmie, serial mnie całkowicie do siebie przekonał. Przede wszystkim sam pomysł i realia : miodzio. Ekipa głównych bohaterów naprawdę interesująca (może z wyjątkiem Cornelii, jej wątki w obu sezonach najmniej mnie ciekawiły, no i trochę irytowała mnie tą swoją spuchniętą, ziemniaczaną twarzą siostra Elkins, choć jej wątek jako całokształt jest ok). Thack oczywiście rządzi, tuż za nim umiejscowiłbym postać Edwardsa. Sezon drugi to mały spadek formy (jakby mniej Thacka i samych operacji, zbyt rozwinięty wątek rodziny Robertsonów), ale liczę na jakąś kontynuację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Serial wybitny, jeden z najlepszych w poprzedniej dekadzie. Jeśli pogłoski o kontynuacji z Edwardsem w głównej roli są prawdziwe, to ja pierniczę, chcę to już. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Spóźniłem się o 6 lat, ale obejrzałem 3 pierwsze odcinki i napiszę tyle- WOW! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 A już myślałem, że jakieś info o kontynuacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 426 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Dalej przede mną, tak samo jak Sukcesja dobrze wiedzieć że tyle dobra jeszcze jest na HBO. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Jak miło, kolejny nawrócony koneser dobrego kina Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi