Lucek 4 417 Opublikowano 13 stycznia 2015 Opublikowano 13 stycznia 2015 daj fote starej i nowej patelni ;D serio mówie ciekaw jestem jak stara była ta stara dodam też że w obecnych czasach nawet gówniana pseudo-teflonowa patelnia z tesco za 20zł całkiem nieźle się sprawdza, jej główny problem to to że "teflon" dosyć szybko się zdziera (nawet jak sie używa drewnianej albo plastikowej łyżki, zakładam że nikt tutaj nie jest na tyle szalony żeby jeździć metalową szpatułką po teflonie) jednak mimo że szybko sie zdziera to czasem i tak wychodzi to bardziej opłacalnie - kupić 3 patelnie za 20zł niż jedną za 200zł ja używam różnych, mam zarówno te najtańsze jak i te całkiem fajne, ogolnie dobra patelnia to jest super sprawa, ale zarazem polecam mieć więcej niż jedną - wiele potraw wymaga większej lub mniejszej patelni sam jesteś poteflon A tak serio to ja w tej chwili używam głównie teflonowej patelni z Ikei, z serii 365. Polecam. Cytuj
Mejm 15 368 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Dobre patelnie to juz przedzial tak 50-70zl. Za 120zl mozna miec naprawde kawal gara z raczka w dobrej jakosci. Takze te 200zl to mocno przehajpowane no chyba, ze to pulka dla restauracji. Cytuj
Rayos 3 200 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Moja kosztowała 36. Yano, proszę bardzo, od spodu juz zapomniałem zrobić 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 dzięki za foto xd ta stara to jakiego rodzaju była? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 14 stycznia 2015 Opublikowano 14 stycznia 2015 Jak mieszkasz w akademiku to lepiej jej pilnuj. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Zrobię w sobotę grilla, karkówkę mam już upatrzoną, machnę marynatę i luz. Problem z mięsem na hamburgery. Widziałem ostatnio jak reklamują jakieś mięso, specjalnie wyselekcjonowane itp. slogany. Nie mogę znaleźć w necie co to jest. Co polecacie? Skąd bułkę dobrą wziąć do burgera? Co jeszcze ładujecie do środka? Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 19 lutego 2015 Autor Opublikowano 19 lutego 2015 Bułkę najlepiej kupić w jakiejś małej piekarni, gdzie mają te duże buły z sezamem. W dużych hipermarketach zwykle ich nie ma. A jak są to niedobre. Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Wujaszek, ja kupiłem kiedyś gotowe bułki na cheesburgery - takie z biedry. I wyszło pyszne żarcie, najważniejsze to mięcho i warzywa + sos. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Ja używam zwykle grahamek normalnych i jest bardzo dobrze. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Wujaszek, ja kupiłem kiedyś gotowe bułki na cheesburgery - takie z biedry. I wyszło pyszne żarcie, najważniejsze to mięcho i warzywa + sos. Plz no Cytuj
Lain 107 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Ja ostatnio kupiłam te z biedry i mi nie smakowały. To już faktycznie lepiej jakąś lepszą grahamkę xd Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 już to mówiłem ale powiem znowu - ważne jest żeby bułka była miękka, żeby nie stawiała oporu przy gryzieniu, bo jeśli stawia to wszystko ze środka ci sie wyciśnie na kolana. a to naprawde zabija przyjemność z jedzenia ja np bardzo lubie takie bułki pyszne do kanapek różnorakich, a nawet z samym masłem jak są świeże to cudo ALE do burgera bym ich nie dał bo mają dosyć twardą chrupiącą skórkę, i serio wszystko by wyleciało bokiem przy pierwszym ugryzieniu.. dlatego ja używam bułek burgerowych, niektórzy nimi gardzą i rzeczywiście same w sobie są znacznie gorsze niż jakaś fajna bułka z piekarni. ale mimo to osobiscie uważam że znacznie lepiej sie sprawdzają w burgerze Cytuj
Kosmos 2 762 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 (edytowane) Jak dla mnie właśnie skórka trochę za twarda, ale poza tym są ok. Ostatnio w biedronce kupiłem sos do hamburgerów i mi bardzo smakował. Nie pamiętam już czy to był develey czy po prostu biedronkowy. Wyszły mi bardzo smaczne burgery, dużo lepsze niż np. w macu. Licząc mięso, bułeczki, sos, bo jakieś tam warzywa miałem w domu, to stosunek cena/jakość/ilość wychodzi bardzo korzystnie. Tylko, że tego sosu już chyba nie ma... Edytowane 20 lutego 2015 przez Cosmos Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Generalnie samemu upiec bułki to nie jest dużo roboty a od razu lepsze wrażenia, ale zdaje sobie sprawę, że nie każdemu się chce, ale na litość boską te obesrane gó.wna paczkowane? Cytuj
Mejm 15 368 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Ja biore paczkowane go.wno obesrane z lidla. Do srodka co dusza chce byle nie przesadzic. Sos - lyzka musztardy, lyzka majonezu, plaska lyzeczka curry, pieprz, sol. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 20 lutego 2015 Autor Opublikowano 20 lutego 2015 Co wy wszyscy jecie z burgery to ja nawet nie... XD Przecież te paczkowane buły psują cały urok domowego burgera. Jak chcecie miękkiej buły to kupcie taką zwykłą w piekarni, która po odstaniu kilkunastu godzin robi się miękka a nie czerstwieje od razu. Cytuj
Mejm 15 368 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Taka ciachnieta bule? Nie wyobrazam sobie w takiej hamburgera. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Nie jestem pewny, czy te bułki paczkowane w ogóle to jedzenia są. Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 20 lutego 2015 Autor Opublikowano 20 lutego 2015 Podejrzewam, że te w Maku już są zdrowsze. A na pewno smaczniejsze. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Lepiej już kartonem przełożyć przynajmniej taniej wyjdzie. Cytuj
Mejm 15 368 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Dla mnie burger to szybkie danie, nie bede pol dnia bulki piekl xD Przekladanie go tak z piekarni to tez jakas padaka, nie mowiac o tych dmuchanych z sesamem z marketow. I tak nie umiem ;/ I beka z "to jest zdrowe a to nie". Jesli w swojej diecie nie macie jedynie produktow sezonowych, od zaprzyjaznionego rolnika, z certyfikatem nowozu go.wnem od szczesliwych krow, bez jakichkolwiek barwnikow, ulepszaczy, polepszaczy, chleb pieczecie sami, wedliny tylko domowe to spadajcie na bambus. Cytuj
Kosmos 2 762 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Jakiekolwiek paczkowane bułki to podeszwa. Jedyne 7daysa czasem lubię sobie zjeśc, Cytuj
Mejm 15 368 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 No 7 days zdrowe na maxa. Krupek approve? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Dla mnie burger to szybkie danie, nie bede pol dnia bulki piekl xD Przekladanie go tak z piekarni to tez jakas padaka, nie mowiac o tych dmuchanych z sesamem z marketow. I tak nie umiem ;/ I beka z "to jest zdrowe a to nie". Jesli w swojej diecie nie macie jedynie produktow sezonowych, od zaprzyjaznionego rolnika, z certyfikatem nowozu go.wnem od szczesliwych krow, bez jakichkolwiek barwnikow, ulepszaczy, polepszaczy, chleb pieczecie sami, wedliny tylko domowe to spadajcie na bambus. Domowe wędliny robi się z mięsa kupowanego w sklepie, nafaszerowanego antybiotykami itp. Ale dla mnie to nie przeszkadza i lubię czasami upiec karkóweczkę czy boczusia, ew. zrobić suszony schab. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.