Opublikowano 20 lutego 201510 l Dla mnie burger to szybkie danie, nie bede pol dnia bulki piekl xD Przekladanie go tak z piekarni to tez jakas padaka, nie mowiac o tych dmuchanych z sesamem z marketow. I tak nie umiem ;/ I beka z "to jest zdrowe a to nie". Jesli w swojej diecie nie macie jedynie produktow sezonowych, od zaprzyjaznionego rolnika, z certyfikatem nowozu go.wnem od szczesliwych krow, bez jakichkolwiek barwnikow, ulepszaczy, polepszaczy, chleb pieczecie sami, wedliny tylko domowe to spadajcie na bambus. Domowe wędliny robi się z mięsa kupowanego w sklepie, nafaszerowanego antybiotykami itp. Ale dla mnie to nie przeszkadza i lubię czasami upiec karkóweczkę czy boczusia, ew. zrobić suszony schab. domowa kiełbasa wiejska czy inny baleron <3 wędzenie kiełbasy w momencie w którym jeszcze świniak wisi na haku GOTY
Opublikowano 20 lutego 201510 l domowa kiełbasa wiejska czy inny baleron <3 wędzenie kiełbasy w momencie w którym jeszcze świniak wisi na haku GOTY Nintendogej a taki bez empatii
Opublikowano 20 lutego 201510 l domowa kiełbasa wiejska czy inny baleron <3 wędzenie kiełbasy w momencie w którym jeszcze świniak wisi na haku GOTY Nintendogej a taki bez empatii Mam wyrzuty sumienia jak zabijam Kecha Wacha w monster hunter 4 ultimate, za to z drugiej strony zero emocji, poker face, hitman i generalnie 0 uczuć podczas zarzynania świnki. Psinina jest niedobra, u mnie na wsi była popularna w latach 90 zacowanie wiosek w polsce, brrrr. Szło przekonanie, że jak się będzie jadło/wcierało PSI SMALEC to nie będzie się chorowało. Straszne czasy to były Edytowane 20 lutego 201510 l przez Rayos
Opublikowano 20 lutego 201510 l Ale piesek taki kochany co nie? Psa nie jadłem jeszcze, szkoda mi mojej Kropki. Pewnie jakbym miał świnię jako domowe zwierzątko też z płaczem bym boczek jadł...
Opublikowano 20 lutego 201510 l No 7 days zdrowe na maxa. Krupek approve? Oczywiście, że nie. Chyba ponad 400 kcal na taką malutką bułeczkę.
Opublikowano 20 lutego 201510 l Dla mnie burger to szybkie danie, nie bede pol dnia bulki piekl xD Przekladanie go tak z piekarni to tez jakas padaka, nie mowiac o tych dmuchanych z sesamem z marketow. I tak nie umiem ;/ I beka z "to jest zdrowe a to nie". Jesli w swojej diecie nie macie jedynie produktow sezonowych, od zaprzyjaznionego rolnika, z certyfikatem nowozu go.wnem od szczesliwych krow, bez jakichkolwiek barwnikow, ulepszaczy, polepszaczy, chleb pieczecie sami, wedliny tylko domowe to spadajcie na bambus. Wystarczy mieć ogólną wiedzę o żywieniu, żeby wiedzieć, co warto jeść, a co nadaje się jedynie do śmietnika. I wcale nie trzeba mieć wszystkiego z własnej eko uprawy, żeby być pewnym składu. Nie mieszkamy w kraju 3-go świata, u nas istnieją pewne normy, na etykietach znajdzies wszystko.
Opublikowano 24 lutego 201510 l W biedrze widziałem dziś ośmiornicę, 29,99 zł za kilogram. I w sumie były to kilogramowe ośmiornice. Ktoś kupił? Mnie trochę to brzydzi w takiej formie. Jeszcze ta dziura, nie wiem, czy to dupa, czy co.
Opublikowano 27 maja 20159 l Myślę o kupieniu frytkownicy. Na co należy zwrócić głównie uwagę i może ktoś z was ma i sam poleci
Opublikowano 27 maja 20159 l zwróć uwagę na to czy masz ochotę zużywać litr oleju na usmażenie frytek frytkownica to fajna sprawa ale żre olej na masową skalę
Opublikowano 27 maja 20159 l frytkownica to fajna sprawa ale żre olej na masową skalę to zupełnie jak jeden z userów forumka
Opublikowano 27 maja 20159 l A będziesz codziennie robił sobie frytki ? xD bo jak dla mnie, to kupowanie takiego sprzętu, którego się będzie używać raz na kilka miesięcy, to trochę lipa.. szczególnie, że niemałe to chyba jest.. ja robię takie frytasy na głębokiej patelni, ale żeby sobie frytkownicą zagracać kuchnie, hmmm...
Opublikowano 28 maja 20159 l Frytkownice zawsze można wykorzystać do innych goty dań jak onion rings, czy smazone na glebokim oleju panierowane piersi z kurczaka itd itp. Poza tym kto normalny wymienai olej po jednym smazeniu
Opublikowano 28 maja 20159 l Frytkownice zawsze można wykorzystać do innych goty dań jak onion rings, czy smazone na glebokim oleju panierowane piersi z kurczaka itd itp. Poza tym kto normalny wymienai olej po jednym smazeniu No, np ja? Nie zlewam oleju do słoika jak robie fryty na patelce, już taki biedny nie jestem
Opublikowano 29 maja 20159 l Ja robie fryty na niewielkiej glebokiej patelni. Oleju leje ok 1,5cm. Dzieki temu ze uzywam malej patelni ta wysokość mozna uzyskać nie lejąc go dużo.Wrzucam jednorazowo niewiele frytek tak zeby w miare byly przykryte olejem.jedna wada to ze tą metodą nie da sie zrobic duzo frytek na raz.Zwykle robieniewielkimi porcjami i jem sobie robiąc kolejny rzut. Dzieki temu wszystkie są gorące w czasie jedzenia EDITTTT przez to całe gadanie nabrałem obochty na frytki. postanowilem zrobić domowe - ze zwyklych ziemniakow (paczkowane mrożone frytki nie dość że są 10 razy droższe niz ziemniaki to jeszcze tak naprawde są zlepkiem lodu i frytek. słaba opcja) patrzyłem na jutubie na przepisy na frytki z normalnych ziemniaków jedna rzecz się zgadza i przewija przez różne przepisy - po pokrojeniu trzeba namoczyć frytki w wodzie żeby oddały skrobie. ale potem przepisy sie rozjeżdżają - każdy mowi co innego - jeden miecze wsepnie ziemniaki w piecu - inny gotuje je w wodzie do czasu połowicznej gotowości - jeszcze inny sugeruje frytki "jak z maka" i zanurza je we wrzątku z miodem i cukrem ogolnie większość filmików ma w tytule "najlepsze frytki" ale metoda przygotowania jest bardzo różna dlatego mam pytanie - macie jakiś dobry sposob na domowe frytki z prawdziwych ziemniaków anie z mrożonki? nabrałem ochoty i chce jutro zrobić prawilne frytki.jaki jest dobry sposob? planuje pokroić ziemniaki i namowczyć w zimnej wodzie by oddały skrobie ale co dalej? maczać w gorącej wodzie z cukrem? podgotować? podpiec w piekariku? metod jest wiele i nie wiem jaką wybrać ma ktoś doswiadczenie z domowymi frytkami? jedyne co jest pewne to to że samo wrzucenie frytek na patelnie z olejem nie aje dobrych efektów i trzeba troche pokombinować Edytowane 30 maja 20159 l przez Yano
Opublikowano 30 maja 20159 l Polecam metodę Hestona: http://m.youtube.com/watch?v=MCB9jIpNGzY Mi sprawdza się najlepiej. No i jako mega bonus polecam smażyć na łoju lub smalcu, ale wtedy to już taki suty wypas.
Opublikowano 30 maja 20159 l sprobuje użyć tej metody ale jednak bede musiał ją troche zmodyfikować bo wsadzanie gorących rzeczy do lodówki jest bardzo niekorzystne dla niej, zaraz spadam do sklepu po ziemniaki, od wczoraj wieczora marzą mi sie domowe frytki
Opublikowano 30 maja 20159 l Wiem. Lybie frytki z majonezem i z keczupem. jednak nie mieszam ich tylko klade obok siebie. Dzieki temu mam troche tego troche tego i czuc oba smaki osobno. Wole tak niz zmieszane ze soba. wlasnie robie te fryty. Strasznue duzo pieprzeni. Jeszcze nie sa gotowe ale juz spróbowałem gryza i wydaje sie ze beda za(pipi)iste
Opublikowano 31 grudnia 20159 l Czy ktoś może poleci jakiś fajny blog/książkę o kuchni włoskiej? raczej coś dla początkujących! : ]
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.