Skocz do zawartości

Pytania i porady spożywczo-kulinarne

Featured Replies

• Odpowiedzi 285
  • Wyświetleń 24,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość osiol
    Gość osiol

Najwięcej bakterii i wszelkiego syfu znajduje się na pieniądzach. Najbardziej higieniczne jest więc opuszczenie lokalu bez płacenia za posiłek.

• Patelnie? To trochę wyjaśnię: Żeliwne: świetne trzymanie temperatury, naturalne tworzenie się powłoki nieprzywierającej (oczywiście jak odpowiednio się dba o patelnie), bardzo dobrze się nagrzewa do

• to zupełnie jak jeden z userów forumka

Opublikowano

Może to głupio zabrzmi, ale nie mam żadnego miksera ani nic. Jaka jest najtańsza metoda robienia smoothie? Dobrze by było też, żeby w miarę cicha.

Opublikowano

Kruszenie kostek lodu zębami.

Opublikowano

Może to głupio zabrzmi, ale nie mam żadnego miksera ani nic. Jaka jest najtańsza metoda robienia smoothie? Dobrze by było też, żeby w miarę cicha.

Zrób stand upa na ulicy i niech Ci w smoothie płacą.

Opublikowano

Inni tylko się naśmiewali a Grzybiarz spróbował mi pomóc - tani blender za trzy dychy. Ok, zobaczymy.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Inni tylko się naśmiewali a Grzybiarz spróbował mi pomóc - tani blender za trzy dychy. Ok, zobaczymy.

w lidlu widziałem dzisiaj kolorowe blendery za 39 zł.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kupiłem se ajwar, podać to z workiem ryżu, czy stosować jako dodatek do dań/kanapek?

Opublikowano

Łyżka ajwaru do zupy pomidorowej - dobry deal. Jako sos do grilla. Ja jem z serem białym. J/w też i do wrapów.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A jaka kuchenka?

Na pewno nie żaden aluminiowy. Im większy tym lepszy. Najlepszy jest pekiński stalowy.

Opublikowano

Przecież indukcja potrafi generować bardzo dużą moc w szybkim czasie.

Opublikowano

Tia i jeszcze można położyć banknot pod patelnię i nic mu się nie stanie, mimo że patelnia będzie rozgrzana. Widziałem w jakichś testach, ale się nie odważyłem.

Opublikowano

Ja mam indukcyjną i jestem bardzo zadowolony, jeszcze ma funkcję power, żeby szybko wodę zagotować.

Opublikowano

no ale nie wyobrazam sobie uzywac Woka na indukcji, wg mnie jedyny minus indukcji.

Opublikowano

krupek, do wody, to lepiej czajnik, w minutę i masz wodę zagotowaną. A co do indukcji, to nawet nie polecam patelni grillowej. Wywaliłem prawie 3 paki na patelnie Tefal, ale właśnie jem steka i jest w środku bardzo krwiście, a tyle czasu go pichciłem :/

Opublikowano

no ale nie wyobrazam sobie uzywac Woka na indukcji, wg mnie jedyny minus indukcji.

No ja nie próbowałem, chińszczyznę zawsze na zwykłej patelni robiłem.

Grzybi, mi akurat chodziło ogotwanie wody do warzyw, albo ryżu/kaszy ;)

Opublikowano

szybciej ugotujesz wode na indukcji  na booscie niż czjanikiem  grzybiarz, zdecydowanie.

Opublikowano

krupek, do wody, to lepiej czajnik, w minutę i masz wodę zagotowaną. A co do indukcji, to nawet nie polecam patelni grillowej. Wywaliłem prawie 3 paki na patelnie Tefal, ale właśnie jem steka i jest w środku bardzo krwiście, a tyle czasu go pichciłem :/

Może jakaś marna indukcja? Ja mam wcale nie drogą płytę coś koło 1,3 k dałem i na patelni do grilla z Ikea za stówę wychodzi mi wszystko ok. Może kwestia wyczucia sprzętu?

Opublikowano

Najgorsze w indukcji jest brak możliwości swobodnego ruszania patelnią. Fakt, szybciej się gotuje, funkcja power jest nieoceniona, dodatkowo łatwiej można ustawić na dłużej dobrą temperaturę. Ale jednak nad ogniem się całkiem inaczej gotuje.