Gość _Be_ Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 Nie no prażone mrówki to akurat dość popularna opcja nawet w europejskich miastach (w konkretnych dzielnicach). Coś jak popcorn u nas hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 Nie spotkalem sie szczerze mowiac z robalami w kuchni polskiej. Maks udziwnien (jesli chodzio europe) to Francuzi i ich slimaki i zaby. U nas moze jakos regionalnie jadalo sie robaki ale nie przeszlo to dalej. Ciekawy temat, zazwyczaj kojarzony z kuchniami wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 Ślimaki są dobre, smakują podobnie do kurczaka. Polecam. Żab niestety nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 HE HE Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 (edytowane) obejrzałem jeszcze to jak dla mnie to total niejadalna opcja, ale ciekawe spostrzeżenie mam, że obaj mówią, że nie wygląda jak jedzenie i że jakby komiksowe robaczki byłyby na opakowaniu to bardziej zachęcałoby to do zjedzenia, smiesznie wytresowani są przez producentów żywności Edytowane 15 października 2014 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 860 Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 A tutaj w sumie pochlebnie sie wypowiadają : http://wygrywamzanoreksja.pl/jemy-i-pijemy/jemy-robaki-w-co-to-to-je-warszawa/ Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 294 Opublikowano 15 października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 października 2014 Ten z lewej jaka śmieszna fryzurka. W ogóle wygląda jak połączenie moich dwóch, dawnych kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 16 października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 października 2014 Ma ktos ciekawy sposob na smazony jarmuz? Jako np. dodatek do czegos (bo sam chyba tylko smazony z czosnkiem). Bartek licze na ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 października 2014 Czipsy z jarmużu sa spoko http://www.olgasmile.com/chipsy-z-jarmuzu.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 20 października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 października 2014 Alternatywa dla jajka w robieniu ciasta biszkoptowego? Przestałem jeść jajka już jakiś czas temu, ale dzisiaj zdałem sobie sprawę, że jednym ze składników jedyne ciasta, jakie lubię są jajka w w tym cieście biszkoptowym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 20 października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 października 2014 proszek do pieczenia, soda Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 296 Opublikowano 21 października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 października 2014 Czipsy z jarmużu sa spoko http://www.olgasmile.com/chipsy-z-jarmuzu.html Zrobilem. Zayebiste wyszly. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 21 października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 października 2014 Bardzo jestem rad. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 23 października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 października 2014 Czipsy z jarmużu sa spoko http://www.olgasmile.com/chipsy-z-jarmuzu.html Zrobilem. Zayebiste wyszly. Też zrobiłem, smaczne. Jutro też zrobię, ale tym razem bez soli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 czy ktoś z was używa żeliwnej patelni? jeśli tak to jakie są wrażenia i czy trzeba o nią jakoś specjalnie dbać? (w jednym ze sklepów napisali żeby po ubyciu natluszczać oliwą O_o) rozważam czy nie zażyczyć sobie takiej patelni na święta bo słyszałem w paru kanałach kulinarnych na jutubie że fajnie na nich wychodzą potrawy (głównie myślę o hamburgerach) Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 nie wiem czy akurat do burgerów nie podpasowałaby ci bardziej grillowa. no chyba że już masz taką i chcesz wypróbować inną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 nie wiem czy akurat do burgerów nie podpasowałaby ci bardziej grillowa. no chyba że już masz taką i chcesz wypróbować inną Patelnai grillowa służy między innymi do tego, żeby trochę tłuszczu odciekło, a to w przypadku Yanka jest trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 czy ktoś z was używa żeliwnej patelni? jeśli tak to jakie są wrażenia i czy trzeba o nią jakoś specjalnie dbać? (w jednym ze sklepów napisali żeby po ubyciu natluszczać oliwą O_o) rozważam czy nie zażyczyć sobie takiej patelni na święta bo słyszałem w paru kanałach kulinarnych na jutubie że fajnie na nich wychodzą potrawy (głównie myślę o hamburgerach) Bez natluszczania zeliwna patelnia zardzewieje. W sumie, to będziecie wyglądać jak zestaw kuchenny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 14 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2014 nie wiem czy akurat do burgerów nie podpasowałaby ci bardziej grillowa. no chyba że już masz taką i chcesz wypróbować inną Patelnai grillowa służy między innymi do tego, żeby trochę tłuszczu odciekło, a to w przypadku Yanka jest trochę... Kurfa co ty chcesz żeby to było suche jak cycek kury kurfa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2014 nie wiem czy akurat do burgerów nie podpasowałaby ci bardziej grillowa. no chyba że już masz taką i chcesz wypróbować inną mam grillowaną ale zwykłą i tanią, a jedno drugiego nie wyklucza, może być grillowana żeliwna, tylko właśnie chciałem poznać opinie czy jest sens bawić sie w żeliwną patelnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 15 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2014 Jeżeli robisz coś więcej niż kiełbasę i schabowe oraz przywiązujesz do jedzenia większą uwagę to bierz. Aczkolwiek musisz uważać na to, o czym wspomniał Pajda Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 15 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2014 myślałem głównie o burgerach i może jakieś stejki itp schabowe bardzo rzadko robie mimo ze lubie i dobrze mi wychodzą, ale jakoś tak.. jem je moze 3-4 razy w roku, dzięki temu mi sie nie przejadły Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 Kupiłem nową patelnię, bo moja stara wiekowa doprowadzała mnie do szału - absolutnie wszystko się na niej przypalało, jak robiłem jajecznicę, to musiałem robić z 1 więcej jajek, bo 1 zostawało na patelni. Nowa patelnia - GOTY. Jezu, jeszcze nigdy w życiu mi się tak dobrze nie gotowało! Tak świetnie się miesza! nic nie przywiera! Nic się nie przypala! bezproblemowo się zmywa! GOTY PATELNIA GOTY! I jedzenie smakuje 5x lepiej przy używaniu 30x mniej tłuszczu/masła/czegokolwiek <3 <3 <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 sprawdź grilla elektrycznego. gotg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 13 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2015 daj fote starej i nowej patelni ;D serio mówie ciekaw jestem jak stara była ta stara dodam też że w obecnych czasach nawet gówniana pseudo-teflonowa patelnia z tesco za 20zł całkiem nieźle się sprawdza, jej główny problem to to że "teflon" dosyć szybko się zdziera (nawet jak sie używa drewnianej albo plastikowej łyżki, zakładam że nikt tutaj nie jest na tyle szalony żeby jeździć metalową szpatułką po teflonie) jednak mimo że szybko sie zdziera to czasem i tak wychodzi to bardziej opłacalnie - kupić 3 patelnie za 20zł niż jedną za 200zł ja używam różnych, mam zarówno te najtańsze jak i te całkiem fajne, ogolnie dobra patelnia to jest super sprawa, ale zarazem polecam mieć więcej niż jedną - wiele potraw wymaga większej lub mniejszej patelni Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.