Skocz do zawartości

Pytania i porady spożywczo-kulinarne

Harbuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może to głupio zabrzmi, ale nie mam żadnego miksera ani nic. Jaka jest najtańsza metoda robienia smoothie? Dobrze by było też, żeby w miarę cicha.

Opublikowano

Może to głupio zabrzmi, ale nie mam żadnego miksera ani nic. Jaka jest najtańsza metoda robienia smoothie? Dobrze by było też, żeby w miarę cicha.

Zrób stand upa na ulicy i niech Ci w smoothie płacą.

Opublikowano (edytowane)

Inni tylko się naśmiewali a Grzybiarz spróbował mi pomóc - tani blender za trzy dychy. Ok, zobaczymy.

Edytowane przez ogqozo
Opublikowano

Inni tylko się naśmiewali a Grzybiarz spróbował mi pomóc - tani blender za trzy dychy. Ok, zobaczymy.

w lidlu widziałem dzisiaj kolorowe blendery za 39 zł.

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

krupek, do wody, to lepiej czajnik, w minutę i masz wodę zagotowaną. A co do indukcji, to nawet nie polecam patelni grillowej. Wywaliłem prawie 3 paki na patelnie Tefal, ale właśnie jem steka i jest w środku bardzo krwiście, a tyle czasu go pichciłem :/

Opublikowano

no ale nie wyobrazam sobie uzywac Woka na indukcji, wg mnie jedyny minus indukcji.

No ja nie próbowałem, chińszczyznę zawsze na zwykłej patelni robiłem.

Grzybi, mi akurat chodziło ogotwanie wody do warzyw, albo ryżu/kaszy ;)

Opublikowano

krupek, do wody, to lepiej czajnik, w minutę i masz wodę zagotowaną. A co do indukcji, to nawet nie polecam patelni grillowej. Wywaliłem prawie 3 paki na patelnie Tefal, ale właśnie jem steka i jest w środku bardzo krwiście, a tyle czasu go pichciłem :/

Może jakaś marna indukcja? Ja mam wcale nie drogą płytę coś koło 1,3 k dałem i na patelni do grilla z Ikea za stówę wychodzi mi wszystko ok. Może kwestia wyczucia sprzętu?

Opublikowano

Najgorsze w indukcji jest brak możliwości swobodnego ruszania patelnią. Fakt, szybciej się gotuje, funkcja power jest nieoceniona, dodatkowo łatwiej można ustawić na dłużej dobrą temperaturę. Ale jednak nad ogniem się całkiem inaczej gotuje.