Harbuz 954 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Temat mam nadzieję przydatny, bo przecież forumek zawsze, w każdej kwestii wysłucha i poradzi. Aby uniknąć błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki śmiało piszcie w tym temacie o każdym gastronomicznym problemie. Pytanie z mojej strony: Siostra przywiozła mi z Grecji woreczek liści z napisem Tilia. Są tam wysuszone liście i trochę takich dziwnych żółtych kwiatków/owoców? Internet podpowiada mi, że to lipa. I teraz pytanie: co mogę z tym zrobić? Było to na straganie z przyprawami, więc chyba to coś związanego z gastronomią... herbata? blant? z mięskiem? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 zrób blanta, nigdy nie zaszkodzi błędów w stylu pakowania kabanosów do sałatki to była świadoma decyzja, jak może byc sałatka z kurczakiem, tuńczykiem, szynką to czemu nie z kabanosem? chciałem mieć troche mięsnej wkładki w sałatce żeby nie zamienić sie w blubera, a kabanos idealnie sie nadaje do pokrojenia na małe kawałki Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 chipsy też zagryzasz kabanosami? przeciez zawsze warto miec jakis miesny dodatek Cytuj
Gość osiol Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Porady Sos, ser, dodatki. Ciasto pod spód. Kromka (piętka) to nie synonim skibki (pajdy, sznytki). Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 7 sierpnia 2014 Porada: Jak coś jest zbyt kwaśne np. sos pomidorowy w spaghetti albo mizeria na jogurcie, to dosypcie trochę cukru. Powinien zneutralizować kwaśność, no ale wiadomo, nie można z nim przesadzać. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Opublikowano 7 sierpnia 2014 Pytanie: Jak zneutralizować słodkość np w mizerii na jogurcie albo w sosie pomidorowym w spaghetti? Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 sierpnia 2014 Pytanie: Jak zneutralizować słodkość np w mizerii na jogurcie albo w sosie pomidorowym w spaghetti? Można np. Dodać pokrojonego na kawałki kabanosa. 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Harbuz smiecisz w temacie ktory sam zalozyles. To nielogiczne Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 yano ty smiecisz w kazdym temacie, w ktorym napiszesz posta... hipokryto Cytuj
Mejm 15 368 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Porada: Nie jedz zoltego sniegu. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Porada: Nie jedz zoltego sniegu. Stwierdzenie: Za późno. Cytuj
grzybiarz 10 316 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 poradaBy jedzenie (najlepiej pizza) jeszcze lepiej smakowało, spal wcześniej blanta. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 grzybiarz idź z takimi poradami do D&D Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Ostrzeżenie: Od jedzenia żółtego śniegu rośnie ruda broda. Cytuj
Mejm 15 368 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Porada: Pamiętaj, aby nie drynić przy otwartym. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś. Cytuj
Mustang 1 777 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Ogólnodostępnych orzeszków lepiej nie tykać. Cytuj
Mejm 15 368 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś. W restauracji menu, w barze miseczka. Zgoda czy klocimy sie dalej? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 (edytowane) Pytanie: Czy dzielenie się gorącymi naczosami w barze jest bardziej czy mniej higieniczne niż dotykanie menu i jedzenie ogólnodostępnych orzeszków? W ogóle "ogólnodostępne orzeszki". WTF?! Edytowane 8 sierpnia 2014 przez tk___tk Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 masz tu ogólne zasady dzielenia się posiłkami Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Porada: Po zlozeniu zamowienia w knajpie idz umyj rece. Menu to najbrudniejsza rzecz z jaka sie tam stykasz. a nie bo miseczka z orzeszkami jest tym czymś. W restauracji menu, w barze miseczka. Zgoda czy klocimy sie dalej? jestem za biedny na restauracje Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Stoi w barze gdzie czasem bywam (pipi)ut twojamatier sloj z orzeszkami, miska i taka szufelka do orzeszkow. Barmanka kasuje dwa ziko, nasypuje troche do miseczki i mozna szamac. Po oddaniu pustej miseczki, ta myje ja i wsadza spowrotem do sloja. Malo higieniczne ? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Ja mówię o takich, że przy barze stoi miseczka za free xD a nie ze 2 zika cie kasuje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.