c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Taki temat zrobiłem, tu mają się pojawiać infa o sportowcach którzy kończą kariery. Słynny siatkarz Giba kończy karierę sportową http://sport.wp.pl/kat,1912,title,Brazylijczyk-Giba-konczy-kariere,wid,16794717,wiadomosc.html?ticaid=1133a1&_ticrsn=5 Landon Donovan kończy karierę http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ligi-zagraniczne,landon-donovan-zakonczy-kariere-po-zakonczeniu-sezonu,artykul,491088,1,293.html Szkoda że tak wcześnie, chyba najlepszy piłkarz w historii USA, może oprócz Cobiego Jonesa, https://www.youtube.com/watch?v=b7eZmKWW9s4&feature=youtu.be w 90 minucie strzelił gola dającego awans z grupy https://www.youtube.com/watch?v=6AWDFLxf4Is Oprócz tego Xavi, Gerrard, Lahm, Karagounis, Valdivia kończą reprezentacyjne kariery. (dezerterzy!) Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 8 sierpnia 2014 Olof Mellberg (były kapitan Szwecji, ten co strzelił gola rzucając piłkę z autu) skończył karierę, a Didier Drogba - reprezentacyjną... Ech Didier, dobrze że jesteś w Chelsea. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 13 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 13 sierpnia 2014 (edytowane) Krzywousty zakończył reprezentacyjną karierę. Ja nie wiem co się z tymi cholernymi dezerterami dzieje, co to za moda nastała, po co grać w piłkę nożną, jak nie chce się grać w kadrze i reprezentować naród. Oni chyba chcą na siebie uwagę zwrócić, i jeszcze te żałosne teksty: "chcę zacząć nowy rozdział w życiu :D" I to 2 lata przed euro w jego kraju. Nasri, to się nie dziwię, ale Ribery jeszcze mógł pograć. Niech idzie posuwać z Benzemą nieletnie laski. Żeby nie skończyło się tak jak Totti w 2006 roku że zakończył karierę w kadrze, a potem w 2010 i w tym roku że sobie na mundial chce jechać Nie chciało ci się wcześniej po Maltach i Azerbejdżanach w eliminacjach jechać to teraz WYPIERDALAĆ. Klose zrobił to samo, ale to akurat dziwi, bo chyba nikt o zdrowych zmysłach by przy takim nadmiarze ofensywnych piłkarzy nie powołał. Edytowane 13 sierpnia 2014 przez c0r Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 13 sierpnia 2014 Opublikowano 13 sierpnia 2014 Ribery nie jest ulubieńcem selekcjonera Francji. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 13 sierpnia 2014 Opublikowano 13 sierpnia 2014 Po chuj grać w kadrze. Jeszcze jakaś kontuzja się przypałęta i hajsów z klubu będzie mniej. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 15 sierpnia 2014 Mertesacker też uciekł z kadry. Chora moda, ale też mądrze zrobił - uniknął siary, bo skapnął się że już nikt go w kadrze nie będzie chciał (widzieliście jak grał z Algierią?), a jest Boateng, Hummels, Howedes, i chyba Grosskreutz za Lahma. Och to takie wzruszające, mam 29 lat jestem już starym obrońcą, zwalniam miejsce młodszym, mam pieniądze fhui. Cytuj
Lain 107 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 https://www.youtube.com/watch?v=clRzRND4Uak 3 Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 16 grudnia 2014 Opublikowano 16 grudnia 2014 Kto z tej starej gwardii został jeszcze? Totti, kto jeszcze? Aż smutno patrzeć, chociaż chyba najtrudniejszym momentem dotąd było zawieszenie butów na kołku przez najlepszego w historii piłkarza. Grubego Ronaldo <3 2 Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 17 grudnia 2014 Autor Opublikowano 17 grudnia 2014 Alex Del Piero jeszcze rekreacyjnie za kasę kopie, a na poważnie to Toni, Totti, Di Natale, Abidal, Walter Samuel, Dida, Rogerio Ceni, to tak na szybko z tych co pamiętam. Jeszcze parę lat i wszyscy z przynajmniej mojego dzieciństwa odpadną. Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 Kto z tej starej gwardii został jeszcze? Totti, kto jeszcze? Aż smutno patrzeć, chociaż chyba najtrudniejszym momentem dotąd było zawieszenie butów na kołku przez najlepszego w historii piłkarza. Grubego Ronaldo <3 Chciałeś napisać Zinedine Zidane. Siedziałem oszołomiony po tej czerwonej kartce, aż do karnych. No, ale przynajmniej skończył z przytupem. A ze starej gwardii sporo 'pogrywa' w lidze indyjskiej tak jak Del Piero- Trezeguet, Pires, Nesta... Jeszcze paru by się tam znalazło. Karierę w New York Cosmos ma także wznawiać Raul Gonzalez. No i nie zapominałbym jeszcze o gościach, którzy grają jeszcze na jakimś poziomie- Pirlo (bodajże trzeci rok z rzędu najlepszy włoski piłkarz w jakimś tam ichnym plebiscycie) czy spisywany już na straty Lampard czy niestety cały czas dołujący Gerrard. Oczywiście dla każdego 'stara gwardia' oznacza co innego. Dla mnie to goście, którzy wymiatali w PES2/3. Dla innych to będą czasy ISS PRO '98 i jeszcze starsze. Heh, zrobił mi się z tego mały nostalgia-post. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 21 grudnia 2014 Opublikowano 21 grudnia 2014 (edytowane) do usunięcia Edytowane 21 grudnia 2014 przez asax Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 10 stycznia 2015 Opublikowano 10 stycznia 2015 jest temat o smierci sportowcow no ale to najmniej wazne akurat. ja pyerdole, 20 lat... nie cierpie takich wiadomosci. mam go nawet w fifie, jest kotem. byl. masakra Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 10 stycznia 2015 Autor Opublikowano 10 stycznia 2015 Jest ale już nie chciałem odkopywać. No luju, 20 lat, całe życie przed nim, wczoraj pewnie sobie kolację jadł i nawet nie podejrzewał... Nie znasz dnia ani godziny. To tylko daje do myślenia żeby ostrożnie żyć. Jechał na samolot na zgrupowanie do RPA, siedział na tylnym siedzeniu, wjechali w drzewo i podobno nie zapiął pasów bo wyleciał hen przez okno. Jeszcze ostatnio się śmiałem z jego torresów na pustą bramkę... Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 11 stycznia 2015 Opublikowano 11 stycznia 2015 Na drodze ulewa, wiatr prawie 100km/h, kierowca jechał zbyt szybkp, a do tego niezapięte pasy. Życie trzeba.trochę szanować. Szkoda chłopa. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 12 stycznia 2015 Opublikowano 12 stycznia 2015 Mam go w Wolfsburgu w FMie, dzisiaj poprosil o lepszy kontrakt z racji tego, ze na stale wszedl do pierwszego skladu. ja yebe Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 26 stycznia 2015 Autor Opublikowano 26 stycznia 2015 Riquelme, ale to był kiedyś pomocnik, że ja pyerdolę. Król asyst mundialu 2006, Chociaż trochę hermetyczny i pasywny bez piłki, ale i tak jeden piłkarzy o których trudno zapomnieć. Również Trezeguet i Mutu ostatnio zakończyli. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Mutu to byl krol zycia, ciekawe gdzie by ostatecznie wyladowal i co osiagnal gdyby nie zamilowanie do dziwek, alko i dragow przez cala kariere Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Riquelme, ale to był kiedyś pomocnik, że ja pyerdolę. Król asyst mundialu 2006, Chociaż trochę hermetyczny i pasywny bez piłki, ale i tak jeden piłkarzy o których trudno zapomnieć. Również Trezeguet i Mutu ostatnio zakończyli. lol chyba chimeryczny Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Był taki o taki. Prosze Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Pewnie hermetyczny w sensie, że izolował się w akcji, nie szukał pozycji. Trezeguet na zawsze w pamięci za złotego gola przeciwko Włochom w finale Euro 2000. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 26 stycznia 2015 Autor Opublikowano 26 stycznia 2015 (edytowane) http://sjp.pl/hermetyczny http://sjp.pl/chimeryczny Hermetyczny w sensie, że raczej zamknięty i ograniczony jako piłkarz, niereformowalny. Tak jak powiedział Van Gaal, że gdy Riquelme był przy piłce, to nie było lepszego, ale gdy drużyna nie była przy piłce, to grali w dziesięciu. Wielu trenerów starało się go zmienić, ale on zawsze pozostał niezbyt szybki, spowalniający akcje, ale też świetny technicznie. Edytowane 26 stycznia 2015 przez c0r Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 11 września 2016 Autor Opublikowano 11 września 2016 Ronaldinho powiedział że za rok skończy karierę, prawdopodobnie w końcu pójdzie do tego MLS. Pięknie się stoczył że w zasadzie od wieku 33 lat jest za słaby nawet na brazylijską ligę, w meksykańskiej też sobie nie radził. Ale kończy się epoka, zdecydowanie najbardziej efektowny piłkarz w historii. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi