Skocz do zawartości

Hellblade

Featured Replies

Opublikowano

Takie marki jak FF czy TLG mogły sobie pozwolić na dłuższy developing, co nie zmienia faktu, że i tak to jest słabe, bo gracze i tak kierują się nazwą gry, która już dawno jest wsiąknięta w społeczność za znak towarowy jakim były prezentowane we wczesnych grach.

• Odpowiedzi 404
  • Wyświetleń 75,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ale kiedy pozniej jak ja juz dawno mam hellblade splatynowane?   No ale ok poczekam

• No mnie interesują takie tematy (popadanie w obłęd itp), ale to trzeba umieć zrobić wokół tego GRĘ, a nie coś, co wygląda, jak jakaś interaktywna prezentacja na sympozjum psychiatrycznym. Starusi

• System walki gó.wniany - klepanie dwóch klawiszy na krzyż + uniki/parowanie. Gra się w to to jak w połączenie RYSE z walking simulatorem. Miejscami wygląda obłędnie, ale gameplayowo jest bardzo płytko

Opublikowano

Gra nabiera kształtów, szykuje się taki kameralny, bardziej psychodelizny odpowiednik God of War. Żeby tylko za bardzo ,,edgy'' nie było, Ninja Theory ma z tym problem (DmC 2013).

Opublikowano

Żeby tylko za bardzo ,,edgy'' nie było, Ninja Theory ma z tym problem (DmC 2013).

Z tym mają problem głównie hejterzy, bo DmC było zajedwabistą gierką, której do zarzucenia nie miałem zupełnie NIC.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dalej mocap dużo czasu na to poświęcili, co te ninja theory

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gra prawie gotowa jak mówią, premiera 2017

Edytowane przez Fanek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

gra zebrała już pierwszą ocenę

7/10

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy filmik, kilka nowych fragmentów z gry, które wyglądają naprawdę elegancko! Klimat w tej grze będzie :banderas:

No, ale to Ninja Theory więc może być coś s(pipi)one albo technikaliach, albo w gameplayu. Obaczymy - obu w końcu to wyszło. 

Opublikowano

DmC akurat gameplayowo jest zaje.bite wiec o te warstwę bym się nie martwił.

Opublikowano

Gra weszła w faze Alpha i można już ją przejść od początku do końca. Mówią że zostało jednak jeszcze sporo do zrobienia.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nowa część o nagrywaniu audio i odgłosów otoczenia, fajnie pokazali współczesne technikalia jak to w praktye wygląda. O jakość gry i oprawę pewnie nie ma co się martwić, wszystko wygląda jak wysokobudżetowa produkcja AAA, a przecież to malutkie studio. Gra po prostu pewnie będzie nie za długa.

Opublikowano

Wygląda dobrze, walka w ogniu w 0:50

Opublikowano

Jeszcze dwa nagrania, pierwszy gameplay przeplatany z nagraniami ze studia i drugi bardziej czysty gameplay, tylko trudno aż wyczuć gdzie jest gra, a gdzie cut-scenka, ładnie to połączyli wszystko :)

Opublikowano

Odnoszę wrażenie, że deweloper próbuje "obejść" gameplay. Zapachniało The Order: 1886, czyli nieładnie. Trzeba poczekać na jakiś obszerniejszy fragment, ale z tych urywków, które serwują od roku, to wygląda na trzymanie gałki i okazjonalne bitki z 1-2 typami przy blisko osadzonej kamerze.

Opublikowano

Czyli tak jak w God of War, jeno tempo inne. Gierka sie swietnie prezentuje, do tego klimat ma konkretny a nie jakies cycate Niochy i Niery w kapeluszach.

Opublikowano

Order też miał fajny setting i co? Mam podobne zdanie jak Kasias, ciekawi mnie co z tej gry wyjdzie ale nie wygląda to obiecująco jak na razie. 

Opublikowano

Order też miał fajny setting i co?

To, że za 50zł mimo wszystko warto obadać - wtedy nie boli :)

Tutaj może być podobnie, ciągle gadają o "krótszej grze", "mniejszych kosztach developingu" czy "feelingu produkcji indie" - może to jednak nie być typowe AAA, więc obserwuję z zaciekawieniem, co też z tego wyjdzie i ocenię, ile jestem skłonny za to wybulić (bo z sympatii do developera i jego poprzednich dokonań, zagrać na pewno będę chciał).

Opublikowano

Też jakoś po tych materiałach odnoszę wrażenie, że to będzie bardziej symulator chodzenia po chorych zjazdach bohaterki z okazjonalnymi walkami. Co nie zmienia faktu, że klimat mi leży i będę grał jak zły.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie mogę już patrzec na zeby bohaterki, zobrzydzili ja tymi wszystkimi make of ,  dziennikami, i trailerami.

A ta cena to smierdzi, jakby gra miała pozamiatac to by kosztowała tyle co inne.

Wyczuwam 6/10

Edytowane przez milan