link12pl 0 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Od ostatniego czasu zastanawia mnie tworzenie mangi krok po kroku od samego początku, lubię przerysowywać postacie z anime lecz chciałbym tworzyć wszystko sam od podstaw. Wiem że twórca musi mieć spore zaangażowanie i chęci dlatego mam takie pytanie, od czego zacząć? ? Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Zainteresuj się pozycją "How To Draw Manga: Sketching Manga". Ponoć jedna z ciekawszych pozycji na rynku.W sieci z łatwością powinieneś ją znaleźć. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Opublikowano 18 sierpnia 2014 (edytowane) obejrzyj bakumana tam wszystko jest krok po kroku jak odnieść sukces. Edytowane 18 sierpnia 2014 przez tk___tk Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Wychodziła kiedyś w Polsce seria "Jak powstaje Manga" wydawnictwa JPF. Mogę polecić, bo to niezły poradnik. Było chyba 13 tomów, może nieco więcej. Cytuj
link12pl 0 Opublikowano 18 sierpnia 2014 Autor Opublikowano 18 sierpnia 2014 How To Draw Manga: sketching Manga jest w języku angielskim, szkoda że nie w polskim a grafiki na necie ładnie to przedstawiają. Bakumana ma 3 sezony i opisy zachęcają więc w wolnej chwili zacznę oglądać. Jak powstaje Manga (Waneko)widziałem w Poznańskim yatta i wygląda ciekawie ale jeszcze chciałem poznać propozycje osób na forum Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi