tk___tk 4 795 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 jakie są wasze ulubione? moja to resident evil: city of the dead. tego dooma też muszę koniecznie przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Czytałem za młodu kilka książek na podstawie gier, ale żadna nie utkwiła w mojej pamięci. Tak jak na podstawie letniego blockbustera robi się gówniane gierki żeby zarobić łatwą kasę, tak na fanach gier trzepie się łatwa kasę pisząc jakieś bzdury rozgrywające się w ich ulubionym uniwersum. Praktycznie wszystkie tytuły z jakimi ja miałem styczność to właśnie takie crapy. JEDYNY wyjątek jaki jestem skłonny polecić, to Deus Ex: Icarus Effect. Kilka lat temu po lekturze pokusiłem się o dłuższą recenzję, jeśli ktoś ma siły przeczytać: http://naszerecenzje.wordpress.com/2011/08/30/deus-ex-icarus-effect-james-swallow-3 http://ja.gram.pl/SuavekS/52 W skrócie - jest to bardzo przyzwoita historyjka rozgrywająca się przed Human Revolution oraz nawiązująca nieco do oryginalnego Deus Ex. Nie będę ukrywał, że lektura skierowana głównie do miłośników serii, ale pozycja sama w sobie też stanowi miłą i lekką lekturę "sci-fi". Na pierwszej zalinkowanej stronie można znaleźć też recenzje innych pozycji na motywach gier - Gears of War, Diablo, Warcraft itp. Ciężko mi było w to uwierzyć, ale kilka znanych mi osób bardzo pozytywnie wypowiadało się właśnie o GoW. Sam nie czytałem, więc nie komentuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Czytaliście nowelizacje Assassin's Creed? Nawet fajnie opisane i do tego jest trochę dopisane do fabuły. Przynajmniej tak było w AC Renesans czyli nowelizacji dwójki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Okie from Muskogee 2 849 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Oczywiście chłopcy wciąż wiedzą co to jest nowelizacja, he? Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Nazwa tematu rzeczywiście absurdalna. Najlepsze co do tej pory czytałem: Poznajemy kulisy upadku utopii - polecam fanom i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Oczywiście chłopcy wciąż wiedzą co to jest nowelizacja, he? oczywiście, że tak. dlatego jako ulubioną wybrałem nowelizację gry resident evil 2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Kiedyś, lata temu, przypadkiem trafiłam na Diablo: Dziedzictwo Krwi i bardzo mi się spodobało. Czytałam też dwie inne części z serii, ale były już dużo słabsze w mojej opinii. Mam kilka tytułów ze świata Dragon Age i Assassins Creed, ale coś nie mogę się za nie zabrać. Czytał ktoś książki na podstawie Tomb Raidera? Cytuj Odnośnik do komentarza
wiki1993 539 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Deus Ex: Fallen Angel za darmo: http://cdn.eidosinteractive.com/mtl/marketing/Community/Blog/Deus%20Ex/DX_DC_FallenAngel_layout_Scarf.pdf Historia Malik przed wydarzeniami z Human Revolution. Nie wiem czy warto, bo dopiero ściągnąłem, no ale ZA DARMO 8) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi