Gość _Be_ Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 (edytowane) przeciez ja jestem w top 10 userow jarajacych sie niszowymi grami i gardzie manstreamem xd Dziwne, ze wy sie jaracie o_O Naprawde jest feeling shenmue, lezka sie w oku kreci. To, że feeling shenmue jest w tej serii to wiadomo od jedynki czyżbyś jaczes odkrył yakuze przy okazji 0? Edytowane 26 stycznia 2017 przez _Be_ Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Ja nie wiem jak grając w Yakuzę 0 można jeszcze pamiętać o Shenmue 2 Cytuj
Gość Soul Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Pytanie brzmi raczej tak, jak można nie pamiętać ? Ok, mam kupiłem, będzie dziś grane wieczorem :obemi: Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Mi się podoba że alkohole w barach są prawdziwe a nie jakieś wymyślane Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Pytanie brzmi raczej tak, jak można nie pamiętać ? Ok, mam kupiłem, będzie dziś grane wieczorem :obemi: Dzisiaj zapomnisz ;) Cytuj
Gość Soul Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Nie ziomuś, nigdy nie zapomnę. 3 1 Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Ryo Hazuki na zawsze w pamieci za pie rda lalem na budowie by nazbierac na Dreamcasta na premiere dla tej gierki i Soul Calibura. Co do Yakuzy 0 cudowna gra ktora zjednoczyla koneserow prawdziwego nie januszego gamingu. Ten temat sie tak dobrze czyta jak zaden inny Ex na ps4 a nawet tu klapow nie ma bo to tytul nie dla nich. 2 2 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Niesamowita atmosfera, znów czuję się jak w czasach pierwszego PlayStation gdy konsolowa brać jarała się prawdziwymi HITAMI o konsolowym gameplayu. Ciesze się, ze możecie dostąpić zaszczytu ogrania tak dobrej gry 1 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 A to wszystko zasługa Sony. No i jak tu ich nie szanować. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Ja nie wiem jak grając w Yakuzę 0 można jeszcze pamiętać o Shenmue Od genialnego Shenmue to się proszę od(pipi)ić. 1 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Ja nie wiem jak grając w Yakuzę 0 można jeszcze pamiętać o Shenmue Od genialnego Shenmue to się proszę od(pipi)ić. Spróbuj zagrać teraz, zamiast patrzeć sentymentem. Ta gra jest niegrywalna. 5 lat temu też była niegrywalna. Długie loadingi, szwędanie się bez celu, czekanie z odłożonym padem przez kilka minut żeby się odpowiedniej godziny doczekać i pchać fabułę dalej. Formuła była ciekawym eksperymentem i zachwyciła na premierę, teraz nie nadaje się do ogrywania. Na szczęście jest Yakuza, która ma ciekawszą historię, system walki, jest dużo bardziej na czasie i ogólnie jest doskonalszą serią. 2 Cytuj
Gość Soul Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 (edytowane) Jakieś pół roku temu skończyłem Shenmue i uwierz, ale gra dalej jest grywalna :) No ale nie o tym ten temat, idziemy do przodu, dziś wieczorem siadam i gram w Yakuze :D Edytowane 26 stycznia 2017 przez Soul 1 Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Ja nie wiem jak grając w Yakuzę 0 można jeszcze pamiętać o Shenmue Od genialnego Shenmue to się proszę od(pipi)ić. Spróbuj zagrać teraz, zamiast patrzeć sentymentem. Ta gra jest niegrywalna. 5 lat temu też była niegrywalna. Długie loadingi, szwędanie się bez celu, czekanie z odłożonym padem przez kilka minut żeby się odpowiedniej godziny doczekać i pchać fabułę dalej. Formuła była ciekawym eksperymentem i zachwyciła na premierę, teraz nie nadaje się do ogrywania. Na szczęście jest Yakuza, która ma ciekawszą historię, system walki, jest dużo bardziej na czasie i ogólnie jest doskonalszą serią. Grałem niedawno i nadal gra się za(pipi)iście. Ja jestem osobą co nie ma problemu grać w aktualne gry i z miejsca przenieść się na te co wyszły nawet 20 lat temu. Suzuki to Suzuki. Nawet po 15 latach, patrząc na filmiki jego dawny pracownik nie jest w stanie wiele rzeczy zrobić na chociaż zbliżonym poziomie a to już śmieszne nie jest. Dyskusje kończę bo to nie temat na wojny. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Jakieś pół roku temu skończyłem Shenmue i uwierz, ale gra dalej jest grywalna :) No ale nie o tym ten temat, idziemy do przodu, dziś wieczorem siadam i gram w Yakuze :D Od razu przestudiuj drzewko rozwoju, a nie jak w Niohu idziemy na slepo i brak skilli Pro tip: jakby ktos jeszcze nie wiedzial, w drzewku rozwoju jak wcisniemy trojkat mozna podejrzec wszystkie na ten moment mozliwe do wykonania HEAT actions [czyli animacje kontekstowe np jak kogos ze sciana chcemy blizej zapoznac] oraz sposob ich uruchomienia, polecam te lekture. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Spoko, spoko Nioh na początku bez skill, strasznie mnie irytował ale im dalej w las tym lepiej, jak człowiek kupił parę nowych umiejętności gra nabrała kolorów, betę mimo paru mankamentów wspominam dobrze a grę na pewno kupię :) Yakuza to nie co inna bajka, ale zrobię tak jak mówisz przejrzę wpierw drzewko rozwoju Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 A tak a propos tego jeszcze: Na szczęście jest Yakuza, która ma ciekawszą historię, system walki, jest dużo bardziej na czasie i ogólnie jest doskonalszą serią. Shenmue darze ogromnym sentymentem i bardzo milo wspominam moj czas spedzony z jedynka i dwojka ale... zgadzam sie z tym co napisales ping, jednak Yakuza w przeciwienstwie do Shenmue miala czas na to zeby sie udoskonalac z czesci na czesc, Shenmue niestety tego szczescia nie mialo. I o ile Yakuza 1 była taką próbą sklonowania Shenmue, o tyle 2jka i nastepne czesci coraz bardziej zaczely sie wyrozniac jako osobny twor a nie inspiracja/klon/podrobka. Dlaczego osobny? Bo przestala sie krecic dookola Kazumy Kiryu i jego historii w przeciwienstwie do Shenmue, ten aspekt moim zdaniem juz wystarczajaco oddziela te dwie serie. Osobiscie nie potrafie sobie wyobrazic Shenmue bez Ryo, ale z drugiej strony jak najbardziej jestem w stanie wyobrazic sobie Yakuzy bez Kazumy jako glownego bohatera, w tej serii dla mnie zawsze pierwsze skrzypce gralo raczej Kamurocho i to co sie tam odpierdzialalo miedzy rodzinami mafijnymi, a sam Kazuma to tylko jeden z wielu trybikow tworzacych te znakomita calosc przez ktorego oczy wszystko ogladamy, gdzie reszta to cala gama przeza(pipi)iscie napisanych postaci, nie tylko glownych ale i pobocznych, a nawet tych z side-questow ktorych na przestrzeni kilku gier mozna ponownie spotkac i zobaczyc co tam u nich teraz slychac. Dlatego tez miedzy innymi nie kumam tych problemow ze w kazdej grze miejsce akcji to Kamurocho [jasne, kilka gier ma inne miasta, ale priorytet zawsze jest jasny], fajnie jest po jakims czasie wrocic do miejscowki ktora tak dobrze znamy, zeby zobaczyc jakie nowe intrygi ktos knuje, co tam u starych znajomych, jakie budynki sie pozmienialy, albo czy np jakas ogromna budowa ktora w poprzedniej czesci zostala rozpoczeta bedzie wreszcie zakonczona w kolejnej. 1 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Tak tylko to zostawie xD Guru Mishima najlepszy. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Nawet śmiechłem z tego, dobre patenty tych walk mają tam XD Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 kur*a XDDD side-quest z kultem xDSOOREH PIPPI! Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Zrobiłem pierwszy chapter i jezu jakie to dobre. :D Do tego wczoraj kończyłem Yakuze 5 więc technicznie niebo a ziemia (loadingi czy ostrość obrazu) . Klimat końca lat 80 jest nie do podrobienia. Wiem co w weekend będę robił 1 Cytuj
Dante 433 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Side Questy są naprawdę dobre. Ten z MJ to wypas chociaż bajer z dominatrix albo wspomniany już kult mają moc. No i polecam zrobić questy z tym klubem telefonowym. Całkiem zabawne. Dzisiaj siedziałem i robiłem kabaret żeby uzbierać kasę na nowe ruchy. A potem breakdance i ręka, noga, mózg na ścianie. Cytuj
Hero of Orion 365 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Quest gdzie się podszywamy pod producenta, udało mi się trafić wszystkie odpowiedzi Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 (edytowane) Quest gdzie się podszywamy pod producenta, udało mi się trafić wszystkie odpowiedzi Wydaje mi się że nie ważne co wybierzesz zawsze trafisz poprawnie ;) Edytowane 26 stycznia 2017 przez kes Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 26 stycznia 2017 Opublikowano 26 stycznia 2017 Mam problem z dźwiękiem na kinie domowym, jakbym w ogóle basów nie miał i tylko przy Yakuzie, na innych grach wszytko cacy. Na słuchawkach też gitara a w grze żadnych ustawień dźwięku nie ma, albo nie mogę znaleść :/ Co do gry to :banderi: mam to samo co przy Wieśku czyli jeszcze jeden queścik i idę spać(ta yhym) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi