nobody 3 504 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 od drugiej walki z Lee w magazynie z Makoto najwyższy dostępny na starcie poziom trudnosci wreszcie zaczął wymagać choć czasami trochę starań. mini gierki w bowling, bilard i karaoke też supcio. fajnie że będą też w Kiwami. fabularnie jestem już w 15-tym rozdziale i nadal jest to normalne że narazie wpadają wyłącznie trofea za ukończenie parzystych chaptherów? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 estel a masz ty w ogole styl Legendarny w ktorym jest ta kontra odblokowany i aktywny czy robisz z siebie amebe i masz ustawionego Thuga? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 od drugiej walki z Lee w magazynie z Makoto najwyższy dostępny na starcie poziom trudnosci wreszcie zaczął wymagać choć czasami trochę starań. mini gierki w bowling, bilard i karaoke też supcio. fajnie że będą też w Kiwami. fabularnie jestem już w 15-tym rozdziale i nadal jest to normalne że narazie wpadają wyłącznie trofea za ukończenie parzystych chaptherów? Tak, trofki fabularne wpadają co dwa chaptery, masz jeszcze za wykonanie pewnych czynności w danym rozdziale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 gierka skonczona, bardzo sie dobrze bawilem, super fabula itp ale szczerze poki co po tych 30h mam przesyt, nie mam checi leciec teraz od 1 do 6 yakuzy za to kiwami bardzo chętnie sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) No od tej gierki trzeba porzadnie odpoczac. Sam sobie kiedys zrobilem maraton na ps3 kupujac japonska Yakuze 1 i 2 HD, 3, 4, 5 i jak je skonczylem to myslalem ze sie porzygam. Co za duzo to nie zdrowo XD Teraz moglbym juz ogrywac Y6 japonskie ale nadal po 0 wypoczywam. Edytowane 25 Lutego 2017 przez Zetta Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Ja tam po 100 miałem lekki niedosyt Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 125h i teraz przegryzam rakiem zaraz NIER i beniz w łapach na myśl o Kiwami Offtop, ile kosztować może import jap wersji Yakuzy 5 bo boli mnie cyfrówka na PS3, a chciałbym mieć na półeczce? Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Kiwami biorę od razu, ale zabawa w kupowanie 1&2 hd collection dla samej dwójki raczej odpada, bo może Sega da zielone światło również rimejkowi dwójki. 3-5 w najgorszym wypadku wyhaczy się na ps3, za to wciąż smutno mi o braku info n.t. lokalizacji Ishin. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 estel a masz ty w ogole styl Legendarny w ktorym jest ta kontra odblokowany i aktywny czy robisz z siebie amebe i masz ustawionego Thuga? Juz odkrylem o co chodzi. W stylu legendarnym kontra wchodzi bez problemu. W Thug, zamiast R1+trojkat, tak jak gra mowi, trzeba naciskac R1+kolko. Wtedy mozna ten cios wykonac. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Skończyłem. Czy tylko mnie denerwowalo, ze ostatecznie nikt nikogo nie zabija? Mamy dwoch kozackich bohaterow, ktorzy wbijaja sie solo do siedziby wroga, rozwala najwiekszych bossow, ale nikogo nie zabijaja? Wszyscy do okola sie napieprzaja mieczami, strzelaja do siebie, rzucaja molotowami, a Kiryu/Goro po prostu bija z lapy i zawsze oszczedzaja wrogow. Troche to naiwne bylo i to chyba jedyny zarzut ode mnie. Poza tym gierka ogien, fabula trzyma przy ekranie, walki super itd. Nie bede powtarzac po innych, wiadomo ze kazdy powinien Yakuze zakupic i ograc. Przejscie zajelo mi jakies 65h, a przeklada sie to na ukonczenie wszystkiego w okolo 60% Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No trochę było, ale w miarę zgrabnie to usprawiedlili. Mnie najbardziej zawiodło, że przemiana Majimy była kompletnie z dupy. To tam był w ogóle jakiś istotny powód? xD Spodziewałem się właśnie tragedii w postaci śmierci Makoto, czy przynajmniej zabójstwa z zimną krwią hitmana, a tu taki syf. :< Szkoda, tym niemniej story i gameplay to bardzo solidne "9". Ostatni rozdział i jego bossowie dostarczyli porządnej dawki adrenaliny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Też sie spodziewałem tego co ty, byłem wręcz pewien że to nastąpi ale na szczęście zrobili to o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No właśnie dwa wymienione powowody byłyby zbyt przewidywalne, to chyba uznali że do przemiany w krejzola i porzucenia stylu eleganta wystarczy niespełniona miłość i powrót na stare śmieci. xD Patrząc co on z sobą odjaniepawla na traillerach Kiwami nie widzę tu tego lepszego rozwiązania. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No drzewko bansai mi niby tłumaczył czemu się tak zmienił ale ja do końca tego nie kupuje. A no i podobno nie jest aż tak poyebany jak się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ale scenka po napisach :banderi: Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No właśnie dwa wymienione powowody byłyby zbyt przewidywalne, to chyba uznali że do przemiany w krejzola i porzucenia stylu eleganta wystarczy niespełniona miłość i powrót na stare śmieci. xD Patrząc co on z sobą odjaniepawla na traillerach Kiwami nie widzę tu tego lepszego rozwiązania. ;/ Nie kieruj sie tym ze sie przebiera w nie wiadomo co na trailerach, to jest tylko nowa mechanika gameplayowa w remaku a nie kanon story z jedynki na ps2. Troche z tym przesadzili. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 10 lat temu skończyłem jedynkę na PS2, pamiętam, że ciężko mi szło, tutaj po zachwytach i peanach spodziewałem się miazgi, ale na razie się bardziej nudzę, niż zacieszam. Wydaje mi się, że po prostu gierka nie jest w moich klimatach, a bardzo liczyłem m.in. na klimat 80s. Zacząłem 5-ty chapter (powrót do przygody Kazumy) i chciałem się zapytać, czy dalej bardziej się to wszystko rozkręca i wreszcie fabuła nabiera tempa, czy dalej ma się wrażenie, że cały czas uczestniczy się w tutorialu? Najbardziej mnie irytują te przestoje w czasie scenek na silniku gry - wychodzi typ na pierwszy plan, tona jego przemyśleń. Staje, podchodzi drugi ludek (ciach!). Drugi ludek staje i zaczyna się gadka - tony tekstu bez voice actingu przy ohydnych okienkach dialogowych. Ciach, ludek odchodzi, Kazuma lub Majima stoi - przemyślenia, odzyskanie kontroli nad postacią. Wszystko takie sztywne, że ja pier. Po prostu cały czas szukam w tej grze tego pier.dolnięcia i zaszczepienia zajawki, a tu na razie tego nie czuję ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 10 lat temu skończyłem jedynkę na PS2, pamiętam, że ciężko mi szło, tutaj po zachwytach i peanach spodziewałem się miazgi, ale na razie się bardziej nudzę, niż zacieszam. Wydaje mi się, że po prostu gierka nie jest w moich klimatach, a bardzo liczyłem m.in. na klimat 80s. Zacząłem 5-ty chapter (powrót do przygody Kazumy) i chciałem się zapytać, czy dalej bardziej się to wszystko rozkręca i wreszcie fabuła nabiera tempa, czy dalej ma się wrażenie, że cały czas uczestniczy się w tutorialu? Najbardziej mnie irytują te przestoje w czasie scenek na silniku gry - wychodzi typ na pierwszy plan, tona jego przemyśleń. Staje, podchodzi drugi ludek (ciach!). Drugi ludek staje i zaczyna się gadka - tony tekstu bez voice actingu przy ohydnych okienkach dialogowych. Ciach, ludek odchodzi, Kazuma lub Majima stoi - przemyślenia, odzyskanie kontroli nad postacią. Wszystko takie sztywne, że ja pier. Po prostu cały czas szukam w tej grze tego pier.dolnięcia i zaszczepienia zajawki, a tu na razie tego nie czuję ;] Chwyta bardzo mocno od kiedy zaczną się biznesy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 10 lat temu skończyłem jedynkę na PS2, pamiętam, że ciężko mi szło, tutaj po zachwytach i peanach spodziewałem się miazgi, ale na razie się bardziej nudzę, niż zacieszam. Wydaje mi się, że po prostu gierka nie jest w moich klimatach, a bardzo liczyłem m.in. na klimat 80s. Zacząłem 5-ty chapter (powrót do przygody Kazumy) i chciałem się zapytać, czy dalej bardziej się to wszystko rozkręca i wreszcie fabuła nabiera tempa, czy dalej ma się wrażenie, że cały czas uczestniczy się w tutorialu? Najbardziej mnie irytują te przestoje w czasie scenek na silniku gry - wychodzi typ na pierwszy plan, tona jego przemyśleń. Staje, podchodzi drugi ludek (ciach!). Drugi ludek staje i zaczyna się gadka - tony tekstu bez voice actingu przy ohydnych okienkach dialogowych. Ciach, ludek odchodzi, Kazuma lub Majima stoi - przemyślenia, odzyskanie kontroli nad postacią. Wszystko takie sztywne, że ja pier. Po prostu cały czas szukam w tej grze tego pier.dolnięcia i zaszczepienia zajawki, a tu na razie tego nie czuję ;] Tutaj laserow ni ma, przykro mi nie ta gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 a właśnie że So m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jakich laserów? :D Jak się nudzę czytając dialogi (a w grach najważniejsza jest dla mnie przede wszystkim fabuła) i nie mam chęci, by rzucić inne zajęcia i grać, to coś jest nie tak. Jak napisałem wyżej, pewnie mi po prostu gierka nie przypasowała, bo wszyscy się spuszczają, jaka to jest niby świetna, ale mówię - zobaczę, co będzie dalej, bo cały czas mam wrażenie, że gram w tutorial. Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 najważniejsze, że system walki lepszy od niepokalanego wiedźmina 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 @Insane DAFAQ? Jedyne gadki bez dubu to sub questy, oraz przemyślenia postaci. Wątek główny w ogóle ich nie zawiera. @Bansai Starałem się mieć to na uwadze, bo pamiętam że wspominałeś o poszerzeniu jego roli w formie fan contentu w rimejku, Spory wpływ miała też na to zmiana jego wizerunku w prequelu. Z tym co prezentuje w Kiwami dysonans jest jeszcze większy. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Mam te same przemyślenia co Insane. Jestem w 5 chapterze i nie jestem zachwycony. Przymykam oko na archaizmy, klimat Japonii spoko, system walki miodny, ale te dialogi, które trwają dłużej niż w MGS4 (bez przesady) są po prostu nudne i tyle (szczególnie poboczne questy). Nie skreślam tytułu, skończę na pewno, ale narazie zasypiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
nobody 3 504 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Po choy je robić, jeśli nie sprawiają funu? a tak trofea żeby choć story mgs4 było w 1/10 tak znakomite Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi