Schranz1985 672 Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 No w sumie rozwaliłem go już kilka razy i faktycznie mi się odechciało go klepać. W sumie najlepiej mi się hajs kosi na nieruchomościach/klub managment zbyt czasochłonny a story mnie ciśnie . Póki co end of ch8 Tylko japońce mogą takie zakręcone story wymyślić. Ta Yakuza przeszła moje najśmielsze oczekiwania, jestem zachwycony myślałem że tylko Persona ma szansę pobić NIER automata .... myliłem się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Czy po zaliczeniu fabuły można swobodnie latać po lokacjach i ogarniać zadania poboczne? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 17 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Mozna Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 ukończyłem grę na legend, gram sobie w premium adventure i okazało się, że nie można zacząć na legend z podpakowaną postacią, a na pozostałym poziomach trudności jak najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 To w końcu ukończyłeś grę na legend czy nie :D ? Cytuj Odnośnik do komentarza
golab 1 670 Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 mam trofeum "stuff of legend", więc chyba przeszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 A skąd ja mogę to wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 63h skończyłem mesjasza :) Kurfa gram w gry od 20 lat, wychowałem się na japońskich seriach jak MGS FF RE .... Jakim cudem ja nigdy w żadną Yakuzę nie grałem? nie mam pojęcia . W wielkim skrócie, Yakuza 0 to klasyka mogę ją śmiało stawiać na równi z takimi hitami jak mgs 1/3 czy najlepsze odsłony FF . Coś niesamowitego, Kiryu&Majima&Makoto ,jedne z najlepszych postaci w grach EVER. Story i reżyseria scenek miażdzy, system walki o dziwo bardzo mi się spodobał (4 style walki dla każdej postaci) heat action niesamowicie mocarne! Kamurocho to jedna z najwspanialszych miejscówek jakie zwiedzałem w grach wideo, a po tych kilkudziesięciu h znam je na pamięć. Ilość detali jest niesamowita, nocą coś pięknego, jedyna rysa na szkle popup ale to i tak nie zmienia faku że miasto żyje i wygląda pięknie . Ogrom kontentu władowanego w grę przytłacza, side questy rewelacja, każdy z pomysłem, z historią, przeważnie z humorem . Minigierek nawet nie zliczę ile tu jest towaru .... Jestem tak zajarany tą gierką że chciał bym trzasnąć platynę ale przeraża mnie trophy za completionist .... Zarządzanie nieruchomościami, przejmowanie dzielnic, walka z bilionerami.... no niesamowita gier! Ale i tak na 1 miejscu błyszczy story ! Tak teraz czytam o serii i aż mnie smutek ogarnął że w żadnej innej części Majima Goro nie jest grywalną postacią . Zastanawiam się po którą część teraz sięgnąć ale chyba poczekam spokojnie na kiwami . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Poczekaj na Kiwami, to bedzie najlepsze rozwiazanie i dopiero potem atakowac reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zetta 3 378 Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 @1985 Odkrywanie Yakuzy w 2017 kiedy ta gierka rozwalala juz system na ps2. Ale lepiej pozno niz w cale btw dluga przeprawa z seria przed toba zazdroszcze. Plusik za oczywista podjarke polecial. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 997 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 @1985 Odkrywanie Yakuzy w 2017 kiedy ta gierka rozwalala juz system na ps2. Ale lepiej pozno niz w cale btw dluga przeprawa z seria przed toba zazdroszcze. Plusik za oczywista podjarke polecial. Nic dziwnego, ja serię odkryłem na PS3 fat emulując 1 & 2 część z PS2. Pomimo dużo gorszej grafiki, gry mną pozamiatały i miałem podobne odczucia - absolutny top gier:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Schranz...kolejny nawrócony :P Nie dziwię się Jego zachwytowi. Sam kiedyś podchodziłem do serii jak pies do jeża. Na szczęście ściągnąłem swego czasu demo Y3 i...nie było ono jakoś szczególnie oczowykurwliwe, ale pokazało potencjał tej gry, zwłaszcza fabularny. Potem poszło już gładko. Pełniak Y3 (pamiętam że chyba wymieniłem średniaka GoW3 na Y3 i nigdy nie żałowałem tej decyzji), zaraz potem day one Y4, którą to grę uważam do dzisiaj (nie skończyłem jeszcze Y0) za zdecydowanie najlepszą pod względem fabularnym grę, w jaką kiedykolwiek grałem. Y0 ma rzecz jasna potencjał, żeby ją pobić. Po czwórce niestety klops :( W piątkę nie zagrałem, ponieważ wszyscy wiemy jakie były karczemne pierepałki z wydaniem gry na Zachodzie. Gdybym wiedział, że jednak wyjdzie to nigdy, przenigdy nie sprzedałbym PS3, zanim bym tego nie ograł, a tak... Edytowane 23 Lipca 2017 przez Czezare Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Jak Y4 uwazasz za najlepsza gre fabularna w jaka grales to chyba niewiele Ci potrzeba do szczescia. Gra generalnie dobra, ale koncowka to taki absurd, ze ciężko trakowac ją na poważnie. BTW piątki nie ma co żalowac, bo jest zdecydowanie najgorsza z numerowanych części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 448 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Y4 co by o niej nie pisać (gusta i guściki) to i tak odstawia pod względem fabuły wszystkie bez wyjątku zachodnie produkcje o lata świetlne... Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Zastanawiam się, czy po Kiwami nie ograć reszty na PS3? Mam 4 i 5 w Plusie, wystarczy dokupić 3 :) Ale podobno SEGA planuje remake'i tych części na PS4, to może lepiej się wstrzymać? Po ograniu Zero aż mi wstyd, ze dopiero teraz odkryłem tak dobrą serie :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Ja czekam na kiwami a później jadę z Yakuza 2, nie mam żadnego problemu z powrotem do ery ps2. Tym bardziej że na YT można zobaczyć sobie jak gra świetnie śmiga na pcsx2 nawet w 4k :P Nie będę jej pewnie masterował ale story zrobię na pewno. Ogólnie mam zamiar przejść wszystkie numeryczne części i sam wyrobić sobie opinię która część najlepsza. Ale podejrzewam że jednak Y0 nic nie przebije . Sam efekt świerzości, poznawania tej serii i Kamurocho od 0,no i grywalny Goro Majima . No nie chce mi się wierzyć że któraś część dorówna 0, tym bardziej z tego co czytam i oglądam w necie . Kiedyś słuchałem Polskiego podcastu o Yakuza, teraz nie mogę znaleźć, jak by ktoś kojarzył to niech sypnie linkiem bo ciekawa audycja. Edytowane 23 Lipca 2017 przez Schranz1985 Cytuj Odnośnik do komentarza
planeswalker 47 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Kiedyś słuchałem Polskiego podcastu o Yakuza, teraz nie mogę znaleźć, jak by ktoś kojarzył to niech sypnie linkiem bo ciekawa audycja. O to chodzi? http://rozgrywkapodcast.pl/axr-1-antlers-x-rozgrywka-atakuje/ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kes 1 462 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Traktowanie fabuły którejkolwiek yakuzy na poważnie to chyba jakiś trolling. Historia każdej części jest przepełniona absurdami i plot twistami z dupy, to jeden z elementów charakterystycznych dla serii i albo to akceptujesz i bawisz się świetnie albo lepiej odpuść grę. Fabuła yakuzy 0 chyba najbardziej trzymała się kupy. W piątkę jak najbardziej warto zagrać jest to najbardziej rozbudowana cześć z ps3 i ja bawiłem się świetnie przez 70h. Teraz czekam oczywiście na Kiwami potem szóstka i mam nadzieje Kiwami 2 ;) Edytowane 23 Lipca 2017 przez kes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Zrobilem dzis test y2 na emu. Gra wyglada bdb (nawet na 50 zyleta) No niech mi ktoś powie że to wygląda słabo ...Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Dziękuję za linka, dokładnie o ten podcast mi chodziło . Posłuchałem chwilę ale można się natknąć na spoilery więc póki co odpuszczam . Dla mnie ta seria to odkrycie jak kiedyś FF, z którym przygodę zacząłem od FF9 i tak mnie ta seria oczarowała że przeszedłem niemal wszystkie i nie miałem żadnego problemu z graniem w takie np. FF6 gdzie grafika nie jednego by odstraszyła na dziś dzień(a szkoda bo 6 to świetny FF) Tak samo jest z Yakuzą, wiem że przejdę wszystkie poza spin offami . Odpaliłem teraz z ciekawości tą Yakuzę 2 na emu i jest ten klimat jakiego oczekuję. Dubbing, muzyka wszystko jest cacy tak więc czekam tylko na Kiwami(tym razem biorę na premierę ...) To co mnie jara to fakt że w odróżnieniu od FF tu wszystkie te gry są bardzo mocno powiązane, a mi się cholernie spodobała cała plejada postaci w tej grze i chcę wiedzieć jak dalej toczą się ich losy . Wracając do Y0, do osób które wbiły platynę, co jest wg was najtrudniejsze? Z przyjemnością przeszedł bym grę na Legend, ale masterowanie tych mini gierek mnie przeraża . Tam trzeba w karaoke/tańcu zrobić wszystko na 3 gwiazdki na hard ? Te wszystkie pomniejsze minigierki jak shogi itd też wliczają się do completionist? Edytowane 23 Lipca 2017 przez Schranz1985 Cytuj Odnośnik do komentarza
metalcoola 178 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Shogi wystarczy wygrać kilka potyczek, jest nawet tutorial krok po kroku :) Ale już Mahjonga sobie odpuściłem, podobnie jak ta mini gra z zakładami która laska wygra. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Mnie niestety pokonał mahjong. Czyli coś, co nie zależy od skilla, tylko farta. Możesz napier.dalać w to domino i ze 100 godzin i g. z tego będzie. To obstawianie walk panienek też jest randomowe, ale o dziwo poszło mi gładko. Karaoke i tańce to mistrzostwo świata :) Jak się ma poczucie rytmu to sama przyjemność, a jeszcze ta muzyka i feeling lat 80-tych sprawia, że nawet jak się wtopi słuchanie tego nawet po kilka razy sprawia przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Mahjong nie jest randomowy. Jak rozumiesz reguły - wiesz jak grać. No sorry ale, niektórzy z forum przyzwyczajeni są do tego, że w końcu "samo przyjdzie" i nie chce im się nawet poszukać zasad gry w necie :/ . Randomowe to może być co najwyżej riichi ippatsu, czyli faza, w której do zwycięstwa brakuje nam jednego klocka, który musimy zdobyć po ogłoszeniu w turze przeciwnika po ogłoszeniu riichi. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 No to jestem antytalentem mahjongowym :) Wydrukowałem sobie 3 poradniki, w tym jeden taki, która ma 11 stron i g. to dało ;] Zawsze jakaś menda miała Riichii i przegrywałem. Moje wku.rwy są na poprzednich podstronach. Ten mahjong mnie pokonał i nie zrobiłem platyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Idę na urlop w przyszłym tygodniu. Odpalę Kiwami i postaram się nagrać jakiś mini przewodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza
hennepin 31 Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Uzależniłem się od tego kawałka, cały czas leci w głowie ta piosenka, nawet wczoraj przed TV próbowałem tańczyć jak Kiryu, mina mojego psa bezcenna :D A gierka to dla mnie zaskoczenie dekady, w coś tak miodnego, wspaniałego jeszcze nie grałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi