nobody 3 504 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 wystarczy pobiegać po ulicy w poszukiwaniu bójek z przypadkowymi kolesiami, pójśc zagrać w znakomicie wykonane kręgle, billard, karaoke, tańce, automaty segi, czy odblokować minigierkę w prowadzenie hostess clubu i walki w klatkach. by z 10 minut gry na 1h filmu (taaa jasne xd) zrobił si moloch na 30-40h no ale na krótkie posiedzenie to trochę słaby pomysł na rozrywkę Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Jakbym miał grać w to 1h dziennie to chyba wolałbym nie zaczynać Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 10 minut gry na 1h filmu (taaa jasne xd) W przypadku 3 rozdziału z Y0 dokładnie tak to wyglądało. Niestety. Na(pipi)ałem kilku ziomków na ulicy, a resztę czasu spędziłem oglądając przerywniki filmowe. No i wtedy własnie zrodziła się ta myśl (obawa): czy dalej też ma to tak wyglądać... Sama otoczka, grafa i klimat odpowiada mi nieziemsko, ale ten rozkład sił... no nie, to nie dla mnie niestety. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Lepiej w takim razie olej sobie serię i kup jakieś pif pafy. 1 Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 O widzisz, i problem rozwiązany. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 skonczylem dwojke i czworke sto lat temu kiedy rozklad czasu na granie wygladal u mnie zupelnie inaczej, teraz mam od lutego gigantyczny problem z ta gierka, po prostu mam opory przed jej odpaleniem bo majac godzine czasu na granie wiem, ze bardzo mozliwe, ze beda musial usypiac konsole w polowie jakiejs cutscenki i po powrocie do gry za np 2-3 dni nie beda wszystkiego pamietac co tam mowili, strasznie to niszczy immercje i ostatecznie siegam po inna gierke gdzie ta godzina na granie przelozy sie w faktyczna godzine grania 1 Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 I to jest właśnie problem tej gry, że jak chcesz pograć i się dobrze bawić no to sorry ale musisz mieć troszkę więcej tego czasu niż 1h. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Szczególnie ze podczas 1 godzinnego posiedzenia nie zawsze jest nawet szansa zapisać grę ;) A przed Kiwami koniecznie trzeba zagrać w 0 - te smaczki i nawiązania typu Pocket Circuit, kiedy w 0 uczestnicy zabawy były dzieciakami, a w Kiwami są już dorosłe. Zupełnie inaczej się to wszystko odbiera. A przed zero koniecznie trzeba zagrać w y1-5 nie wiem jak w ogóle można inaczej A tak na poważnie jest w 0 kolka fajnych nawiązań do starszych odsłon kilka fajnych questow, szczególnie ten z wróżka i młodym dajgo. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 No z tym, że nie każdy lubi zostawiać konsole w standby. Mi nie raz po takim zabiegu konsola wariowała (odłączanie od prądu i odbudowywanie bazy included). Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Nie rozumiem co za problem wtedy dać konsolę w tryb czuwania (gra się wtedy zatrzymuje) i wrócić w dowolnym momencie :) Te narzekanie na rzadki save jest bez sensu.ps3 nie ma tego featuru. Pamiętam jak grając w yakuze kilka razy zdarzyło mi się ledwo zdarzyć do pracy albo pójść spać późno w nocy bo nie chciałem stracić wypracowanego progresu. Good times Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 to widzę, że muszę się srogo przygotować, by godnie i sensownie przyjąć Yakuzę na moim kwadracie Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Nie rozumiem co za problem wtedy dać konsolę w tryb czuwania (gra się wtedy zatrzymuje) i wrócić w dowolnym momencie :) Te narzekanie na rzadki save jest bez sensu. no tak jak napisalem - przerwij w polowie jakiejs cutsceny, wroc do tego momentu po paru dniach - nie dosc ze to niszczy immersje, dramatyzm akcji itp to jeszcze czlowiek sie zastanawia co bylo przed czuwaniem bo juz nie wszystko pamieta to tak jak ogladanie jakiegos filmu w ratach - niby sie da jak sie ma go na dysku czy z netflixa ale do mnie to kapa totalna Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Kierwa jak wy gracie godzine co 3 dni to tylko pif paf fifa i rocket league .... Z czym do ludzi .... Ja uważam że Kiwami w tym względzie jest o wiele przystępniejsze, bo story jest 3x krótsze to i cut scenek jest 3x mniej albo i 5x mniej bo i substory jest więcej w 0 . Ale schemat jest oczywiście bardzo podobny, na plus dla Kiwami system Majima everywhere gdzie co chwile tłuczesz się z nim na ulicach . Ja teraz zacząłem Personę 5 i tam to dopiero jest początek 4h wczoraj grałem a ze 30 min gameplayu, ale to normalne wprowadzenie i się z tym liczyłem a nawet mi pasi, w końcu to gra fabularna. Zresztą ja nie rozgraniczam gry na filmik/gameplay bo oglądanie czytanie textu, dialogów to bardzo istotny element każdej gry . Każdy wie że Yakuza to niszowa seria, nie bez powodu. 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Szkoda ze nie zaczeliscie tej dyskusji w lutym to bym nie kupował tych yakuz bo filmiki dłuższe niż 5 minut to już mnie korvica strzela xD Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Też ogrywasz lub ogrywałeś? Odczucia podobne do moich jak wnioskuję... Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Leżą na półce i po tym temacie prędko ich nie zacznę, pewnie dopiero na urlopie. Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Pomaga mówisz, łuskany koniecznie czy do samodzielnego dłubania? To powinni go dodawać do gry lub chociaż zamieścić stosowne ostrzeżenie na opakowaniu :/ A tak serio - a idź pan z tymi przerywnikami, przegięli po całości. Dziś odpalam grę po raz ostatni. Na równiuteńką godzinę. Rozdział czwarty. Siadam z zegarkiem i mierzę czasy wstawek i samej rozgrywki. Zawziąłem się na to (pipi). Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Przed Yakuzą dobrze robi też obejrzenie kilku filmów Takeshi Kitano Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Dziś odpalam grę po raz ostatni. Na równiuteńką godzinę. Rozdział czwarty. Siadam z zegarkiem i mierzę czasy wstawek i samej rozgrywki. Zawziąłem się na to (pipi). Równe 60 minut. Nie skipowałem żadnych wstawek ani dialogów. Nie unikałem starć. Fabuła, rozdział 4, który ogrywałem po raz pierwszy. Wynik: 48 minut gapienia się w ekran i zagryzania ziaren słonecznika vs. 12 minut w czasie których faktycznie kontrolowałem postać. Dziękuję, więcej pytań nie mam. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Sprzedaj już grę, natychmiast! Szkoda twojego czasu! Chuj, że potem można grać przez 100 godzin non stop, no ale XD Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 (edytowane) Ale co to ma do rzeczy ja równie dobrze mógłbym napisac że w kiwami ostatnio na 11 ch siedziałem 30h gdzie na te 30h 30min filmików 29.30 gameplay :) To jest gra na 80h, ty ledwo wstęp przeszedłeś . Ale jak masz siedzieć i liczyć min gameplayu to sprzedaj ktoś się ucieszy :) Szczerze dawno nie widziałem w grze tak genialnych i ciekawych przerywników, tak jak pisałem w Kiwami było mniej a ja chciał bym więcej :P Edytowane 11 września 2017 przez Schranz1985 Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 Wędliniarz, uwierz proszę, że kupując ją jakiś miesiąc temu byłem nastawiony bardzo dobrze. Jak zawsze zresztą :) Wiem co chcesz przez to powiedzieć, ale sam przyznasz, że taka dysproporcja to jednak lekka przesada. Oczywiście, że gra powinna być upakowana dobrą fabułą i Y0 faktycznie tak się zapowiada, nimniej... ehh, dobra, nic już nie mówię. EOT i nieposkromionego apetytu na słonecznik życzę ;) Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 >2017 >ludzie odkrywają, że Yakuza to gra fabularna kek Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 to Yakuza to nie jest japoński klon GTA? :O Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 11 września 2017 Opublikowano 11 września 2017 To jest podobna seria pod paroma wzgledami do MGS-a, dobrym testem wytrzymalosci bedzie MGS4. Kto nie dal rady w czworce ten nie wytrzyma z Yakuzą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi