Skocz do zawartości

Yakuza: Zero

Gość Kasias

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta gra ma po prostu nowe systemy, które w większości bazują na Ishin!. Już tam tzw. Revelations wyleciały.

Opublikowano

I to kiwami tez będzie w eu? To się może zainteresuje seria jak jest szansa poznać od początku.

To zacznij od 0, ktore jest prequelem calej serii, a potem wjezdza Kiwami, ktore zostalo zrobione ponoc tak zeby bylo organiczne przejscie z 0 do 1. Z tego co wiem lubisz brawlery wiec jestem w sumie w szoku ze nigdy nie grales w Yakuze:

http://i.imgur.com/VDrO0aB.gif

http://i.imgur.com/wb0qYYe.gif

Jest oczywiscie kilka stylow walki :cool:

Swoja droga pytalem ziomeczka z games4you kiedy bedzie Yakuza no i niestety prawdopodobnie poniedzialek :beksa:

Opublikowano

O ja cię przepraszam! Piękne gify :banderas:

Bansai, te 2 gify zachęciły mnie do giereczki 100 razy bardziej niż wszystkie widziane do tej pory zwiastuny i opinie. 

Nie ma bata - jak konto napęcznieje pod koniec lutego to Yakuza 0 będzie grana ostro :banderas:

Opublikowano

A mozna jak najbardziej. Jak bedziesz chcial zrobic story i misje poboczne to mysle ze z 50h luzem wpadnie, a jak wsiakniesz jeszcze w aktywnosci poboczne typu nieruchomosci etc. to nawet setka :obama:

A w tym roku jeszcze kontynuacja 0 nas czeka w postaci remake'u [prawilnego, a nie jakies porty/remastery] jedynki :banderas:

Opublikowano

I to kiwami tez będzie w eu? To się może zainteresuje seria jak jest szansa poznać od początku.

To zacznij od 0, ktore jest prequelem calej serii, a potem wjezdza Kiwami, ktore zostalo zrobione ponoc tak zeby bylo organiczne przejscie z 0 do 1. Z tego co wiem lubisz brawlery wiec jestem w sumie w szoku ze nigdy nie grales w Yakuze:

http://i.imgur.com/VDrO0aB.gif

http://i.imgur.com/wb0qYYe.gif

Jest oczywiscie kilka stylow walki :cool:

Swoja droga pytalem ziomeczka z games4you kiedy bedzie Yakuza no i niestety prawdopodobnie poniedzialek :beksa:

Dzieki, kolego. Na pewno sie zainteresuje w takim razie.

Opublikowano

86 na metacriticu :banderas::fsg::obama:

Och jak dobrze.

Z bardziej znanych:

Playstation Universe - 9.5/10

The Jimquisition - 9.5/10

Game Informer - 93/100

Destructoid - 9/10

IGN - 8.5/10

Gamespot - 8/10

Polygon - 8/10

Śmiecie aka EGM - 5/10 :[

Oczywiscie ja co do gry nie mialem watpliwosci, ale milo zobaczyc ze wieksze serwisy tez docenily gierke co moze sie przelozy na odrobine lepsza sprzedaz. :)

SwIeP77.gif

• Plusik 3
Opublikowano (edytowane)

Po przeczytaniu recenzji EGMu nie rozumiem czemu gra dostała tylko 5/10... Zgodzę się tylko z jednym. Na poziomie LEGEND korzystałem cały czas z tych samych dwóch combosów czyli po jednej akcji dla Kiryu i Majimy :D

edit: no, dobra. Majimą waliłem 2 comba na krzyż, które wchodziływ  przeciwników jak w masło.

Edytowane przez ornit
Opublikowano (edytowane)

Oj chyba będę musiał się do kolejnej serii przekonać, ponieważ kiedyś spróbowałem jedynkę (grałem może z 30 min) akurat po ograniu Shenmue 1 i 2 i owa gra wydała mi się nijaka.

Teraz tak patrzę na Wasz hype i sam zaczynam się zastanawiać czy nie spróbować tej Zero. Na filmikach tytuł wygląda bardzo fajnie.

Edytowane przez Kyokushinman
Opublikowano

Poczekaj az zaczne nagrywac wszystko i na jutubka wrzucac. :cool:

QneSWI.gif

Tego akurat nie nagrasz. Chyba, że masz jakąs kartę przechwytującą. Sega zablokowała możliwosć nagrywania scen z gry w trybie story. Da się tylko zrzucać Premium adventure mode, w którym nie ma głównej linii fabularnej.

Opublikowano

Tego akurat nie nagrasz. Chyba, że masz jakąs kartę przechwytującą. Sega zablokowała możliwosć nagrywania scen z gry w trybie story. Da się tylko zrzucać Premium adventure mode, w którym nie ma głównej linii fabularnej.

W wersji Europejskiej i Amerykanskiej nie bedzie tego debilizmu :)

Mozna bez problemu nagrywac i streamowac.

• Plusik 1
Opublikowano

Pytanko - można przygodę z serią zacząć od trzeciej części? Czy fabuła jednak jest zbyt zakorzeniona w poprzedniczkach? Myślę sobie, że jak zrobili remake jedynki, to i pewnie zrobią remake dwójki. I wtedy mógłbym je ograć(a jak nie to sie wróci do oryginału po prostu) Tylko właśnie problem jest z tą fabułą, bo jak do ogarnięcia 3 i dalej potrzebne są poprzedniczki, albo jak są w nich spoilery mocne do 1 i 2, to się chyba przemogę i ogram te starocie.

Opublikowano (edytowane)

Pytanko - można przygodę z serią zacząć od trzeciej części? Czy fabuła jednak jest zbyt zakorzeniona w poprzedniczkach? Myślę sobie, że jak zrobili remake jedynki, to i pewnie zrobią remake dwójki. I wtedy mógłbym je ograć(a jak nie to sie wróci do oryginału po prostu) Tylko właśnie problem jest z tą fabułą, bo jak do ogarnięcia 3 i dalej potrzebne są poprzedniczki, albo jak są w nich spoilery mocne do 1 i 2, to się chyba przemogę i ogram te starocie.

Pytałem się o to Lorda Bansaia i w sumie powiedział mi, że najlepiej od 0, bo to prequel. Przed trójką mnie przestrzegał, że już mocno archaiczna.

Edytowane przez Starh