Bansai 11 198 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 Chyba ostatnia szansa na przywrocenie serii na zachodzie, prequel, dobra data premiery, teraz Yakuza 5 w plusie... oby sporo osob wzielo day 1, moze sie szybciej doczekamy 6tki, a i zaczna myslec o przetlumaczeniu Kiwami i Isshin. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 Ja tam pre-order zrobię,pewnie to ostatnia szansa by wesprzeć serię i pokazać,że ktoś tam jednak gra w tytuły z tej serii na zachodzie. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 27 lipca 2016 Opublikowano 27 lipca 2016 też tak mam. zależy mi na takim samym kroku z Isshin, akurat ta odsłona kręci mnie bardziej Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Warto zacząć przygodę z tą serią od Yakuzy 0? Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 A mozna jak najbardziej, jeszcze jak. Gra bedzie prequelem wszystkich czesci, wiec jesli ci podejdzie, to masz przed soba jeszcze od cholery genialnych gier z tej serii. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Chrono nigdy w Yakuze nie grał? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Bonsi no właśnie czytałem że to prequel do pierwszej części a skoro wrzucają Japoński VA i trzymają się konwencji "gra musi być Japońska" to stwierdziłem że chyba spróbuje. Blubi wiem mea culpa, w recenzjach Yakuze zawszę pokazują od dupy strony a mnie aż tak nie urzeka bieganie po kasynach itp. co uwagę przyciąga fabuła (zresztą i tak będę to wszystko porównywał do niepokonanego Shenmue więc cóż....). Ale wolałem się zapytać ekspertów od serii czy warto zacząć od zera (dum dum psss - dobry suchar) czy lepiej sięgnąć po stare odsłony. Szkoda ogólnie że Yakuza 1 i 2 HD na PS3 i Wii U nie opuściły granic Japonii bo z chęcią bym je przygarnął. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Kazda czesc oprocz 1nki ma japonski VA i jest w calosci japonska, takze ten, smialo wskakuj w te serie A jesli chodzi o recenzje, to Yakuza podobnie jak Monster Hunter zawsze dostaja po (pipi)e od (pipi)ych znachorow. :[ 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 Zaczynaj zatem od zero i potem jedz z koksem. A jak jesteś fanem Shenmue to już w ogóle Chociaż w sumie możesz zacząć też od trójki, która ma streszczenia 1&2 i lecieć wtedy przez 3/4/5 i nadchodzącą 6 ale jak nie opowiada ci taka opcja to zawsze możesz ograć wersje z PS2. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 no ja w yakuzie nigdy za dużo pobocznych nie robiłem i skupiałem się na fabule a fabuła w yakuza goty . Żal trochę że ps3 nie mam i w yakuze 5 nie zagram no ale sega za długo zwlekała z premierą. Mam nadzieję że na 6 w eu nie będę czekał tak samo długo. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 28 lipca 2016 Opublikowano 28 lipca 2016 (edytowane) Dobra Pany przekonaliście mnie i czekam na Zero (4 i 5 mam już z PS+ pobrane ale dorwę je w pudełku - w sensie czwórkę bo chyba 5-tka jest tylko cyfrowo). Edytka: Blant ale już podali datę premiery na Zachodzie czyli jeszcze poczekasz pół roku (styczeń). Edytowane 28 lipca 2016 przez chrno-x Cytuj
okens 541 Opublikowano 2 sierpnia 2016 Opublikowano 2 sierpnia 2016 No i cos tam podobno Sega mowila, ze rozmysla nad wydaniem innych czesci w remasterze. A ja skromnie przyznam, ze nie gralem ani w jedynke ani w dwojke wiec mam parcie( jesli kiedykolwiek to sie ukaze+ jesli postanowia to wydac na zachodzie) Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Gra z czasem wyjdzie też na Steam, czego dowodzi napis na ostatecznej okładce - "PS4 Console Exclusive Game" zamiast "Only on PlayStation". Oby komputerowcy kupili tego jak najwięcej, to przyszłe odsłony być może będziemy dostawać szybciej po angielsku. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 27 września 2016 Opublikowano 27 września 2016 Na gafie jakis typek z Atlusa pisal ze sa prowadzone rozmowy ale obecnie nie ma zadnej decyzji. Osobiscie bym sie ucieszyl, wieksza sprzedaz, wieksza szansa na reszte gierek w normalnym jezyku. Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 1 października 2016 Opublikowano 1 października 2016 Będzie DLC z Zettą? Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 1 października 2016 Opublikowano 1 października 2016 Nie te czasy, w Yakuza 6 pewnie będzie bikini bar V2 Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 2 października 2016 Opublikowano 2 października 2016 Gra z czasem wyjdzie też na Steam, czego dowodzi napis na ostatecznej okładce - "PS4 Console Exclusive Game" zamiast "Only on PlayStation". Oby komputerowcy kupili tego jak najwięcej, to przyszłe odsłony być może będziemy dostawać szybciej po angielsku. Czyli ploty jakie kiedyś pojawiły się w sieci,że Sega chce wypluć na Steama niektóre ze swoich gierek były prawdziwe. Oprócz Yakuzy,mieliby rozważać wydanie Resonance of Fate,Virtua Fighter i Vanquish. Oby im to wyszło. Bo dla takiej niszowej serii zabunkrowanie na jednej platformie nie robi dobrze dla potencjalnych kolejnych części po ang. Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 2 października 2016 Opublikowano 2 października 2016 Na PS Blogu i na gafie potwierdzono ze nie ma wersji PC. Hey. So, I know that box tag seems a bit ambiguous as to its meaning, but a PC version is not in the cards. The PS4 version is the only version that will exist in the west. (Other point: it was released on the PS3 in Japan, but the PS3 version will not release in the west.) http://blog.us.playstation.com/2016/09/27/yakuza-0-the-business-edition-revealed-new-story-details/ [pierwsza odpowiedz w komentarzu, jakis gosc z segi] http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=218197325&postcount=332 [gosc odpowiedzialny za pr w atlusie] Troche szkoda... bo bankowo sprzedaz by sie zwiekszyla. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 2 października 2016 Opublikowano 2 października 2016 (edytowane) Jak nie chcą zwiększyć zysków i jednocześnie powiększyć bazę fanów to ich strata. Niech potem nie płaczą,że seria jest martwa na zachodzie bo mało kto ją kupuje. Żółtki i ich ułomny tok myślenia... Edytowane 2 października 2016 przez Paliodor Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 Po blisko dwóch latach od światowej premiery gry, Yakuza 0 trafi do zachodniego odbiorcy. O wydanie gry w Polsce możemy być spokojni. ytuł pierwotnie ukazał się w 2015 roku tylko na rynku azjatyckim. Gra oceniana jest przez tamtejsze media pozytywnie. Poważany i poczytny magazyn Famitsu wystawił jej ocenę łączną 56/40 (9/9/9/9). W Polsce Yakuza Zero: The Place of Oath dostępna będzie dzięki firmie Cenega. Aczkolwiek nie mamy się spodziewać polskiej wersji językowej, nawet w napisach. W naszym kraju, tak jak i na zachodzie, gra dostępna będzie z angielskim dubbingiem i napisami. Jej premiera na PlayStation 4 już 24 stycznia. http://naekranie.pl/aktualnosci/yakuza-0-z-polskim-wydawca-1326233 Cytuj
planeswalker 47 Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 Tylko z angielskim dubbingiem? Jak tak to słabo. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 19 października 2016 Opublikowano 19 października 2016 Mam nadzieję, że to troll. TYLKO dub japoński + napisy ang. Nie widzę inaczej... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi