Skocz do zawartości

Yakuza: Zero

Gość Kasias

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zetta mówisz o SIDEstories takich jak w y5 czy o zwykłych SUBstories?  Te drugie w poprzednich yakuzach akurat dupy nie urywały, w y0 są ciekawsze? Są elegancko oznaczone na mapie jak w y5?

Opublikowano

no kurde ciagle myslalem ze trzeba czekac latami, kupować w Chinach z kontenera i uczyc sie mandarynskiego a tu juz za miesiąc w xkomie - bomba, ogra sie po tlg

Opublikowano

Zetta mówisz o SIDEstories takich jak w y5 czy o zwykłych SUBstories? Te drugie w poprzednich yakuzach akurat dupy nie urywały, w y0 są ciekawsze? Są elegancko oznaczone na mapie jak w y5?

Substories zawsze nie byly zle,a w Y0 sa ciekawsze i ladnie oznaczone na mapie co wiecej mozna je robic w dowolnym momencie nawet na premium adventure czyli po endingu.

Niektore z nich by zrobic potrzeba okolo ponad 10h. Do tych najdluzszych naleza zarzadzanie hostess clubem i nieruchomosciami ktore mozna teraz kupowac. Mozna doslownie wykupic cale Kamurocho by bylo nasze, a robisz to tak, ze podchodzisz pod nieruchomosc co chcesz kupic z walicha pieniedzy otwierasz i dresz ryja ze to twoje XD

cfa65207a318dec0459113ed7c0caee8.jpg

Glownym elementem gry jak to przystalo na lata 80te sa pieniadze i ich robienie co sprawia duza satysfakcje, pozniej jak jestes juz kingpinem to mozesz doslownie w pysk kasa przeciwnikom rzucac, a oni beda zbierac zapominajac o walce.

I na koniec warto dodac, ze Yakuza to 1:1 Japonszczyzna wszystko w grze jest 100% kopia codziennego zycia poczawszy od taksowki, az po maszyne do robienia takoyakow wszystko wyglada tak jak to widze w codziennym zyciu. Detale masakruja bez przylatywania do samego Tokio mozna wiele zobaczyc i sie mozna wiele dowiedziec o samej Japonii i jej kulturze.

Gra takze dobitnie pokazuje ta nocna zla strone Japonczykow o ktorej sie stara nie mowic przez co kazda z czesci jest malym skandalem w Japonii.

Przez to jak Sega postrzega to jako "dobro kulturowe" w Japonskiej wersji nie moge robic zdjec i filmikow sa calkowicie zablokowane na share. Nawet jak dostawalem trofka to mi zdjecia do niego nie robilo. Mowilo sie o tym ze to przez "kulture" i spoilery by nie wyciekly.

Mam tylko nadzieje ze nic Wam nie wytna na co sie nie zanosi.

• Plusik 6
Opublikowano

Też się cieszę, ale chyba nie zdążę z ograniem Y4 i Y5 do tego jeszcze zaglądanie Trico pod ogon :/ mimo wszystko biere na premierę

Szanuje :hi:

Ale zacznij moze od 0, w koncu to prequel :cool:

Najpierw Yakuza 0 a 2 tygodnie pozniej Nioh :banderas:

PEkyCSk.gif

• Plusik 1
Opublikowano

Dokladnie i je.b.ac Kojime i Tabate, prawdziwym krolem i mesjaszem Japonskiego gameingu jest Toshihiro Nagoshi ktory nie kreuje sie na youtubowa dzifke i niewiadomo kogo na zachodnich branzowych imprezach, co wiecej ma na nie wy.(pipi).ane swietujac sukces kazdej czesci na swoj typowowo Japonski sposob.

qo6fb4.gif

Opublikowano

Też się cieszę, ale chyba nie zdążę z ograniem Y4 i Y5 do tego jeszcze zaglądanie Trico pod ogon :/ mimo wszystko biere na premierę

Szanuje :hi:

Ale zacznij moze od 0, w koncu to prequel :cool:

Najpierw Yakuza 0 a 2 tygodnie pozniej Nioh :banderas:

PEkyCSk.gif

Zacząłem od Y3 teraz jestem gdzieś w połowie Y4 nie mam zamiaru sobie mieszać, kończę Y4 i biorę się za piątkę a w lutym poleci Y0, ku.rwa takie zaległości mi się zrobiły że chyba jakieś dłuższe L4 by się przydało

Opublikowano

Day One jak nic :lapka:

Stracilem juz wszelka nadzieje, ze kiedykolwiek bede mial taka mozliwosc, wiec banan na gebie sam sie wygina.

Ornit ja myslalem, ze ten klimat feudalnej japonii z ishin jest nie do przebicia, ale milo slyszec, ze wydali jeszcze cos bardziejprzebijajacego klimat :D i ja bede to mial i ogrywal. Na ta chwile byc moze najbardziej wyczekiwana przeze mnie premiera 2017

• Plusik 2
Opublikowano

Troche zaluje ze w EU nie ma tej edycji, bo jestem raczej zdecydowany na kupno z europejskiej dystrybucji.

Masakra, nie moge uwierzyc ze to juz wkrotce, Yakuza i Nioh, ale bedzie grane :banderas: szkoda ze Niera pewnie nie wezme na premiere, za duzo tych gierek kolo siebie, a priorytety trzeba ustalic jakies. :/

Opublikowano (edytowane)

Ja biorę Yakuzę i Niera w pierwszej kolejności. Później Nioh i Torment, Gravity Rush 2 i Persona 5. Wspominałem że w styczniu jest jeszcze goty w postaci Danganronpy 3? Nie? :obama: No nie wiem co tak słabo. :yao:

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano

Daj spokoj, pierwszy kwartal 2017 jest chorym po(pipi)em, Nioh i Yakuza ida na pierwszy ogien, bo to sztosiwa nieziemskie dla mnie, na drugi ogien pojdzie pewnie Nier i GR2, a Persona w kwietniu wiec spokojnie powinienem sie uwinac na premiere. Dobrze ze nie interesuje mnie ta gierka o babce jaskiniowcu bo juz w ogole nie wiedzialbym co do czytnika wlozyc.

Opublikowano (edytowane)

Ano tak z Niohem to pewnie też długo nie wytrzymam. Kupię na fali hajpu a później będę płakał bo nie będę miał czasu żeby to wszystko ograć.

W każdym razie ja na Yakuzę składam zamówienie na dniach. :fsg:

Edit: babce jaskiniowcu? wat?

Edytowane przez ireniqs