Gość DonSterydo Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Nowa klimatyczna produkcja Ska Studios (seria The Dishwasher oraz Charlie Murder) zapowiedziana na 2015 rok (PS4/Vita później także PC). Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Ale chamy, że już na Xboxa nie robią ;/ Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Może będzie później. Z tego co pamiętam są w ID@Xbox. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Połączenie cech serii Souls i do tego eksploracja jak w Castlevanii. Na Vitę jak znalazł. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Serio komuś się podoba taki art design jak z flashowych gier? Mnie nie. Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Wygląda fajnie. Jest mrocznie i do tego jak sama gierka będzie szybko śmigać to nie mam nic przeciwko. Ten styl ma swój urok. Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 (edytowane) Ten indor prezentuje się jak najbardziej zjadliwie, tak pod względem rozgrywki, jak i oprawy - w przeciwieństwie do swoich niezależnych, 8-bitowych kuzynów. Przewiduję jego obecność w Plusie i chyba będzie warto zaliczyć. Edytowane 29 sierpnia 2014 przez Kasias Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 (edytowane) Grę robi studio, które składa się z całych 2 osób. To jeden z tych niewielu indie developerów, którzy faktycznie są niezależni i brak ogromnych środków finansowych rekompensują nietypowym podejściem do tematu. Polecam moją "reckę" ich ostatniej produkcji na XBL. Daje pewien obraz czego można się po nich spodziewać: Charlie Murder - dwuwymiarowe scrollowane beat'em up w którym wcielamy się w członka (lub członków w co-opie) zespołu metalowego, punk rockowego czy też łotewer... i walczymy z byłym kolegą z zespołu, który zaprzedał duszę diabłu w celu osiągnięcia sukcesu na rynku muzycznym. Jak to jednak z takimi umowami bywa - jeden z kontrahentów miał znacznie uprzywilejowaną pozycję względem drugiego. Muszę przyznać, że tak psychodelicznej gry dawno nie widziałem - rąbałem, siekałem, podpalałem, rozpuszczałem w kadziach z kwasem i rozczłonkowywałem przeciwników w postaci zombie, minotaurów, wielkich pająków o twarzach gejsz itp. Jest to z pewnością produkcja stworzona w klimatach, których ze świecą szukać na rynku (przynajmniej konsolowym). Grając miałem wrażenie, że SKA Studios udało się stworzyć taki specyficzny mikroklimat, w który wsiąkamy i odseparowujemy się od rzeczywistości. Poza licznymi walkami z pokręconymi bossami gameplay'owymi przerywnikami są także zręcznościowe potyczki, w których, np. lecimy na miotle strzelając do latającego autobusu wypełnionego poczwarami z piekła rodem albo sekwencje gdzie odgrywamy na scenie koncert szybko naciskając odpowiednie przyciski w określonej kolejności. Muszę przyznać, że w taką nietypową konwencję świetnie wpisano wątek fabularny, który poznajemy przez liczne retrospekcje okraszone klimatyczną i posępną ścieżkę dźwiękową. Nie jestem fanem horrorów, ale w paru miejscach dostrzegłem inspiracje japońską szkołą tego gatunku i muszę przyznać, że miejscami mnie to nawet ruszyło. Do tego wszystkiego dochodzi masa znajdziek i możliwości ulepszania naszej postaci, która włada wszelkimi rodzajami oręża, który może znaleźć na polu walki - wliczając w to rozczłonkowane ciała naszych ofiar. Polecam. Solidna dawka ~7h chorej rzeźni http://www.psxextreme.info/topic/96750-własnie-ukonczyłem/?p=3155886 Edytowane 29 sierpnia 2014 przez DonSterydo Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Mi się własnie ten dość unikalny klimacik w ich produkcjach podoba a to punkowa, brudna otoczka w Charlim czy własnie w tej nowej produkcji klimaty black metalowe, kij tam z artstylem wychowałem się na scrollowanych bitkach i łykam każdą nową taką produkcję z otwartymi ramionami. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 The Dishwasher i The Dishwasher: Vampire Smile także są 2D beat'em up, więc jak nie grałeś, to powinno Ci się spodobać. Tak samo poryte klimaty, obie jeszcze przede mną Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 16 stycznia 2015 Opublikowano 16 stycznia 2015 Myślałem, że już ktoś to wrzucił - 13 min gameplay'u: Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 18 stycznia 2015 Opublikowano 18 stycznia 2015 Spora różnorodność lokacji wylewa się z filmiku. Są ciemne mroczne lochy, las. Zapowiada się dobra gra. Cytuj
YETI 11 003 Opublikowano 20 lipca 2015 Opublikowano 20 lipca 2015 (edytowane) 40 minut gameplayu. https://www.youtube.com/watch?v=TkIusfNY0eQ#t=496 Edytowane 20 lipca 2015 przez YETI Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 24 lutego 2016 Opublikowano 24 lutego 2016 (edytowane) Wygląda na to, że w przeciągu 2 tygodni podadzą wreszcie datę premiery: Hey! Sorry we've been so quiet but we'll be talking again soon! Keep an eye out this Friday for some information and then an answer to that most commonly asked question within 2 weeks! Źródło: z fejsa Edytowane 24 lutego 2016 przez DonSterydo Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 27 lutego 2016 Opublikowano 27 lutego 2016 swietnie sie prezentuje, ciekawe jak z dlugoscia rozgrywki dla mnie must have Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 8 marca 2016 Opublikowano 8 marca 2016 Premiera 15 marca Cena $18, preorder -10%. Cytuj
Daffy 10 585 Opublikowano 9 marca 2016 Opublikowano 9 marca 2016 totalnie masakrycznie to sie do mnie prezentuje, jak tylko mechanika bedzie dobra to mamy soulsy w 2d ta gierka wrecz skrojona pod vite...a ci jak ostatnio to w zwyczaju premiere wersji vitowej przelozyli na blizej nieokreslona przyszlosc Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 9 marca 2016 Opublikowano 9 marca 2016 Szkoda, że styl graficzny taki sobie niestety. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 9 marca 2016 Opublikowano 9 marca 2016 swietnie sie prezentuje, ciekawe jak z dlugoscia rozgrywki dla mnie must have Chyba trzeba bedzie zrobic jakiegos coopa Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 9 marca 2016 Opublikowano 9 marca 2016 No raczej, coop siądzie jak złoto Cytuj
messer88 6 529 Opublikowano 10 marca 2016 Opublikowano 10 marca 2016 Jest już lista pucharków, dla zainteresowanych: http://psnprofiles.com/trophies/4431-Salt-and-Sanctuary Cytuj
pawelgr5 1 489 Opublikowano 10 marca 2016 Opublikowano 10 marca 2016 Ktoś wie czy będzie cross-buy? Badzo chce to ograc ale na przenośnym sprzęcie takie gry po prostu gra mi się lepiej. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 10 marca 2016 Opublikowano 10 marca 2016 Szukałem info i nie ma nic na ten temat, poczekam na wersje na vite o ile sie ukaże i wtedy kupie, chyba ze uwine sie z zaległościami to wtedy ogram na ps4 Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 10 marca 2016 Opublikowano 10 marca 2016 Myslalem kubson ze ogramy prawilnie na premiere Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi