Opublikowano 19 września 201410 l Dobrze, że w kodzie RE HD Remaster nie mieszali, bo jeszcze też tam dodaliby kopniaki z półobrotu.
Opublikowano 20 września 201410 l Nie oczekuj podejścia do walki bezpośredniej jak w TLoU. To Japonia w końcu.
Opublikowano 20 września 201410 l Ja jednak uwielbiam te japońskie archaizmy w sterowaniu i poruszaniu się postacią. Dlatego tak bardzo czekam na Evil Within i to jeszcze planuje zakup na PS3. Pjona, dobrze że nie jestem samotnym swirem ;p Ja w ogóle lubię prostą animacje, taki Drake zbyt "plywa" i wygląda to za mało responsywnie.
Opublikowano 24 września 201410 l To będzie tragiedia. Popatrzcie na te animacje. Jakies ciosy z polobrotu. Grafika z 2006 i YEBANE DWIE POSTACIE. REmake na ps4 to bedzie moje pozegnanie ze serią. Capcom niech wrzeszcie plajtnie, ilez sie mozna wić w bólu. Edytowane 24 września 201410 l przez Andżej
Opublikowano 24 września 201410 l Otóż to. Ciekawi mnie jeszcze osoba scenarzysty, bo Capcom reklamuje grę jako tytuł twórców pierwszego Revelations. Jeśli skrypt spłodziła ta sama osoba, to gotujcie się na tragiczne nowe postaci i dialogi tak koszmarne, że uszy odpadają. I niech tylko nikt nie broni zaraz tego elementu, pisząc, że to "konwencja B-Movie". Capcom sam sobie winien, że robi ze strzelanek z mutantami/zombie tak napuszone, melodramatyczne "widowiska". Jak ogrywałem demo szóstki i wchodziły teksty jakiegoś 18-letniego żołnierzyka o tym, jaki Chris jest niesamowity i w ogóle podrzucić tam tylko jakiś płyn na tarcie, to byłem autentycznie zażenowany. Jak napisał Andżej, będzie rzeźnia. Edytowane 24 września 201410 l przez Kasias
Opublikowano 9 października 201410 l Gameplay od GameInformera. Graficznie to jest wczesne PS3. Przy takim TLoU nie ma nawet o czym gadać ale wciąż mocno wierzę w ten projekt jako dawny wielki fan tej serii. Nawet potwory przypominają mi trochę klikaczy. https://www.youtube.com/watch?v=j-nlX7kSeIw#t=45 Edytowane 9 października 201410 l przez Nemesis
Opublikowano 2 grudnia 201410 l Barry będzie grywalnym bohaterem. Daty wydania poszczególnych epizodów: epizod 1 - 18 luty epizod 2 - 25 luty epizod 3 - 4 marca epizod 4 - 11 marca
Opublikowano 2 grudnia 201410 l Crapcom trzyma się tej brzytwy już chyba pod pachą. Wrzucają Barrego myśląc, że złapią graczy za sentyment, a tymczasem znowu strzał w kolanko i dalsze psucie serii. Coop giereczka co za rok na steamie na święta będzie za 1 euro nie jest żadnym powrotem do korzeni. Kurfa, niech sprzedadzą komuś prawa do marki to na pewno na tym zyska, bo gorzej być już nie może. <ból dupy off>
Opublikowano 2 grudnia 201410 l Ale to będzie mega kupsztal, czuję to Poyebao z dzieleniem na epizody. Poczekam do marca i kupię w pudełku.
Opublikowano 11 grudnia 201410 l Za taką cenę chętnie przygarnę pudełko. Grom w odcinkach mówię stanowcze NIE.
Opublikowano 11 grudnia 201410 l Dzięki za cynk... Czekałem tylko kiedy się pojawi... Zamówienie złożone... mam nadzieję, że będzie opcja cross-buy i dostanę wersję na PSV za darmo... A wersję pudełkową kupię jak mi się gra spodoba tak, jak jej poprzedniczka... Teraz trzeba tylko poczekać na preorder na RE HD i będzie w co grać w pierwszym kwartale...
Opublikowano 12 grudnia 201410 l 104 plny ? Za taką cenę to się z pewnością skuszę. Gejmplej drewniany, ale czuć w tym klimat pierwszych residentów. Za taką cenę nie będę żałował, nawet jak całość okaże się klapą.
Opublikowano 25 lutego 201510 l Ten model Capcomu jest jakiś dziwny - po co wydają na przestrzeni kilku tygodni 4 epizody w parodniowych odstępach, żeby 17 marca wydać edycję pudełkową? Edytowane 25 lutego 201510 l przez Nemesis
Opublikowano 25 lutego 201510 l bo uznali że większość ma wyebane na cyfrę skoro pudełko jest już pewne?
Opublikowano 1 marca 201510 l Całkiem dobra część. Co prawda brzydka, że aż momentami oczy płoną, ale bardzo przyjemnie się gra. System znajdziek i współpracy między bohaterami całkiem nieźle rozwiązany. Nie mogę się doczekać, aż wpadnę w przyszłym tygodniu do kumpla żeby wypróbować coopa. Przejście pierwszego epizodu zajęło mi jakieś 2 godz, więc jest to dość standardowy czas chyba, a zważywszy na fakt ile jest dodatkowych trybów rozrywki to gra potrafi na trochę wciągnąć. Tryb Raidu póki co nudny jak flaki z olejem, ale może to wina tego, że przeszedłem ledwie parę pierwszych misji i nie ma jeszcze możliwości grania z kimś innym. No i fabuła... póki co mamy ledwie jej zalążek, ale wydaje się o wiele ciekawsza niż historie z 5 i 6 razem wzięte. Pod koniec nawet lekko mnie zaskoczyła. Za tą cenę myślę, że jest to pozycja obowiązkowa dla każdego fana RE. Ja na pewno zainwestuje w nią dalej.
Opublikowano 1 marca 201510 l Lepsze to od jedynki ?? W pierwszej częsci podobały mi się etapy na statku a reszta jak dla mnie do zaorania w cholere. Nie interesujemnie nic poza trybem fabularnym dla jednego gracza (jak w kazdym RE).
Opublikowano 1 marca 201510 l Jedynka była Horrorem na tyle na ile mogła być. Pierwszy epizod dwójki niestety jest daleki do takiego samego klimatu. Pograłem u brata trzy godziny wczoraj. Bo chłopak na CF ale mnie nie zachwyciło i ja sobie daruję. Skupię się na nieskończonym Remake HD, pewnie zanim w całości się z nim uporam to już będzie na horyzoncie RE7
Opublikowano 2 marca 201510 l Ja po przejściu trybu fabularnego, spróbowałem trybu szturmu i generalnie różni się on znacząco od tego, co było w RE:R1. Całe pierwsze wyzwanie z misji głównych polega na ubijaniu przeciwników na planszach z RE6, co na początku wywołało u mnie uśmiech, ale na ostatniej planszy byłem zły, bo ja już te plansze widziałem. Na szczęście drugie wyzwanie zaczęło się już na planszy z RE:R2, więc może będzie lepiej... Najgorsze jest to, że każda postać, a jest ich obecnie 6, ma swój osobny poziom doświadczenia, co wiąże się z tym, że każdą musimy grać osobno, żeby osiągnąć odpowiedni poziom. Trochę kiepskie rozwiązanie, bo to co było w RE:R1 bardziej mi odpowiadało. Najwięcej doświadczenia dostajemy z misji dziennych, które dają w kość jak się gra samemu, ale ilość doświadczenia jaką dostajemy jest tego warta... Teraz pozostaje czekać spokojnie do 17 marca, kiedy uruchomią wspólne granie on-line w tryb szturmu i pewnie dadzą dodatkowe misje/wyzwania na RE.NET
Opublikowano 3 marca 201510 l Do Destiny to jeszcze daleko, ale w trybie szturmu (raid) masz jak w pierwszej części 3 poziomy trudności misji. Pierwszy epizod daje nam dostęp do 3 wyzwań. Każde wyzwanie ma 6 misji do wykonania. Łącznie 18 misji na jednym poziomie trudności. Mi średnio misja zajmuje 10 minut, więc w ciągu godziny zaliczam 1 wyzwanie, co daje że cały poziom trudności zaliczam w jakieś 3 godziny. Następne 2 poziomy trudności zajmą mi pewnie po 3-4 godzinki, więc sumarycznie jedną postacią jestem w stanie zaliczyć 3 wyzwania na 3 poziomach trudności w 9-10 godzin. A postaci mamy 6, więc krótko licząc zabawy jest na jakieś 60 godzin, a przed nami kolejne 3 epizody, które dadzą dostęp do dodatkowych wyzwań... Każda misja dodaje nam punkty doświadczenia, ale najwięcej dostajemy z misji dziennych, tak średnio z 10 razy więcej punktów, a mamy je 2 na dzień. Mamy jedną misję ogólną, którą możemy wykonać dowolną postacią, a drugą misję przeznaczoną dla konkretnej postaci. Na razie przewidziano, że możemy dojść do 100 poziomu doświadczenia w postaci. Ciekawe kiedy pierwsza osoba osiągnie taki poziom.
Opublikowano 3 marca 201510 l Raid jest fajny tylko szkoda, że na maksymalnym poziome będzie się robić tylko jedną misję tak jak było w jedynce ghost ship.