Lati 23 Opublikowano 4 marca 2015 Opublikowano 4 marca 2015 Drugi odcinek za mną. W porównaniu do pierwszego jest tu zdecydowanie więcej akcji. Trafia się nawet coś w rodzaju mini-bossa. Ogólnie strasznie mało w tym horroru. Jedyny moment w którym czułem coś na wzór strachu to ten w którym chodziłem Natalią, później okazało się, że po prostu zapomniałem otworzyć drzwi Barremu i ta cała wyprawa była bez sensu. Na spory plus zasługuje fakt, że niektóre akcje jakie wykonamy w pierwszej części opowieści mają swoje odzwierciedlenie w drugiej. Optymizmem napawa zajawka kolejnego odcinka. Zapowiada się trochę więcej "strasznego" klimatu ala Evil Within. I jeszcze jedno pytanie... Było może w którejś wcześniejszej części, albo gdziekolwiek wspomniane, że Wesker ma siostrę? Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 7 marca 2015 Opublikowano 7 marca 2015 (edytowane) a grałeś w RE: Code Veronica? Chyba, że strzeliłem teraz głupotę po trzech piwach (RE C V ogrywane prawilnie na DreamCast, pamięć już nie ta) Edytowane 7 marca 2015 przez chris85 Cytuj
Lati 23 Opublikowano 8 marca 2015 Opublikowano 8 marca 2015 C V jest akurat jedną z tych części, które mnie ominęły i czuje się z tym źle. Chyba odkopie moje stare Wii i załatwię sobie wersje z kostki dla nadrobienia. Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 8 marca 2015 Opublikowano 8 marca 2015 Ogralem drugi epizod. Peklo szybciutko. Osobiscie bym nie kupil(gralem na splicie u kolegi). Brakuje mi tu osobiscie modernizacji broni z piatki. Klimat jest ale troche drewnianie to wyglada wszystko. Czekam jednak na reszte epizodow bo fabula troche wieje z code veronika Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 8 marca 2015 Opublikowano 8 marca 2015 Oprawa graficzna i spadki fpsów są denerwujące. Liczyłem na jakieś jump scenki,kończe powoli pierwszy epizod i zaraz się zabieram za drugi. Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 8 marca 2015 Opublikowano 8 marca 2015 Co na pierwszy ogień? REmake czy RE: R2? Mój ostatni RE to piątka Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 8 marca 2015 Opublikowano 8 marca 2015 Co na pierwszy ogień? REmake czy RE: R2? Mój ostatni RE to piątka Jesli nie grales w RE1 w ogole, wybor powinien byc prosty, a jesli grales ... coz, wybor w dalszym ciagu powinien byc prosty REm all the way. Z revelation wstrzymalbym sie az wydadza wszystkie episody bo ponoc niezle cliffhangery sadza, w dodatku jest tez jakas szansa na ewentualna przecene za kupno wszystkiego. 1 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 8 marca 2015 Opublikowano 8 marca 2015 w RE 1 grałem na PSone, także pamiętam z niej tylko tyle, że strzela się do zombie. A co do Revelations 2 to i tak miałem zamiar kupić w pudełku Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 8 marca 2015 Opublikowano 8 marca 2015 Więc bierz Remastera, esencja serii Resident Evil w nowym wydaniu. 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 15 marca 2015 Opublikowano 15 marca 2015 Gra ktoś na PC? Jak się sprawuje? Podobno kiepsko z optymalizacją, jak to zwykle bywa u Capcomu. Cytuj
Lati 23 Opublikowano 20 marca 2015 Opublikowano 20 marca 2015 (edytowane) Po zakończeniu czwartego epizodu muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Już na samym początku twórcy dają nam mocnego plaskacza w twarz jakimiś pomieszczeniami rodem z Matrixa momentalnie niszcząc klimat horroru, który i tak ta gra czasem gubiła. No i fakt, że przejście części pierwszej zajęło mi zaledwie 13min (a ginąłem parę razy i badałem każdy kąt) zatkał mnie na amen. Na szczęście potem było już o wiele lepiej. Kulminacja przygód Barrego ma w sobie o wiele więcej z horroru niż większość poprzednich epizodów, a jedna z ostatnich lokacji tak mocno przypomina rezydencję z jedynki, że aż nabrałem ochoty na ponowne zwiedzenie posiadłości Spencera (co zresztą teraz czynie). A co do samego zakończenia.. To spory plus za wprowadzenie dobrego i złego zakończenia. Gdyby nie to, że grałem w tym samym czasie co znajomy, który dokonał innego wyboru w poprzednim epizodzie, to nawet nie wiedziałbym, że istnieje inna wersja końcówki. Edytowane 20 marca 2015 przez Lati Cytuj
k0ntra 423 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Warto wydać 160zł za gierkę? RE Remake bardzo mi siadł i chcę więcej klimatu Residenta... Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 Warto wydać 160zł za gierkę? RE Remake bardzo mi siadł i chcę więcej klimatu Residenta... Taki sobie, nic specjalnego. Czy warto ? Lepiej poczekaj na promo, nie warte 160 zl Cytuj
piotros 220 Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 Ale zawsze można kupić wersję cyfrową za chyba 104 zł... Tryb raid jak na razie, bo nie przeszedłem wszystkich plansz, opiera się na lokalizacjach z RE6 i mało jest innych, a szkoda. Cytuj
Xenon 73 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Kupiłem, gram i kurde bele, to jest bardzo dobry Resident Evil. Ta gra ma całe mnóstwo wad. Przypieprzyc można się wręcz do niezliczonej ilości rzeczy tyle, że co z tego skoro w to się świetnie gra? Story jest okej, intryguje, ciekawi - to najważniejsze. Mechanika nie przeszkadza, sprytnie ją zaprojektowano. To (bardzo) dobra gra, z masą kontentu (rajdy niby są duperelą a frajdy dają sporo). Zabawne jak taki "tani" residencik potrafi wytknać swą mechaniką te wszystkie wady " The Evil Within" - gry, która mogła być świetna a "dzięki" całkowicie zdupczonej mechanice jest tylko intrygującym, świetnym stylistycznie, gameplay'owym potworkiem. Jak ktoś lubi "residenciki" niech śmiało atakuje i kupuje Revelations 2 -gra jest tania i miodna. Czegóż chcieć więcej? Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Mam pytanie. Trzeba znać fabułę części pierwszej? Bo ograłem tylko demo Revelations 1 i nie wiem czy to jest jakoś mocniej powiązane. Cytuj
piotros 220 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Opublikowano 21 kwietnia 2015 Oj tak. Gra jest miodna, a tryb szturmu też potrafi wciągnąć... Chociaż pierwsza część bardziej mnie wciągnęła niż druga... W trybie szturmu przeszkadza mi tylko to, że większość map jest z RE6, a mało jest z RE:R1 i nowych... RE:R1 jak dla mnie nie trzeba przechodzić, bo nie ma połączenia fabularnego, ale są smaczki i przeciwnicy, którzy występowali w RE:R1 i pojawiają się w RE:R2... Jakbyście chcieli pograć we dwóch w trybie szturmu, to zapraszam... mam Hunka na coś kole 70 poziomu, więc mogę pomóc lub mi możecie pomóc... Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 2 maja 2015 Opublikowano 2 maja 2015 Kupiłem ostatnio epizod pierwszy bo w przecenie na xone był i powiem że mile się zaskoczyłem. Graficzka może specjalnie nie robi ale śmiga płynnie, na średni poziomie trudności nie jest za łatwo. Poza tym myślałem że szybko się skończy a tu okazało się że pojawią się kolejne postacie. ;p Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 2 maja 2015 Opublikowano 2 maja 2015 Koval a powiedz czy jakieś "zagadki" były w ep1? Wersja cyfrowa ma napisy PL? Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 3 maja 2015 Opublikowano 3 maja 2015 ad. 1 nie ma żadnych zagadek, przynajmniej pierwsza para nie ma bo na razie dopiero zacząłem rozgrywkę drugą parą ad. 2 tak, są napisy pl Cytuj
Dante 451 Opublikowano 3 maja 2015 Opublikowano 3 maja 2015 W Revelations 2 nie ma żadnych typowych zagadek. Jedynie bajerki w stylu zrób coś pierwszą parą to ułatwisz sobie drogę grając Barrym. W pierwszym epie jest na przykład ten miotacz ognia. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 3 maja 2015 Opublikowano 3 maja 2015 Kurde a wydawało mi się że w reckach pisali o zagadkach. No trudno. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 8 maja 2015 Opublikowano 8 maja 2015 Skończyłem wczoraj pierwszy epizod i powiem że całkiem całkiem. Obie części zajęły mi 2,5h bo trochę się kręciłem po miejscówkach, za drugim podejściem przypuszczam że czas skróci się o połowę. Rozgrywka Barrym i gówniarą kojarzy się trochę z tLoU i ma bardzo klimatyczne przejście przez las. Epizod pierwszy kończy się 'serialową zapowiedzią' drugiego epizodu i powiem szczerze że chyba się skuszę. Dobrze rozwiązali motyw u upgradem borni bo nie robimy tego na stałe i możemy sobie dowolnie 'wkładać i wyjmować' dopałki, co, moim zdaniem, jest super. Ogólnie warto sprawdzić. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 8 maja 2015 Opublikowano 8 maja 2015 Skończyłem całość ze 2 tygodnie temu i mogę śmiało powiedzieć, że bardzo solidna pozycja. Replayability niesamowite, RE6 się może schować. Oby powstała cześć trzecia. 8/10 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 8 maja 2015 Opublikowano 8 maja 2015 Dalej są jakieś zagadki? Mogliby coś zapodać bo tak to jest 'przesuń wajchę a rzeczy dzieją się same'. ;/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi