Gość Kasias Opublikowano 19 września 2014 Opublikowano 19 września 2014 Dobrze, że w kodzie RE HD Remaster nie mieszali, bo jeszcze też tam dodaliby kopniaki z półobrotu. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 Nie oczekuj podejścia do walki bezpośredniej jak w TLoU. To Japonia w końcu. Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 Ja jednak uwielbiam te japońskie archaizmy w sterowaniu i poruszaniu się postacią. Dlatego tak bardzo czekam na Evil Within i to jeszcze planuje zakup na PS3. Pjona, dobrze że nie jestem samotnym swirem ;p Ja w ogóle lubię prostą animacje, taki Drake zbyt "plywa" i wygląda to za mało responsywnie. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 (edytowane) To będzie tragiedia. Popatrzcie na te animacje. Jakies ciosy z polobrotu. Grafika z 2006 i YEBANE DWIE POSTACIE. REmake na ps4 to bedzie moje pozegnanie ze serią. Capcom niech wrzeszcie plajtnie, ilez sie mozna wić w bólu. Edytowane 24 września 2014 przez Andżej Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 24 września 2014 Opublikowano 24 września 2014 (edytowane) Otóż to. Ciekawi mnie jeszcze osoba scenarzysty, bo Capcom reklamuje grę jako tytuł twórców pierwszego Revelations. Jeśli skrypt spłodziła ta sama osoba, to gotujcie się na tragiczne nowe postaci i dialogi tak koszmarne, że uszy odpadają. I niech tylko nikt nie broni zaraz tego elementu, pisząc, że to "konwencja B-Movie". Capcom sam sobie winien, że robi ze strzelanek z mutantami/zombie tak napuszone, melodramatyczne "widowiska". Jak ogrywałem demo szóstki i wchodziły teksty jakiegoś 18-letniego żołnierzyka o tym, jaki Chris jest niesamowity i w ogóle podrzucić tam tylko jakiś płyn na tarcie, to byłem autentycznie zażenowany. Jak napisał Andżej, będzie rzeźnia. Edytowane 24 września 2014 przez Kasias Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 9 października 2014 Opublikowano 9 października 2014 (edytowane) Gameplay od GameInformera. Graficznie to jest wczesne PS3. Przy takim TLoU nie ma nawet o czym gadać ale wciąż mocno wierzę w ten projekt jako dawny wielki fan tej serii. Nawet potwory przypominają mi trochę klikaczy. https://www.youtube.com/watch?v=j-nlX7kSeIw#t=45 Edytowane 9 października 2014 przez Nemesis Cytuj
Gość Kasias Opublikowano 9 października 2014 Opublikowano 9 października 2014 O, nie wiedziałem, że jeszcze powstają gry na PS2 i GameCube'a Cytuj
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 Barry będzie grywalnym bohaterem. Daty wydania poszczególnych epizodów: epizod 1 - 18 luty epizod 2 - 25 luty epizod 3 - 4 marca epizod 4 - 11 marca Cytuj
Bartolinsky 1 775 Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 Crapcom trzyma się tej brzytwy już chyba pod pachą. Wrzucają Barrego myśląc, że złapią graczy za sentyment, a tymczasem znowu strzał w kolanko i dalsze psucie serii. Coop giereczka co za rok na steamie na święta będzie za 1 euro nie jest żadnym powrotem do korzeni. Kurfa, niech sprzedadzą komuś prawa do marki to na pewno na tym zyska, bo gorzej być już nie może. <ból dupy off> Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 2 grudnia 2014 Opublikowano 2 grudnia 2014 Ale to będzie mega kupsztal, czuję to Poyebao z dzieleniem na epizody. Poczekam do marca i kupię w pudełku. Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 W PSstore pojawił się preorder na wszystkie 4 odcinki za 104zł 1 Cytuj
Wredny 9 532 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 Za taką cenę chętnie przygarnę pudełko. Grom w odcinkach mówię stanowcze NIE. 1 Cytuj
piotros 220 Opublikowano 11 grudnia 2014 Opublikowano 11 grudnia 2014 Dzięki za cynk... Czekałem tylko kiedy się pojawi... Zamówienie złożone... mam nadzieję, że będzie opcja cross-buy i dostanę wersję na PSV za darmo... A wersję pudełkową kupię jak mi się gra spodoba tak, jak jej poprzedniczka... Teraz trzeba tylko poczekać na preorder na RE HD i będzie w co grać w pierwszym kwartale... Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 104 plny ? Za taką cenę to się z pewnością skuszę. Gejmplej drewniany, ale czuć w tym klimat pierwszych residentów. Za taką cenę nie będę żałował, nawet jak całość okaże się klapą. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 25 lutego 2015 Opublikowano 25 lutego 2015 Dziś już można pobrać pierwszy epizodzik Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 lutego 2015 Opublikowano 25 lutego 2015 (edytowane) Ten model Capcomu jest jakiś dziwny - po co wydają na przestrzeni kilku tygodni 4 epizody w parodniowych odstępach, żeby 17 marca wydać edycję pudełkową? Edytowane 25 lutego 2015 przez Nemesis Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 25 lutego 2015 Opublikowano 25 lutego 2015 bo uznali że większość ma wyebane na cyfrę skoro pudełko jest już pewne? Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 27 lutego 2015 Opublikowano 27 lutego 2015 Taka troche piatka w klimatach jedynki, no i jest coop! Cytuj
Lati 23 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Całkiem dobra część. Co prawda brzydka, że aż momentami oczy płoną, ale bardzo przyjemnie się gra. System znajdziek i współpracy między bohaterami całkiem nieźle rozwiązany. Nie mogę się doczekać, aż wpadnę w przyszłym tygodniu do kumpla żeby wypróbować coopa. Przejście pierwszego epizodu zajęło mi jakieś 2 godz, więc jest to dość standardowy czas chyba, a zważywszy na fakt ile jest dodatkowych trybów rozrywki to gra potrafi na trochę wciągnąć. Tryb Raidu póki co nudny jak flaki z olejem, ale może to wina tego, że przeszedłem ledwie parę pierwszych misji i nie ma jeszcze możliwości grania z kimś innym. No i fabuła... póki co mamy ledwie jej zalążek, ale wydaje się o wiele ciekawsza niż historie z 5 i 6 razem wzięte. Pod koniec nawet lekko mnie zaskoczyła. Za tą cenę myślę, że jest to pozycja obowiązkowa dla każdego fana RE. Ja na pewno zainwestuje w nią dalej. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Lepsze to od jedynki ?? W pierwszej częsci podobały mi się etapy na statku a reszta jak dla mnie do zaorania w cholere. Nie interesujemnie nic poza trybem fabularnym dla jednego gracza (jak w kazdym RE). 1 Cytuj
darkos 4 314 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Jedynka była Horrorem na tyle na ile mogła być. Pierwszy epizod dwójki niestety jest daleki do takiego samego klimatu. Pograłem u brata trzy godziny wczoraj. Bo chłopak na CF ale mnie nie zachwyciło i ja sobie daruję. Skupię się na nieskończonym Remake HD, pewnie zanim w całości się z nim uporam to już będzie na horyzoncie RE7 Cytuj
piotros 220 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 Ja po przejściu trybu fabularnego, spróbowałem trybu szturmu i generalnie różni się on znacząco od tego, co było w RE:R1. Całe pierwsze wyzwanie z misji głównych polega na ubijaniu przeciwników na planszach z RE6, co na początku wywołało u mnie uśmiech, ale na ostatniej planszy byłem zły, bo ja już te plansze widziałem. Na szczęście drugie wyzwanie zaczęło się już na planszy z RE:R2, więc może będzie lepiej... Najgorsze jest to, że każda postać, a jest ich obecnie 6, ma swój osobny poziom doświadczenia, co wiąże się z tym, że każdą musimy grać osobno, żeby osiągnąć odpowiedni poziom. Trochę kiepskie rozwiązanie, bo to co było w RE:R1 bardziej mi odpowiadało. Najwięcej doświadczenia dostajemy z misji dziennych, które dają w kość jak się gra samemu, ale ilość doświadczenia jaką dostajemy jest tego warta... Teraz pozostaje czekać spokojnie do 17 marca, kiedy uruchomią wspólne granie on-line w tryb szturmu i pewnie dadzą dodatkowe misje/wyzwania na RE.NET 1 Cytuj
Wredny 9 532 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 To co to kuźwa jest? Destiny? Raidy, misje dzienne... wtf? Cytuj
piotros 220 Opublikowano 3 marca 2015 Opublikowano 3 marca 2015 Do Destiny to jeszcze daleko, ale w trybie szturmu (raid) masz jak w pierwszej części 3 poziomy trudności misji. Pierwszy epizod daje nam dostęp do 3 wyzwań. Każde wyzwanie ma 6 misji do wykonania. Łącznie 18 misji na jednym poziomie trudności. Mi średnio misja zajmuje 10 minut, więc w ciągu godziny zaliczam 1 wyzwanie, co daje że cały poziom trudności zaliczam w jakieś 3 godziny. Następne 2 poziomy trudności zajmą mi pewnie po 3-4 godzinki, więc sumarycznie jedną postacią jestem w stanie zaliczyć 3 wyzwania na 3 poziomach trudności w 9-10 godzin. A postaci mamy 6, więc krótko licząc zabawy jest na jakieś 60 godzin, a przed nami kolejne 3 epizody, które dadzą dostęp do dodatkowych wyzwań... Każda misja dodaje nam punkty doświadczenia, ale najwięcej dostajemy z misji dziennych, tak średnio z 10 razy więcej punktów, a mamy je 2 na dzień. Mamy jedną misję ogólną, którą możemy wykonać dowolną postacią, a drugą misję przeznaczoną dla konkretnej postaci. Na razie przewidziano, że możemy dojść do 100 poziomu doświadczenia w postaci. Ciekawe kiedy pierwsza osoba osiągnie taki poziom. Cytuj
oho 1 Opublikowano 3 marca 2015 Opublikowano 3 marca 2015 Raid jest fajny tylko szkoda, że na maksymalnym poziome będzie się robić tylko jedną misję tak jak było w jedynce ghost ship. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi