Opublikowano 4 marca 201510 l Drugi odcinek za mną. W porównaniu do pierwszego jest tu zdecydowanie więcej akcji. Trafia się nawet coś w rodzaju mini-bossa. Ogólnie strasznie mało w tym horroru. Jedyny moment w którym czułem coś na wzór strachu to ten w którym chodziłem Natalią, później okazało się, że po prostu zapomniałem otworzyć drzwi Barremu i ta cała wyprawa była bez sensu. Na spory plus zasługuje fakt, że niektóre akcje jakie wykonamy w pierwszej części opowieści mają swoje odzwierciedlenie w drugiej. Optymizmem napawa zajawka kolejnego odcinka. Zapowiada się trochę więcej "strasznego" klimatu ala Evil Within. I jeszcze jedno pytanie... Było może w którejś wcześniejszej części, albo gdziekolwiek wspomniane, że Wesker ma siostrę?
Opublikowano 7 marca 201510 l a grałeś w RE: Code Veronica? Chyba, że strzeliłem teraz głupotę po trzech piwach (RE C V ogrywane prawilnie na DreamCast, pamięć już nie ta) Edytowane 7 marca 201510 l przez chris85
Opublikowano 8 marca 201510 l C V jest akurat jedną z tych części, które mnie ominęły i czuje się z tym źle. Chyba odkopie moje stare Wii i załatwię sobie wersje z kostki dla nadrobienia.
Opublikowano 8 marca 201510 l Ogralem drugi epizod. Peklo szybciutko. Osobiscie bym nie kupil(gralem na splicie u kolegi). Brakuje mi tu osobiscie modernizacji broni z piatki. Klimat jest ale troche drewnianie to wyglada wszystko. Czekam jednak na reszte epizodow bo fabula troche wieje z code veronika
Opublikowano 8 marca 201510 l Oprawa graficzna i spadki fpsów są denerwujące. Liczyłem na jakieś jump scenki,kończe powoli pierwszy epizod i zaraz się zabieram za drugi.
Opublikowano 8 marca 201510 l Co na pierwszy ogień? REmake czy RE: R2? Mój ostatni RE to piątka Jesli nie grales w RE1 w ogole, wybor powinien byc prosty, a jesli grales ... coz, wybor w dalszym ciagu powinien byc prosty REm all the way. Z revelation wstrzymalbym sie az wydadza wszystkie episody bo ponoc niezle cliffhangery sadza, w dodatku jest tez jakas szansa na ewentualna przecene za kupno wszystkiego.
Opublikowano 8 marca 201510 l w RE 1 grałem na PSone, także pamiętam z niej tylko tyle, że strzela się do zombie. A co do Revelations 2 to i tak miałem zamiar kupić w pudełku
Opublikowano 15 marca 201510 l Gra ktoś na PC? Jak się sprawuje? Podobno kiepsko z optymalizacją, jak to zwykle bywa u Capcomu.
Opublikowano 20 marca 201510 l Po zakończeniu czwartego epizodu muszę przyznać, że mam mieszane uczucia. Już na samym początku twórcy dają nam mocnego plaskacza w twarz jakimiś pomieszczeniami rodem z Matrixa momentalnie niszcząc klimat horroru, który i tak ta gra czasem gubiła. No i fakt, że przejście części pierwszej zajęło mi zaledwie 13min (a ginąłem parę razy i badałem każdy kąt) zatkał mnie na amen. Na szczęście potem było już o wiele lepiej. Kulminacja przygód Barrego ma w sobie o wiele więcej z horroru niż większość poprzednich epizodów, a jedna z ostatnich lokacji tak mocno przypomina rezydencję z jedynki, że aż nabrałem ochoty na ponowne zwiedzenie posiadłości Spencera (co zresztą teraz czynie). A co do samego zakończenia.. To spory plus za wprowadzenie dobrego i złego zakończenia. Gdyby nie to, że grałem w tym samym czasie co znajomy, który dokonał innego wyboru w poprzednim epizodzie, to nawet nie wiedziałbym, że istnieje inna wersja końcówki. Edytowane 20 marca 201510 l przez Lati
Opublikowano 27 marca 201510 l Warto wydać 160zł za gierkę? RE Remake bardzo mi siadł i chcę więcej klimatu Residenta...
Opublikowano 28 marca 201510 l Warto wydać 160zł za gierkę? RE Remake bardzo mi siadł i chcę więcej klimatu Residenta... Taki sobie, nic specjalnego. Czy warto ? Lepiej poczekaj na promo, nie warte 160 zl
Opublikowano 28 marca 201510 l Ale zawsze można kupić wersję cyfrową za chyba 104 zł... Tryb raid jak na razie, bo nie przeszedłem wszystkich plansz, opiera się na lokalizacjach z RE6 i mało jest innych, a szkoda.
Opublikowano 21 kwietnia 201510 l Kupiłem, gram i kurde bele, to jest bardzo dobry Resident Evil. Ta gra ma całe mnóstwo wad. Przypieprzyc można się wręcz do niezliczonej ilości rzeczy tyle, że co z tego skoro w to się świetnie gra? Story jest okej, intryguje, ciekawi - to najważniejsze. Mechanika nie przeszkadza, sprytnie ją zaprojektowano. To (bardzo) dobra gra, z masą kontentu (rajdy niby są duperelą a frajdy dają sporo). Zabawne jak taki "tani" residencik potrafi wytknać swą mechaniką te wszystkie wady " The Evil Within" - gry, która mogła być świetna a "dzięki" całkowicie zdupczonej mechanice jest tylko intrygującym, świetnym stylistycznie, gameplay'owym potworkiem. Jak ktoś lubi "residenciki" niech śmiało atakuje i kupuje Revelations 2 -gra jest tania i miodna. Czegóż chcieć więcej?
Opublikowano 21 kwietnia 201510 l Mam pytanie. Trzeba znać fabułę części pierwszej? Bo ograłem tylko demo Revelations 1 i nie wiem czy to jest jakoś mocniej powiązane.
Opublikowano 21 kwietnia 201510 l Oj tak. Gra jest miodna, a tryb szturmu też potrafi wciągnąć... Chociaż pierwsza część bardziej mnie wciągnęła niż druga... W trybie szturmu przeszkadza mi tylko to, że większość map jest z RE6, a mało jest z RE:R1 i nowych... RE:R1 jak dla mnie nie trzeba przechodzić, bo nie ma połączenia fabularnego, ale są smaczki i przeciwnicy, którzy występowali w RE:R1 i pojawiają się w RE:R2... Jakbyście chcieli pograć we dwóch w trybie szturmu, to zapraszam... mam Hunka na coś kole 70 poziomu, więc mogę pomóc lub mi możecie pomóc...
Opublikowano 2 maja 20159 l Kupiłem ostatnio epizod pierwszy bo w przecenie na xone był i powiem że mile się zaskoczyłem. Graficzka może specjalnie nie robi ale śmiga płynnie, na średni poziomie trudności nie jest za łatwo. Poza tym myślałem że szybko się skończy a tu okazało się że pojawią się kolejne postacie. ;p
Opublikowano 2 maja 20159 l Koval a powiedz czy jakieś "zagadki" były w ep1? Wersja cyfrowa ma napisy PL?
Opublikowano 3 maja 20159 l ad. 1 nie ma żadnych zagadek, przynajmniej pierwsza para nie ma bo na razie dopiero zacząłem rozgrywkę drugą parą ad. 2 tak, są napisy pl
Opublikowano 3 maja 20159 l W Revelations 2 nie ma żadnych typowych zagadek. Jedynie bajerki w stylu zrób coś pierwszą parą to ułatwisz sobie drogę grając Barrym. W pierwszym epie jest na przykład ten miotacz ognia.
Opublikowano 3 maja 20159 l Kurde a wydawało mi się że w reckach pisali o zagadkach. No trudno. Dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano 8 maja 20159 l Skończyłem wczoraj pierwszy epizod i powiem że całkiem całkiem. Obie części zajęły mi 2,5h bo trochę się kręciłem po miejscówkach, za drugim podejściem przypuszczam że czas skróci się o połowę. Rozgrywka Barrym i gówniarą kojarzy się trochę z tLoU i ma bardzo klimatyczne przejście przez las. Epizod pierwszy kończy się 'serialową zapowiedzią' drugiego epizodu i powiem szczerze że chyba się skuszę. Dobrze rozwiązali motyw u upgradem borni bo nie robimy tego na stałe i możemy sobie dowolnie 'wkładać i wyjmować' dopałki, co, moim zdaniem, jest super. Ogólnie warto sprawdzić.
Opublikowano 8 maja 20159 l Skończyłem całość ze 2 tygodnie temu i mogę śmiało powiedzieć, że bardzo solidna pozycja. Replayability niesamowite, RE6 się może schować. Oby powstała cześć trzecia. 8/10
Opublikowano 8 maja 20159 l Dalej są jakieś zagadki? Mogliby coś zapodać bo tak to jest 'przesuń wajchę a rzeczy dzieją się same'. ;/