Opublikowano 17 maja 20177 l Jedyna część po której szczerze można cisnąć to 6. Marka dobrze się trzyma, miała wzloty i upadki, ale pomijając już osobiste preferencje tych naprawdę słabych residentów i tak już nikt nie pamięta.
Opublikowano 30 maja 20177 l Skończyłem. Spore rozczarowanie niestety. Do pozycji takich jak RE4 czy RE5 kompletnie nie ma to polotu. Ba, moim zdaniem RER2 wypada miałko nawet przy części szóstej (tak, tak, wiem - gra akcji, a nie RE). Mogę powiedzieć w sumie, że cholernie męczyłem się brnąc przez ten tytuł. Cztery modele przeciwników na krzyż, ciągłe bieganie smarkulą (tą od wskazywania paluszkiem, błeeeh), oczo(pipi)ne ikony/inwentarz i zaliczanie praktycznie tych samych lokacji po dwa razy. Taaa, mocna gra, która wypracowała sobie u mnie równie mocne 5/10.