Opublikowano 1 czerwca 20213 l Jakiś temat jest https://www.psxextreme.info/topic/107631-everybodys-golf-2015
Opublikowano 1 czerwca 20213 l Ja dziś odbieram z RTV bo było za 40zl. Miałem brać golfa na switcha Ale na spokojnie- kupię sobie jak bede leciał na wakacje i bede chciał pograć parę dolkow wąsaczem.
Opublikowano 1 czerwca 20213 l 10 godzin temu, mugen napisał: Jakiś temat jest https://www.psxextreme.info/topic/107631-everybodys-golf-2015 O proszę, czyli jednak Okej, w takim razie jeśli to możliwe - prosił bym możnych tego forumka o scalenie obu wątków i wrzucenie ich do działu Ogólne, bo EG jest obecny na PS3 i PS4.
Opublikowano 4 czerwca 20213 l Macie jakąś stronkę z przykładowymi kodami na fajne postaci, np. z DB?
Opublikowano 4 czerwca 20213 l W EG nie ma kodów na postacie. Wszystkie tworzysz w kreatorze/edytorze postaci. Można też kopiować postacie innych graczy o ile są udostępnione do kopiowania.
Opublikowano 11 lipca 20213 l Ja gram regularnie i nadal zastanawiam sie czemu pomimo prośby nadal oba topiki o Everybody's Golf nie zostały połączone w jeden?
Opublikowano 12 kwietnia 20231 r Po dłuższym czasie wróciłem do golfa. Jaka to jest kozacka gra to nie mam pytań. Rozegrałem kilka meczyków i po prostu jestem wciągnięty w gierkę na maksa. Muszę się rozejrzeć w opcjach bo na razie podchodzę do kolejnych turniejów i gram od czasu do czasu do pojedynku. Bardzo mi pasuje oprawa graficzna i sama rozgrywka. Ps. Nie wiedziałem, że jest temat o tej grze
Opublikowano 12 kwietnia 20231 r Gra cudna ale kilka miesięcy temu wyłączyli serwery online i da sie grać tylko w single player. To sprawia też że na chwilę obecną nie jest możliwe zdobycie platyny, jeśli ktoś nie zdobył pucharków związanych ze zdobyciem condora i odblokowaniu wszystkich sekretnych przeciwników w grze.
Opublikowano 12 kwietnia 20231 r Powiem Ci, że teraz to po prostu doskonale się przy niej bawię. Gram sobie singla, rozgrywam turnieje i gra się miodnie
Opublikowano 13 kwietnia 20231 r A to akurat prawda, do kanapowego multi albo beztroskiego singla na luzie teraz jest perfekt. Jedynie szkoda że nie oddali wszystkich pól z online do swobodnej eksploracji w pojedynkę. Poza tym jak mówisz, grywalność ani trochę się nie pogorszyła
Opublikowano 14 kwietnia 20231 r Ale mam dopiero 5 poziom rozgrywek i tak mnie wkurzają te pokrzywione pola, jak mi się uda zaoszczędzić uderzenie to zawsze bieda, ale muszę się poprawić i trenować
Opublikowano 14 kwietnia 20231 r Spróbuj sobie ostatnie japońskie z dlc, czyli Akigase Keikoku to zobaczysz co to jest hardkor. Pierwsze pięć krain jest dość łatwych, pierwsza miejska i druga aplejska to takie samouczki. Potem dopiero zaczyna się jazda. Moją ulubioną krainą jest Kanaoloa Resort, pola golfowe osadzone w tropikalnych klimatach. Perfekcyjne miejsce do treningu i łowienia rybek. Ogólnie rzecz ujmując, EG to gra typu "easy to learn, hard to master".
Opublikowano 14 kwietnia 20231 r No na razie kombinuje próbuje ogarnąć jak podkręcać piłkę itd. Gdzieś się pokazała informacja jak stosować nowe techniki, ale przewinąłem niechcący i szukam w opcjach ale czuję, że wsiąknę na dłużej Edytowane 14 kwietnia 20231 r przez mario10
Opublikowano 18 kwietnia 20231 r Udało mi się trafić za pierwszym razem do dołka co prawda tylko raz, ale jednak Choć gra mnie zaskakuje w pewnych momentach. Nie znam dokładnie zasad golfa, ale chyba na greenie nie można używać innego kija niż putter, a nie raz mi się zdarzyło, że piłkę mam na greenie i maksymalna moc uderzenia nie jest taka żeby piłeczka doleciała do dołka a kija nie można zmienić na inny. Uwielbiam zagrania z przed greena gdzie używa się innego kija, często udaje mi się wbić piłeczkę, a na tych krzywych greenach często tracę w cholerę uderzeń
Opublikowano 18 kwietnia 20231 r Na greenie podczas puttowania możesz zwiekszać siłę uderzenia za pomocą przycisku kwadratu. Wtedy dosiegniesz dołka, no chyba że masz greena na bardzo pochyłym terenie np Akigase Seikoku lub mapce "pustynnej" z podstawki. Ogólnie zasada jest taka że piłkę z tee wybijasz kijami drewnianymi (5W, 3W), dobijasz na środku pola ironami a putter jest na greenie. Możesz także próbować wbijać chipem czyli ironem tuż zza greena, wtedy masz lepiej punktowane wbicia, a także expa do kijka. Ogólnie mega szkoda że online nie działa bo można było grać różnymi stylami a nawet tworzyć "buildy" kijów. Poza tym nic nie daje takiej satysfakcji jak wbicie condora na polu pełnym ludzi. Szacun na serwerze gwarantowany bo wynik wraz z ikoną avatara wyświetlał się przy miejscu startowym dołka. A condor to wbicie piłki na 5-cio ruchowym dołku czyli ogólnie meeega trudna sprawa, zależna od pogody, wiatru i ustawień pola. Do samej platyny trzeba było wbić tak piłkę trzy razy (i odblokować sekretnego przeciwnika) a takie udane strzały dawały bardzo dużo expa do umiejętności kija. Nie wiem jak tam jest teraz z prywantnymi pokojami, jestem na urlopie i piszę zza granicy. Ale jak coś to możemy się ustawić na granko za kilka dni.
Opublikowano 18 kwietnia 20231 r Dziękuję za zaproszenie ale w ostatnim czasie to gram tak z przypadku i bardzo nieregularnie. Kwadratu czasem używam, ale tak jak piszesz jak jest pole z nachyleniem to nie ma szans. Ale widzę progres, że jestem co raz lepszy w samych uderzeniach. Podobnie mi się udało jak tutaj, ale satysfakcja z takiego trafienia mega. Oczywiście ja nie przy par5 ale par 3 ale i tak się cieszyłem, że żona się po głowie poklupała Ale w takim uderzeniu jest dużo szczęścia, musi zagrać wszystko idealnie. Wiatr, siła, impact. Edytowane 18 kwietnia 20231 r przez mario10