Opublikowano 11 września 201410 l Tak koval - Gogol w czasach Google Wacław Radziwinowicz. Powiedzmy, że zgadłeś i lećmy dalej
Opublikowano 12 września 201410 l "Jednak niektóre z tych bzdur były szkodliwe, gdyż maskowały wielkie zbrodnie. Na przykład nauczyciele w Stanach Zjednoczonych Ameryki w kółko wypisywali na tablicach tę datę, każąc dzieciom zapamiętywać je z dumą i radością:1492. Nauczyciele mówili dzieciom, że w tym roku ludzie odkryli ich kontynent. W rzeczywistości w roku 1492 miliony istot ludzkich żyły na tym kontynencie pełnym, bogatym życiem. Po prostu w tym roku rozbójnicy morscy zaczęli ich oszukiwać, łupić i mordować." (...) "Główny jednak oręż piratów stanowiła ich umiejętność zaskakiwania innych. Nikt nie mógł uwierzyć, że można być aż tak zachłannym i bezlitosnym, a potem było o wile za późno."
Opublikowano 12 września 201410 l Autor o już wiem ! to coś z vonneguta. ale zgadujcie wy bo ja nie wiem co.
Opublikowano 12 września 201410 l Powiedział, że rozmyślał nad nią i że nic w niej nie znalazł, panowie przysięgli. Powiedział, że ja naprawdę nie mam duszy i że nic, co ludzkie, ani jedna z zasad moralnych, które strzegą serca człowieka, nie ma do mnie przystępu
Opublikowano 12 września 201410 l Autor chyba wypowiadał podobne słowa, ale nie to miałem na myśli . poza tym strażników nie napisał miller . Edytowane 12 września 201410 l przez tk___tk
Opublikowano 12 września 201410 l Możliwe, takie pierwsze skojarzenie miałem. Tyrion Lannister? xd Edytowane 12 września 201410 l przez koval
Opublikowano 12 września 201410 l Sen jest dobry, ale ksiązki są lepsze ... Gra o tron . Cytat jednego z bohaterow prozy RR Martina oczywiscie ( tego karłowatego, zapomniałem jego name ) Edytowane 12 września 201410 l przez MAJOCHEY_PL
Opublikowano 12 września 201410 l Autor Możliwe, takie pierwsze skojarzenie miałem. Tyrion Lannister? xd ta. to jeszcze który tom i do kogo wypowiada te słowa poproszę .
Opublikowano 14 września 201410 l Autor DOBRA TO PODPOWIEM: tyrion w nieparzystej części cyklu (nie trzeciej), do postaci o bujnym owłosieniu na klacie kojarzącej się z niedźwiedziem.
Opublikowano 14 września 201410 l Taniec ze Smokami cz. I nie pamiętam do kogo to mówi chyba że do starego zanim dostanie z kuszy w kiblu xd
Opublikowano 14 września 201410 l Autor do mormonta w volantis zadajesz. Edytowane 14 września 201410 l przez tk___tk
Opublikowano 14 września 201410 l "Dobra, posłuchajcie, nie chcę ja źle mówić o zmarłych, czy jednak wspomniałem, że moja matka to był kawał dzikiej (pipi)? Tak właśnie było: wielka świńska pizda i wysuszony czarny robak w głowie."
Opublikowano 16 września 201410 l "Prawdą jest to, co odsłoniłem przed tobą; nie ma Boga, wszechświata, rodzaju ludzkiego, ziemskiego życia,Nieba i Piekła. To wszystko jest snem, groteskowym, głupim snem"