Gość suteq Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) W sumie to ja wsadziłbym U2 w TOP 10, ale czy w top 5 to musiałbym taką listę zrobić i się przekonać, a mi się nie chce. Edytowane 11 września 2014 przez suteq Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 Mate5, to jak ty grasz w gierki 2D na swoim snesie, gdzie często idziesz tylko w prawo? Jak nazwiesz taki level design, w porównaniu do tego z U2? Tylko, że Ploka nikt nie nazywa przełomową grą, 10/10, najlepsze przeżycie na konsolach i tak dalej. Ja nie twierdzę, że U2 to zła gra, bardzo przyjemnie mi się grało, szczególnie w środkową część gry czyli miasto + pociąg , ale kurcze, to jest strzelanka z uproszczonymi elementami "platformowymi" i ładnymi widokami. No i Uncharted 2 cierpi na chorobę która rozpoczęła się na zeszłej generacji, czyli ciągłe odbieranie lub ograniczanie graczowi kontroli nad postacią, czyli największa spier.dolina w grach video. Nie grałem przez to w Deus Ex: Hr dłużej niż pół godziny. Half life 1&2 i Dark Souls pokazują jak to powinno być zrobione, gracz ma prawie ciągle taką samą kontrolę na postacią, nie ma kontekstowych akcji ze zmienionym sterowaniem czy warunkami. Wyjaśnie o co mi chodzi na przykładzie: Resident Evil 3 - gracz ma określone sterowanie na postacią -> widzi nemesisa -> dalej ma takie samo sterowanie podczas potyczki i musi sobie poradzić Resident Evil 6 - gracz ma określone sterowanie nad postacią -> widzi ustanaka -> załącza się kontekstowa akcja z uproszczonym sterowanie i gracz w ogóle się nie obawia, bo wie, że wystarczy wychylić gałkę i gra się sama przejdzie. Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) Gdybyś przemógł się po tej pierwszej pół godzinie dostałbyś solidne 25 h czystego gameplayu, gdzie sam wybierasz czy np. wejść do kostnicy na posterunku: - na rambo - przekonać do tego dawnego znajomego i wejść nie niepokojony (co w konsekwencji doprowadzi do opcjonalnego spotkania w drugiej połowie gry i twojej decyzji co z nią zrobić) - wbić się po cichu przez szyb wentylacyjny na dachu i bezkrwawo ogłuszać policjantów - skorzystać z alternatywnego wejścia, dzięki otrzymanemu info A to tylko wierzchołek góry lodowej jaką jest Deus Ex HR. Nie wiem jak można oceniać tak złożony i wymagający mix rpg ze skradanką i strzelaniną, po pół godzinie. Czy nazwanie Okami cinematic experience po odłożeniu pada po pierwszym 1.5 h, gdzie przez 75% czasu nie mamy żadnej kontroli nad postacią nie wydawało by ci się równie niesprawiedliwe? Edytowane 11 września 2014 przez nobodylikeyou 6 Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Oficjalnie uważam za Janusza KAŻDEGO, kto powie choć jedno złe słowo na ARCYDZIEŁO jakim jest Deus Ex: HR! 3 Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Jest na forum jakiś użytkownik, który ma w rzeczywistości na imię Janusz? Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Oficjalnie uważam za Janusza KAŻDEGO, kto powie choć jedno złe słowo na ARCYDZIEŁO jakim jest Deus Ex: HR! Arcydziełem jest pierwszy Deus Ex, ale łap plusa. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 (edytowane) Jest na forum jakiś użytkownik, który ma w rzeczywistości na imię Janusz? Yano. Edytowane 12 września 2014 przez ragus Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 (edytowane) Janusz gamingu nigdy sie do tego nie przyzna Edytowane 12 września 2014 przez MEVEK Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 No to już wiemy kto jest prawdziwym Januszem. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 12 września 2014 Autor Opublikowano 12 września 2014 a Jan jest już ok ? Cytuj
mersi 804 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 (edytowane) Niedawno zalajkowałem na szajsbuku profile Xbox i Playstation Polska. Dziś zacząłem je przeglądać i tam to dopiero jest festiwal januszostwa. Przerażające ignoranctwo, głupota i niewiedza O_o na razie przeglądałem profil xbox polska https://www.facebook.com/XboxPL?fref=ts januszowość w skali 0-10 daje 11/10 cebul na tej stronce, i ciągłe pytania, a kiedy, a na którą konsole, a będzie na xboxa, a da sie grać itd i te śmieszno/sztuczne zachwyty " o jezu! to kupuje to! ja cie nie moge! motyla noga! biere na premiere! o jak super!" jeszcze lepszy jest support tam, każdy problem z xbox one admini kwitują kopiuj wklej odpowiedzią: Sytuacja dotyczy jedynie niewielkiej liczby posiadaczy Xbox One w kilku krajach. Dział Pomocy technicznej Xbox oferuje wsparcie dla klientów w jak najszybszej wymianie urządzeń. a i januszowaniem jest jechanie dobrych gier po kilku latach, przy których na premiere hajtujący sam zapewne walił do tej gry konia, i żeby być takim alternatywnym ciśnie że Unchartedy są chuyowe, TLoU chuyowe, GTA IV chuyowe, MGS 4 chuoywe bo srak, hipsterki śmieszne hohoho Edytowane 12 września 2014 przez mersi 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Jednego jestem pewien. Żaden Janusz nie ma kolekcji Resident Evil na GameCuba + Metal Gear Solid Twin Snakes. To jest nie możliwe 3 Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Dzięki Tobie wiem, że nie jestem Januszem. You made my day. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 hehe, no ciekawa teoria. Również odetchnąłem z ulgą. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 kolekcji Resident Evil Mówisz o REmake'u? To prawda co mówią, że to najlepsza część z serii? Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 kolekcji Resident Evil Mówisz o REmake'u? To prawda co mówią, że to najlepsza część z serii? Tak, obok RE 4. Absolutnie musisz zagrać w REmake. Mogę Ci nawet na święta wysłać Gacka z tą grą. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 To ta część, ktorej robia teraz... remake? Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 (edytowane) najlepszy* i najbardziej klimatyczny resident to dwójka. te projekty monstrów nawet dziś są najlepsze *choć pod względem gameplayu jest nim RE4 Edytowane 12 września 2014 przez nobodylikeyou Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Moja ulubiona czescia jest trojka, ale to pewnie jest spowodowane tym, ze to byl moj pierwszy resident i gralem w niego jako maly dzieciak. Mialem koszmary przez nemesisa Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Dokładnie, mój pierwszy Resident też trójka i też miałem koszmary z Nemesisem. I ta niepewność kiedy wyskoczy... masakra. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Moja ulubiona czescia jest trojka, ale to pewnie jest spowodowane tym, ze to byl moj pierwszy resident i gralem w niego jako maly dzieciak. Mialem koszmary przez nemesisa pjona, też mój pierwszy <3 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 13 września 2014 Opublikowano 13 września 2014 mój pierwszy resident to jedynka. RE z Gamecube to cudo, szkoda ze capcom nie zdecydował sie na odświeżenie 2,3. 1 Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 13 września 2014 Opublikowano 13 września 2014 no wiadomo, że ze starych residentów REmake jest najlepszy, a dwójka i trójka są odświeżone, tyle że po linii najmniejszego oporu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi