Gość Beka Wnusiu Opublikowano 9 września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 września 2014 12-odcinkowy serial zrealizowany na podstawie bestselleru (wydanego w 2006r.) włoskiego dziennikarza Roberta Saviano "Gomorra", o neapolitańskiej organizacji mafijnej Camorra, zabiera widzów do ciemnych zaułków Neapolu, swoistego sanktuarium przestępczości zorganizowanej. Nie jest to może sopranos ale i tak bardzo polecam. Aktorstwo i scenariusz stoją na wysokim poziomie, od strony wizualnej również jest bardzo ok. Na plus zaliczam też brudny i surowy klimat. 8/10 za pierwszy sezon i czekam na kontynuację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dreamcaster 23 Opublikowano 9 września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 września 2014 Bardzo dobry serial. Mało ogólnie produkcji o mafii, więc mocny props za podjęcie tematu. Znacie coś w tych klimatach oprócz Sopranos? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 10 września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 września 2014 Breaking Bad Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 września 2014 w sensie o współczesnej mafii? nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 11 września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 września 2014 To obejrzyj Brotherhood o mafii irlandzkiej w US. Fajny serial. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 11 września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 września 2014 "Odwróceni". Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 1 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 lipca 2015 Z mafijnych to bardzo lubie i polecam rosyjska Brygade http://www.filmweb.pl/serial/Brygada-2002-101965 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tommo 1 003 Opublikowano 20 maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2016 podbitka z okazji 2 sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 30 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2017 Zapowiedzieli sezon 3 i 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pure Bladestone 151 Opublikowano 30 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2017 Wiadome jest to co najmniej od pół roku. Btw czekam mocno, bo nie ma nic lepszego aktualnie o mafii, chociaż na drugim sezonie można by zakończyć tę epicką historię. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 637 Opublikowano 6 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 lipca 2017 O mamo właśnie skończyłem ostatni odcinek 2 sezonu. Nie śmiałbym prosić o więcej, bo pięknie się to wszystko poskładało w jedną całość, ale chętnie odpale nowy sezon jak tylko wyjdzie. Pozycja obowiązkowa dla każdego fana Sopranos, chociaż tutaj brak tej całej rodzinnej otoczki i głębszych rozkmin u głównych bohaterów. Liczy się tylko władza i idące za nią pieniądze. Brud wylewający się z ekranu jest więcej niż przekonujący. Ciro di Marzio, Gennaro Savastano, czy Pietro Savastano zapamiętam na zawsze. ten plot twist jak zgrywał chorego w pierdlu i to spojrzenie jak go uwolnili na koniec 1 sezonu robiło jak sam s(pipi)ysyn Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 14 września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 września 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 637 Opublikowano 14 września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 września 2017 jaranko jak sam sku.rwysyn Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 19 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2017 Jakby co to 2 pierwsze odcinki mesjasza już są 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 637 Opublikowano 24 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2017 gdzieś do ogarnięcia z polskimi/angielskimi napisami (oprócz torrentów)? na HBO Go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 1 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2017 Zaskakuje mnie konsekwencja i odwaga w wybijaniu znaczących postaci. Coś niespotykanego w innych serialach, a przynajmniej nie na przestrzeni 2-3 sezonów. W tej chwili (s3 e4), zostały przy życiu zaledwie 2 postaci z początku serialu - Ciro i Gennaro , a 3 sezon ledwo się zaczął i otworzyły się już nowe feudy, które pociągną za sobą kolejne ofiary. Gennaro vs teść - nie ma wątpliwości, że to będzie stanowić dalszy motor napędowy sezonu, ale jest jeszcze Patrizia i Marinella vs Scianel, w tym przypadku jeszcze nic się nie zaczęło, ale że stara dowie się o tym kto wystawił jej syna, jest tylko kwestią czasu, inaczej by o tym nie przypominali Przy kolejnych seriach trzeba więcej charakternej świeżej krwi. Don Pietra trudno zastąpić, a teść Genny'ego mimo wszystko nie ma tej charyzmy Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 1 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 grudnia 2017 xD ale mnie wyprzedziłeś, wczoraj wciągnąłem 4 odcinek i właśnie chciałem pisać. Dopiero 4 odcinki a już jakie przetasowania i bombki, nie znam drugiego takiego serialu z wybijaniem głównych postaci. Poza tym nie ma skali by opisać za(pipi)istość Gomorry, u siebie już kilka znajomych wciągnąłem w serial i książkę Piękny serial szkoda tylko, że tak mało popularny. A jak Ci się widział 3 odcinek cały poświęcony Ciro? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 637 Opublikowano 2 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2017 Panowie gdzie oglądacie? Jak nie możecie tu to poproszę o PW Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 123 Opublikowano 2 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2017 Chciałbym powiedzieć ale omerta zobowiązuje gdzie oglądamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 637 Opublikowano 25 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2017 Co odje.bali za genialny trzeci sezon to nie mam pytań. ale po Ciro smutek nie z tej ziemi, do końca wierzyłem że jakoś przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 317 Opublikowano 27 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2017 Podesle ktos torrenta na PW? Na zatoce nic nie ma w dobrej jakosci, a nie wiem nawet gdzie indziej szukac ;/ Na hbogo to sie nie doczekam Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 27 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2017 (edytowane) Poszło edit: @schabek Sprawdź PM jeszcze raz, bo mi połączyło wiadomości Edytowane 27 grudnia 2017 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 28 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2017 Jaki ten sezon był słaby, ratuje go tylko zakończenie ściskające za gardło. Tak w skrócie: - grupka gimbów na skuterkach jeździ sobie po Neapolu i strzela ludziom po oknach xD, policji nie ma bo, bo to państwo islamskie i robimy co chcemy, a przypomnę, że sam Pietro był podsłuchiwany w 1 serii i obawiał się, że pójdzie siedzieć - grupka gimbów na skuterkach szturmem zdobywa centrum Neapolu po zabiciu paru leszczy, a ludzie którzy niby tam rządzili przez lata, szybko się poddają i chcą iść na ugodę, a Ciro mówił, że nikt z Secondigliano nigdy nie zdobył centrum xD, przecież Pietro po tym co widzieliśmy w 2 seriach, sprzątnąłby tych wszystkich frajerów bez wysiłku - Gennaro zabija siostrę Enzo, bo potrzebuje grupki gimbów na skuterkach do wojny, facet który kupuje nieruchomości, podupadłe firmy i ma nazwisko, musi się posługiwać koleżkami Ciro zamiast nająć sobie ludzi - Ciro leje po mordzie Enzo, upokarza go, a potem zostaje jego przyjacielem i mentorem, a grupka gimbów na skuterkach robi wszystko na jego rozkazy - odbicie rodziny Gennaro z 11 odcinka to jakiś żart i wierzyć się nie chce, że ktokolwiek uwierzył że Ciro i Enzo będą w jakimś magazynie czekać na śmierć xD - beznadziejna postać Valerio i słabo wprowadzona w serial, szczerze nie pamiętam jak on w ogóle dołączył do grupki gimbów na skuterkach i został bratem Enzo, a jest promowany jako jeden z głównych bohaterów Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 28 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2017 Ale Marinelle to bym zadupczył na śmierć. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 29 grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 grudnia 2017 Jak dla mnie podobna sytuacja jak z Black Sails(spoiler z BS ) po śmierci Vane przestałem oglądać bo była jedyną postacią z którą potrafiłem się zżyć i jak dla mnie to ona ciągnęła w głównej mierze ten serial i z tego samego powodu już nie czekam na kolejne sezony Gomorry . Jak dla mnie Ciro ciągnał cały serial i był najciekawszą postacią , Gennaro strasznie mnie irytuje i czego by nie dokonał cały czas nie potrafię wyobrazić go sobie jako gangstera ( no i jest niesamowicie nudny) , do tego gang hipsterów na skuterach średnio pasujący do reszty . Mimo że Enzo wydaje się ciekawą postacią to reszta gangu kompletnie nie siada . No i ta końcowa scena gdzie trzeba być kretynem by uwierzyć Ciro że on to zrobił a nie grubcio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi