Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Witam,

czy ktoś mógłby mi pomóc w temacie emulatorów starych konsol?

Pzdr

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 18,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

z czym masz problem?

zazwyczaj pobierasz emu, wrzucasz na kartę i odpalasz z poziomu hbc (homebrew chanel)

miliony tutków na necie

Opublikowano
  • Autor

Tak, mam już emu i działają elegancko. Chodzi o coś innego. Jest takie coś jak USB Loader GX lub WiiFlow itp, programiki które pokazują okładki gier itd. I nie widzą moich gierek z emulatorów, widzą tylko gry z Wii jak wrzucę na pena. A chciałbym żeby USB Loader GX widział mi wszystkie gry retro właśnie. Wiem że się da, widziałem, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Chyba trzeba jakoś "podpiąć" loadera pod katalogi z romami. Ale jak?

Opublikowano

Ten loader widzi gry retro, ale tylko te oficjalne z Virtual Console, które masz na konsoli/karcie.

Edytowane przez Czappi

Opublikowano
  • Autor

No właśnie nie tylko, widziałem filmiki na YT gdzie ludzie mają wszystkie tytuły z NES, SNES, SMD itd i widzą je z okładkami w USB Loaderze.

Opublikowano

dla gier możesz zrobić sobie forwarder, czyli skrót na ekran główny 

działa to z grami na wii (sam takie robiłem) ale czy zaskoczy z grami dla emulatora?

pliki są z rarach lub zipach to skąd konsola ma wiedzieć czym to uruchomić?

Opublikowano

Nie ma opcji aby USB loader współpracował  z innymi emu, prawdopodobnie widziałeś to:

http://www.youtube.com/watch?v=nmuKXPlLV6g

jest to modyfikacja emu pozwalająca na wyświetlanie "okładek" gier.

Opublikowano
  • Autor

Okejos, macie racje. A w takim razie olać usb loadera, mam inne pytanie:)

Mam gry z WiiWare na karcie SD, bo pamięć konsoli jest za mała żeby je przechowywać. Chciałbym żeby były widoczne na głownym ekranie, a nie dopiero po wejściu na kartę sd. Czy to możliwe?

Edytowane przez Dzik84