Poszukiwacz.01 17 Opublikowano 17 września 2014 Opublikowano 17 września 2014 Witam. Mam taki dość dziwny dla mnie problem. Aktualnie razem Ps4 używa telewizora Sony KDL-42W656 i chciałem żeby tv odpalał się automatycznie po włączeniu konsoli oraz wyłączał po jej wyłączeniu. Mój stary xbox360 w połączeniu z leciwym LCD Samsunga nie miał takich problemów. A tutaj za nic nie mogę zmusić sprzętu do współpracy. Oczywiście w konsoli mam włączoną opcję Enable HDMI Device Link a w telewizorze Bravia Sync. Sama konsola jest przez telewizor wyświetlana na liście obsługiwanych urządzeń, co więcej mogę po jej menu nawigować za pomocą pilota. Jednak wspomniane włączanie/wyłączanie za nic w świecie nie działa. Ktoś może zna rozwiązanie? Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 17 września 2014 Opublikowano 17 września 2014 ja nie wiem, ale daj znać jak to rozkminisz zawsze 1 przycisk do właczania mniej Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 17 września 2014 Opublikowano 17 września 2014 pobawiłem sie teraz (wcześniej tego nawet nie patrzyłem) i u mnie to działa, fajny bajer w PS4 w SYSTEM jest to powiązanie HDMI, ale nawet tego nie zaznaczałem w tv w Bravia Sync wszystko na ON, w wykryj urządzenie uaktywnić to tylko i znajduje PS4 pilotem od tv też moge chodzić po menu w PS4 teraz właczam konsole z pada przy wyłączonym tv, zapala sie niebieski pasek, ładuje sie system, a tv włacza sie 3sec przed zalogowaniem na konto mam Sony 50W805B spróbuj może nie właczać w opcjach PS4 tego HDMI, tylko niech tv sam znajdzie napisz czy zadziałało Cytuj
Poszukiwacz.01 17 Opublikowano 18 września 2014 Autor Opublikowano 18 września 2014 Okazało się, że jestem po prostu zbyt niecierpliwy. Telewizor faktycznie włącza się mniej więcej w momencie logowania na konto. Nie wyłącza się co prawda sam - ale z tym akurat mogę żyć. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 18 września 2014 Opublikowano 18 września 2014 yeap dokładnie, u mnie też sie nie wyłacza sam a jak pisałeś o x360 tam sie wyłaczał też sam? Cytuj
Poszukiwacz.01 17 Opublikowano 18 września 2014 Autor Opublikowano 18 września 2014 Tak, wyłączał się. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 18 września 2014 Opublikowano 18 września 2014 (edytowane) Jak to ustawić z X360? Na PS3 mi się włącza, ale z iXem nie działa automatycznie. O wyłączaniu mozna pomarzyć... Edytowane 19 września 2014 przez marbel007 Cytuj
Poszukiwacz.01 17 Opublikowano 19 września 2014 Autor Opublikowano 19 września 2014 Nie mam pojęcia. U mnie było to "domyślnie" nic nie musiałem zmieniać. Możliwe, że to kwestia telewizora. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 19 września 2014 Opublikowano 19 września 2014 To mój Sony EX500 pewnie się nie lubi z iXem Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 Poszukiwacz - wymyśliłeś coś w kwestii auto wyłaczania sie tv razem z konsolą? właczanie działa cacy, ale po wyłączeniu PS4 zawsze po pilot siegam Cytuj
Krolik85 32 Opublikowano 27 października 2014 Opublikowano 27 października 2014 Moja Bravia włącza się i wyłącza automatycznie. Później jak włączę konsole to napisze co ustawiałem w ustawieniach, bo teraz dokładnie nie pamiętam a nie chcę wprowadzać w błąd. Cytuj
Faranell 279 Opublikowano 27 października 2014 Opublikowano 27 października 2014 Mój Samsung włącza się z konsolą, ale przy wyłączeniu - rzuca do źródła HDMI i dziad się już sam nie wyłącza. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 27 października 2014 Opublikowano 27 października 2014 Moja Bravia włącza się i wyłącza automatycznie. Później jak włączę konsole to napisze co ustawiałem w ustawieniach, bo teraz dokładnie nie pamiętam a nie chcę wprowadzać w błąd. i jak? ja też mam Brawie z serii w8 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 27 października 2014 Opublikowano 27 października 2014 spróbujcie z Wyłączeniem z druga stronę, bo tak u mnie to tak własnie działa.. czyli sumując ... Konsole włączamy -> TV automatycznie. TY wyłączamy -> Konsola automatycznie(z tym, ze musi byc w głównym meni i standby musi byc na off). jesli cos jest nie tak, konsola przejdzie w stan czuwania, a sie nie wylaczy. 1 1 Cytuj
Krolik85 32 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Moja Bravia włącza się i wyłącza automatycznie. Później jak włączę konsole to napisze co ustawiałem w ustawieniach, bo teraz dokładnie nie pamiętam a nie chcę wprowadzać w błąd. i jak? ja też mam Brawie z serii w8 Dopiero dzisiaj sprawdziłem i niestety PS4 włącza tylko automatycznie moją Bravie. Natomiast jak tv wyłączam pilotem, wtedy również konsola robi off. Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 Inne opcje nie wchodza w gre. Nie sa na tyle praktyczne, jak wam sie wydaje. Dlaczego? Poniewaz, kiedy sterowanie idzie przez tv, konsola moze zostac uruchomiona niechcianie! Np.przez zonke ogladajaca seriale - konsola > tv wydaje sie w tym wypadku bezkonkurencyjna :-) W 2 strone jest podobnie. Dlaczego konsola ma wylaczac tv jesli my mamy jeszcze ochote na telewizje? Z now tv -> konsola wygrywa :-) 1 1 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 28 października 2014 Opublikowano 28 października 2014 czyli tak samo jak u mnie zostawiam właczanie tv z pada, a wyłaczać bede ręcznie tv, trudno Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi