MEVEK 3 508 Opublikowano 15 lipca 2015 Opublikowano 15 lipca 2015 To byl zart. Indie nie maja platyn, chodz sa wyjatki. No wlasnie.. Czy ta gra to indie, bo juz sie zamotalem? Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 15 lipca 2015 Opublikowano 15 lipca 2015 Drogo sobie licza za tego indyka,dobry przynajmniej ten port z peceta ? Cytuj
MEVEK 3 508 Opublikowano 15 lipca 2015 Opublikowano 15 lipca 2015 (edytowane) IMO jest super. Świat choć liniowy to i tak można sie w nim zgubić. Czy to w lesie, czy na polanie goniąc kogoś/czegos. Wizualnie jest fantastycznie. Fizyka + grafika + muzyka połączona z szumem drzew, gra pierwsze skrzypce o wysokich lotach. Puzzle porozrzucane po całym świecie, sa fajnie przemyślane. Grałem zaledwie 1.5h, przy czym bawiłem sie świetnie. Oczywiście 1 000 do klimatu jesli kiedykolwiek sie tam było Narazie wsiąkłem, ale takie gatunki trzeba lubić. Edytowane 15 lipca 2015 przez MEVEK 1 Cytuj
piotros 220 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Wczoraj udało mi się grę ukończyć i bardzo mi się ona spodobała! Grafika, zagadki i cała koncepcja ŚWIETNA! Bawiłem się przy niej rewelacyjnie i żadnych minut nie uważam za stracone. Duże uznanie dla twórców za odwzorowanie Polski w grze, co bardzo mi się spodobało i od razu wiedziałem, że ja już tam kiedyś byłem... Żadna zagadka nie sprawiła mi dużo kłopotu i na koniec gry okazało się, że nie zdobyłem dwóch trofeów do 100%. Jedno było banalne i związane było z początkiem gry, a na taki trik nie wpadłem... Z drugim trofeum okazało się, że nie mogę go zdobyć po ukończeniu gry. Co prawda gra pozwala po jej ukończeniu cofać się praktycznie wszędzie, to jednak nie udało mi się skutecznie "odpalić" całej sekwencji, która by doprowadziła do zdobycia ostatniego trofeum. Męczyłem się wczoraj z godzinę i w końcu się poddałem. Rano wpadłem na inny pomysł jak je zdobyć... Upewniłem się, że mam wgranego ostatniego save'a na PS+, uruchomiłem nową grę i wtedy cała sekwencja zadziałała jak trzeba... Po zdobyciu trofeum, przywróciłem z PS+ zapis i tyle... Jedynie szkoda, że gra jest krótka, aczkolwiek spokojne przejście i podziwianie widoków zajęło mi cały wczorajszy dzień, ale warto było... jedyny moment kiedy zostałem przestraszony, to górnik w kopalni. Nie wiedziałem o co chodzi i do niego podszedłem, co się okazało błędem... Ekipie, która stworzyła ten tytuł należą się duże brawa i już proszę o więcej i od razu na konsole. Jakby ktoś chciał pooglądać moje zrzuty, to spakowałem je do jednego pliku ZIP. A na zakończenie kilka moich zdjęć wykonanych 10 lat temu z okolic, które znalazły się w grze... A są to: Zapora i elektrownia wodna na Jeziorze Leśniańskim - 1 i 2 Zapora i elektrownia wodna na Jeziorze Złotnickim - 1, 2, 3 i 4 5 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 kawałek gameplayu https://www.youtube.com/watch?v=kZDzfw95akc 1 Cytuj
YETI 10 990 Opublikowano 16 lipca 2015 Autor Opublikowano 16 lipca 2015 Ta gra to jeden wielki (pipi)any photo mode. Jak to wygląda, co ten Chmielarz, co to UE4 Polacy znów zawstydzają większość developerów, graficznie istny zamiatacz, grałem, a raczej łaziłem i podziwiałem widoki z godzinę, więc nic więcej nie napisze, może tylko tyle, że klimat jest gruby, niepokojące odgłosy, lekko przygrywająca muzyczka, gdyby coś w tym lesie wyskoczyło za drzewa, to spore szanse na znalezienie się pod sufitem. Dwa filmiki, które nagrałem, zero spoilerów, początek gry. Na ekranie wszego tv, to będzie wyglądało 10 razy lepiej. I jeszcze dwa zdjęcia. 1 1 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 Hmm wygląda to niemal tak samo jak na pc, więc raczej będę omijał. Ten początek z tego co pamiętam na ue3 był bez mgły. Reszta to 1:1. Cytuj
MEVEK 3 508 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 Wolałbym oficjalne porównanie, ale w tym wypadku różnice sa widoczne juz gołym okiem. Póty co PS4 wygrywa. Zobaczcie sami... http://www.ppe.pl/news-37380-zaginiecie_ethana_cartera_wyladnialo_na_playstation_4__porownanie_z_edycja_na_pc_ty.html Cytuj
MiK86 4 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 Parę promieni i zmieniona saturacja. Na powyższym filmiku widać jak 30 fps bardzo daje się we znaki. Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 (edytowane) Wolałbym oficjalne porównanie, ale w tym wypadku różnice sa widoczne juz gołym okiem. Póty co PS4 wygrywa. Zobaczcie sami... http://www.ppe.pl/news-37380-zaginiecie_ethana_cartera_wyladnialo_na_playstation_4__porownanie_z_edycja_na_pc_ty.html eee nie chce w tym temacie tworzyć sporów o grafikę ale w wersji PS4 są znacznie gorszej jakości odbicia, cienie, AA i roślinność na dalszym planie. Jedynie oświetlenie jest lepsze względem wersji PC na UE3 Edytowane 17 lipca 2015 przez Square Cytuj
MEVEK 3 508 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 (edytowane) Narazie najlepsze puzzle, jakie napotkalem to te z wyszukiwaniem pomieszczen w domu chlopca. Zrobilem je bez podpowiedzi :-) A ten... o co chodzi z granatem? wyrzucilem go do wody i nic sie nie stalo!? Edytowane 17 lipca 2015 przez MEVEK Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 17 lipca 2015 Opublikowano 17 lipca 2015 jak rzucisz granat to po drugiej stronie tamy na brzegu będzie leżał płetwonurek z którego możesz zebrać snajperke do achievementa Cytuj
YETI 10 990 Opublikowano 21 lipca 2015 Autor Opublikowano 21 lipca 2015 UE4 robi robotę, a po drugie, brawa dla developera. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 22 lipca 2015 Opublikowano 22 lipca 2015 Jednak 60 fps robi swoje Cholera ja bym wolał gorszą grafikę w 60 fps niż lepszą w 30. W sumie wygląda jak na pc a chodzi o wiele gorzej. Pamiętam jak pierwszy raz odpaliłem Cartera w tamtym roku. To jak liście na wietrze się poruszały pięknie i płynnie. Oglądałem gameplay na ps4 i po prostu liście nie zachowują się realistycznie przez te skoki To takie moje małe spostrzeżenie. Tak czy siak cieszę się że więcej osób zagra w to małe arcydzieło. 1 Cytuj
YETI 10 990 Opublikowano 22 lipca 2015 Autor Opublikowano 22 lipca 2015 Warto wydawać gry na PS4. 10 miesięcy pracy zwróciło się dwukrotnie w jeden tydzień. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 22 lipca 2015 Opublikowano 22 lipca 2015 Warto bo na ps4 mało gier a w wakacje w ogóle posucha:) Cytuj
REZOK 1 020 Opublikowano 22 lipca 2015 Opublikowano 22 lipca 2015 Skoro już im się zwróciła, mogą obniżyć cenę Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 (edytowane) Ta gra ma jakies elementy grozy? Jak fabula? Nie nudzi ? Edytowane 23 lipca 2015 przez easye Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 Nie wiem właściwie czy nazwał bym to "elementami grozy", chyba nie, szczególnie w zestawieniu z dostępnymi horrorami. Gra jest zbyt krótka, żeby znudzić fabułą. Sama fabuła natomiast jest spoko. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 Gra ma jeden element grozy, w sensie jedna zagadka jest na nim zbudowana i wtedy to naprawdę byłem osrany. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 Gra ma jeden element grozy, w sensie jedna zagadka jest na nim zbudowana i wtedy to naprawdę byłem osrany. czy to jak schodzimy do kopalni? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 Tak. Już myślałem, że sobie grę odpuszczę przez to. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 23 lipca 2015 Opublikowano 23 lipca 2015 ja sobie odpuściłem na jakiś czas, myśle nieee ku.rwa to nie dla mnie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi