Skocz do zawartości

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

Fanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy widzieliście, ale ten CGI wygląda zayebiściee.

Sherlock jako ex Sony w oprawie jak z tego trailera pokroju Detroit to byłoby coś!

Edytowane przez Fanek
Opublikowano

Murdered: Soul Suspect przeszedłem.

Agata Christie no właśnie myślałem o tym, ale ten gameplay z youtube troche mnie odrzucił, kiedyś zagram ale nie teraz, gdy nowe tytuły za rogiem.

Może ktoś kojarzy jeszcze inne tytuły :)

The Vanishing of Ethan Carter. Dopiero zacząłem grać, ale widzę, że to podobna stylistyka.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Aby nie zakładać specjalnie nowego tematu zapytam tutaj, może ktoś poleci coś jeszcze w klimatach detektyw, morderstwo, zagadki?

Ograne:

- Sherlock Crimes and Punishments

- Sherlock The Devils Daughter

- Murdered: Soul Suspect

- The Vanishing of Ethan Carter

- Agata Christie ABC Mourder

Devils Daughter był najlepszy!

Opublikowano

Ace Attorney (seria) 

Danganronpa (seria) 

la Noire

Zero Escape

broken sword seria (ostatnia częśc na ps4) 

grim fandago

gemini rue (polecam i pójdzie na pralce nawet) 

Wolf among us (od telltale podobne klimaty) 

a z klasyków co tylko pc to miło wspominam jacka orlando (moja pierwsza oryginalna gra może dlatego) oraz w świecie dysku Discworld noir  czy Blade Runner (najlepsza przygodówka w historii) 

Mam nadzieję że pomogłem 

• Plusik 1
  • 4 lata później...
Opublikowano

Patrze wczoraj na psn i Sherlock Devil's Daughter w promoce dla abonentow PS+ za 80-parę zł. Glowe daje, ze kupiłem to z rok czy dwa lata temu za moze 8 zeta xd Przygladam się dalej, no okradli mnie czy co, jak to pobrać. A to okazała się jakas ponownie wydana wersja, gdyż rok premiery w opisie gry to 2021. Zakupionego Sherlocka w końcu znalazłem na dnie biblioteki i tam produkt był już z 2016r.

To jakas re-edycja, czy np. zdjęli grę bo pokłócili się z wydawcą czy cos, a potem wróciła taka sama pod nowym identyfikatorem (czyli np. sejwow nie zobaczy z wydania 2016), ceną i z nową datą premiery?

Opublikowano
14 minut temu, _Red_ napisał:

Patrze wczoraj na psn i Sherlock Devil's Daughter w promoce dla abonentow PS+ za 80-parę zł. Glowe daje, ze kupiłem to z rok czy dwa lata temu za moze 8 zeta xd Przygladam się dalej, no okradli mnie czy co, jak to pobrać. A to okazała się jakas ponownie wydana wersja, gdyż rok premiery w opisie gry to 2021. Zakupionego Sherlocka w końcu znalazłem na dnie biblioteki i tam produkt był już z 2016r.

To jakas re-edycja, czy np. zdjęli grę bo pokłócili się z wydawcą czy cos, a potem wróciła taka sama pod nowym identyfikatorem (czyli np. sejwow nie zobaczy z wydania 2016), ceną i z nową datą premiery?

pewnie chodzi o chapter one

Opublikowano

Nie, no mowie ze Devils Daughter. Chapter jest do kupienia osobno.

https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP5205-CUSA26518_00-2515160832071212

Z poziomu sklepu mogę tylko kupic, a nie pobrać. Jedynie z biblioteki widzę tę "poprzednia" wersję tej samej gry stad moje zdziwienie. Cos o awanturze na temat licencji czytałem, ze zdjęli grę a potem wydali znowu. Mozna jednak się wkopać i zapłacić drugi raz za to samo.

O a tu mialem juz zakupiona w bibliotece. W ogole jest jakiś search tam? Przekopac się przez tonę gier zakupionych i demek to jakis dramat:

https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP4008-CUSA03773_00-SHERLOCKHOLMESDD

Opublikowano

Też się zdziwiłem bo jakiś czas temu  zastanawiałem się czy nie kupić za śmieszne pieniądze. Wszedłem właśnie na pspirces i rzeczywiście data wydania jest nowa i Devils Daughter jest z 2021 a Crime and punishments 2020. A z tego co kojarzę to zestaw był chyba za 18 zeta. Wydanie bundla z października 2021. A trzeba było kupić jak było za czteropak.

• Plusik 1
Opublikowano

Bardzo fajne gierki!
Obie mi się podobały, widziałem recke quaza i kiedyś kupię jak stanieje.
Aż zaraz sprawdzę na psn co to za myk, może taki remaster na ps5.
Techniczne to te gry jednak miały trochę problemów.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ma logo PS4 wiec wyglada jak re-wydanie tego samego, nawet jak ktoś już kupił. Słabe zagranie, licencja powinna przejść, a nie, ze teraz można omyłkowo drugi raz to samo kupić. Dobrze, ze ekselka z grami prowadzę, szybciej się odnajde niz w tej bibliotece bez wyszukiwarki :reggie:

Opublikowano

Możliwe, że to ta sama afera co z Sinking City, bo developer ten sam, to może i wydawca też :philosoraptor:
Ja w zeszłym roku kupiłem trzy Sherlocki, żeby wreszcie nadrobić i Devil's Daughter było niby wydane w 2016 roku.

1194752905_TheTestamentofSherlockHolmes.jpg.64232cb2b5733f2d0db9c4ef795a27a6.jpg

Sherlocki.png.b81f8b44481b7191d6ab61afe8d98510.png