Skocz do zawartości

Total War: Attila

Kalel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

The Creative Assembly zaprezentowało zwiastun swojego najnowszego dzieła z serii "Total War"

Jaram się ! Nie miałem przyjemność grać w Rome 2 przez słabego kompa, ale 1 była moją ulubioną częścią. Pomimo tego że gra wydaje się być Rome 2.5, to twórcy zapowiadają dużo zmian i nowych funkcji. 

Po więcej odsyłam do artykułu na eurogamerze:

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-09-25-total-war-attila-upadek-wielkiego-imperium

Opublikowano

Creative Assembly to marketingowe młotki, mają materiał na następną grę wyłożony na tacy - SONG OF ICE AND FIRE, nosz lepszej chwili na produkcję nie będzie, serial jest na fali, ludzie się jarają i nigdy nie było lepszego materiału książkowego na grę strategiczną. 

Tak czy siak zagram, oby był lepszy od Rome 2.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten sam silnik - taki sam fail z tej gry bedzie. Nie mozna robić gry w tym okresie historycznym na Warscape bo ten sie po prostu do tego nie nadaje. 
I pewnie znowu bedzie w (pipi) day one DLC, pociete funkcje, wyciety content itp. 

Kolejny fail by CA. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Może recka z Destructoid troszkę pomoże ci z wyrobieniem sobie opinii o tej odsłonie:

Cytat

Pokaż ukrytą zawartość

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gra jest bliźniaczo zbliżona do Rome II, niemniej planowanie i walki toczy się sympatycznie. Niektóre usprawnienia można zaliczyć na plus. Grę kupiłem na premierę i tak, miała kilka błędów, ale to już niestety standard na tej generacji. Obecnie nie dostrzegam większych problemów.

Opublikowano (edytowane)

Osobiście mam dosyć tej przereklamowanej serii. A szkoda, bo potencjał jest spory, niestety mnóstwo błędów niszczy tę serię. Obok serii TES najbardziej przereklamowana seria gier na PC.

Edytowane przez Popa
Opublikowano

Dla mnie ona nie jest przereklamowana tylko przez wydawanie części taśmowo w pewnym momencie zaczęli wydawać buble nie spaczowane. Po naprawieniu wszystkich bugów tak 2-3 miesiące po premierze każdy total war to bardzo dobra gra :D  To sytuacja podobna do Football Managera . Co roku kupuje na premierę ale gra w to dopiero po 2 miesiącach jak wyjdą 2-3 patche. Niestety to przekleństwo życia w czasach internetu i pazernych wydawców.

Opublikowano

Grałem Prusami w Napoleon Total War, patrzę na swoje prowincje i oczom nie wierzę... Warszawa to wg CA "Wielkopolska". Kraków wg CA należał do zaboru pruskiego(co jest bzdurą). Gamonie z CA robią "grę historyczną" na dodatek w krótkiej "epoce napoleońskiej". Czy tak ciężko było sprawdzić jak prezentowała się Europa na początku XIX wieku ? Zresztą ogólny podział/wielkość prowincji w tej grze to kpina. W Empire było jeszcze gorzej, taka np Francja składała się TYLKO z 2 prowincji... Zresztą miasta w tych grach to straszna bieda, która kompletnie nie przypomina miast z XVIII/XIX. Ale ludzie i tak pieją z zachwytu nad grafiką.

Opublikowano

Ok z tego co piszesz to dla ciebie jest europa uniwersalis lub crusader king :) total war to taka pseudo historia.

Dam przykład filmowy : Gladiator a Lincoln. Oba historyczne ale jeden po prostu opowiada historię własną na kanwie historycznej. Total war nie możesz traktować jak podręcznik do historii; )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No złamałem się i z kolegą gramy wspólnie w kampanie. Powiem tak o wiele lepszy start niż rome. Gra działa większych bugów nie zauważyłem ale ze 2 razy mi skraszowała;)

Gra jak każdy total war wciąga :). Do tego fajny setting w okolicy upadku Rzymu.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki. Ja chyba dziś zakupię. Powiedz mi jeszcze, zauważyłeś u siebie zdecydowanie przegięty balans jeśli chodzi o traktowanie prowincji przez komputer. Ludzie piszą, że zbyt często podpala osady, co jest irytujące i faktycznie, w takim rozmiarze powinno zostać pozostawione jedynie Hunom, a nie większości frakcji barbarzyńskich.

Edytowane przez Epitaph