Skocz do zawartości

Nagrane płyty - Laptop ich nie widzi

darkos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagrywam płytki poprzez wyciągniętą ze stacjonarnego komputera zewnętrzną nagrywarkę podłączoną przez USB do laptopa.

20140929_152505.jpg

Gdy wkładam nagraną płyte do napędu laptopa to komputer pokazuje że płyta jest czysta i pyta czy chce nagrać. Tak samo jest gdy wkładam te płytkę do tej nagrywarki którą nagrałem płytę. Nagrywarka LiteON DH -20-A4P05C

Wkładam te płytkę do DVD, do ps3 i wszystko jest w porządku pokazuje mi co jest na płycie, zdjęcia, filmy i muzyka. O co tutaj chodzi ??

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak działa normalnie, ale ta płyta którą nagrywam nie jest wykrywana nawet w nagrywarce.

Myślę że to może jakieś ustawienia są o których nic nie wiem. Oryginalne płyty z muzyką, kupowane w sklepach napęd w laptopie czyta bez problemów. Tak samo jak włożę płytę z psOne. Np. wipeout 2097 rozpoznał i włączył player muzyki.

Opublikowano

Ale używasz napędu laptopowego czy tej nagrywarki do odtwarzania tych plyt?

Opublikowano

Jeśli moje PS3 pokazuje wszystkie pliki które nagrałem to zakładam że płyta jest wypalona prawidłowo bo wszystko działa, ale na tej nagrywarce zewnętrznej i w napędzie w laptopie płyta jest rozpoznana jako czysta. 

Gość Dark_Pharmacist
Opublikowano (edytowane)

Masz w nero zaznaczone "zamknij sesję" dla zwykłych plików?? Na jakich ustawieniach wypalasz DAO, SAO, TAO, RAW SAO+SUB?

Edytowane przez Dark_Pharmacist
Opublikowano

Wydaje mi się, że to jakiś problem po stronie sprzętu: kable/przejściówka usb. Mi jak kurier przywiózł kompa, to miałem tylko ikonę cd romu, ale po włożeniu płyty i odpaleniu tejże ikony, miałem monit o włożeniu płyty. Okazało się, że jakiś mały kabelek się odczepił z płyty głównej.

A to jak podłączyłeś? Ja mam taką pier.dołę na podpinanie starych dysków ata/sata na usb i to wymaga osobnego kabla sieciowego. USB nie jest w stanie dać mu tyle napięcia. A ta nagrywara działa? Kupiłeś używkę?

Opublikowano

Nagrywarka ma osobne zasilanie z zasilacza, mam taką przejściówkę do podłączania dysków 2,5 cala pod usb, ale nagrywarka też działa. Dawno ją kupiłem nówkę, nie sadze żeby to był problem bo na stacjonarnym starym kompie w 2009 roku pod SATA działała bez problemów, teraz nagle taki cyrk się dzieje. Nagrywam sobie filmy DVD żeby oglądać na PS3 to nie mam z tym problemów, ale dopiero jak nagram pliki do komputera to nie ich nie widać że są wypalone. 

Jak nagrywam płyty z muzyką to w samochodzie i w ps3 działają. 

Nagram jutro innym programem i zobaczę co wtedy. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam tak samo w swoim laptopie, po nagraniu wkładam ponownie i pokazuje mi czystą płytę, po włożeniu do innego sprzętu pokazuje płytę nagrana. Czyściłem laser, sterowniki napędu aktualizowałem, ba nawet przeinstalowałem system i nic. Napęd do wymiany. Nic więcej.

Nagrywarka ma osobne zasilanie z zasilacza, mam taką przejściówkę do podłączania dysków 2,5 cala pod usb, ale nagrywarka też działa. Dawno ją kupiłem nówkę, nie sadze żeby to był problem bo na stacjonarnym starym kompie w 2009 roku pod SATA działała bez problemów, teraz nagle taki cyrk się dzieje. Nagrywam sobie filmy DVD żeby oglądać na PS3 to nie mam z tym problemów, ale dopiero jak nagram pliki do komputera to nie ich nie widać że są wypalone. 

Jak nagrywam płyty z muzyką to w samochodzie i w ps3 działają. 

Nagram jutro innym programem i zobaczę co wtedy. 

Nagrywam IMG BURN i ashampoo i d##a.