Gość Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 Czołem, Forumku. jako, że jakoś za motoryzacją nie przepadam i nie fetyszuję się mechanicznymi kucami i innym zboczeństwem (wolę gierki telewizyjne) i szukam fajnego autka do pobujania się na jakiś czas - zwracam się do tych z was, którzy coś konkretnego mogą doradzić. Otóż wybór mój padł na audi TT, bo podoba mi się buda, sportowy styl, zaokrąglenia i ogolnie bajerancki design wyjęty z gierek na konsole. Jednak części są dość drogie, same auto dużo pali, a i ciężko dorwać je w miarę blisko mnie co by z mechanikiem-kumplem podjechać. W związku z tym szukam sobie zamiennika i tu proszę was o pomoc. Moje Nowe Wymarzone Auto ma: * mieć sportowy design a'la TT * nie palić jak smok * nie być mega drogie w naprawach i awaryjne * kosztować maks 14.000 PLN proszę o pomoc - można się obłowić w Plusiki! Cytuj
KOŁD 1 101 Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 (edytowane) Insane ma audi TT zapytaj go o wiecej detali Ja od siebie moge polecic swoje auto Mercedesa SLK Pali około 10 litrów w miescie ma 200 kucy jest proste w naprawie no i jest lans bez dachu i hardtop + wiadomo napęd na tył a nie jak w TT Edytowane 1 października 2014 przez Codename Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 Z ciekawości przejrzałem otomoto i w takich pieniądzach można kupić kilka ciekawych samochodów, oczywiście wymagać to będzie zgromadzenia większej ilości informacji, ale i tak wszystkie są fajne 2 Cytuj
Gość Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 Mazda RX-8 dodana do obserwowanych a co to za cudo to pierwsze? Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 (edytowane) To pierwsze to Toyota Celica ostatniej generacji http://www.autocentrum.pl/toyota/celica/vii/ Edytowane 1 października 2014 przez Szejdj Cytuj
KOŁD 1 101 Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 RX-8 Chyba jestescie niepowazni ten silnik to skarbonka a wankla robią w polce 3 osoby i na dzien dobry jest 3 koła za wizyte (Dlatego są takie tanie i popatrz ile jest zajecahnych już po 100k kilometrów) Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 W cywilizowanym kraju to od ręki mógłbyś brać RX8'ke ale niestety tak jak napisał Codename - robienie czegokolwiek przy silnku wankla u pseudo - mechaników w Polsce to samobójstwo. Myślałeś może nad MX5? Cytuj
KOŁD 1 101 Opublikowano 1 października 2014 Opublikowano 1 października 2014 MX5 tez fajne auto ale nieco spartańskie - za tyo w cenie 14k to juz mozesz nabyc całkiem swiezy egzemplarz . Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Szybkie, wygodne, japońskie(nie psuje się ): Lexus IS200 Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Lexus IS200 Szpan, ale jakieś 15 lat temu:( Może Mazdę 3 byś wziął? Sam kkiedys miałem brać i ciagle nie daje mi spokoju:) Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Jeśli uważasz, że Lexus is200 to przestarzały szpan i polecasz mazde 3 to lepiej już się nie wypowiadaj w tym temacie. 5 Cytuj
KOŁD 1 101 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Tez chcialem kiedys kupić IS 200 ale teraz to sedan jakich wiele Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 (edytowane) nie jakich wiele, wchodzisz na allegro i tylko jedna strona. Edytowane 2 października 2014 przez D.B. Cooper Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Jedyna wada is200 to zbyt slaby silnik, nizwykle wytrzymala i niewysilona jednostka ktora nieco zamula ten samochod, a wersje z kompresorem to biale kruki. Natomiast is300 szedl tylko z automatem i to slabym. Niemniej polecam kazdemu ten samochod bo trafic zajechana sztuke to zadkosc. Cytuj
Gość Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Mazde 3 ojciec ma i miałem nawet od niego brać, bo fajna, ale jednak zostaje u niego i ja sobie coś bardziej pro chce wziąć. Ciężko na coś sportowego, co jest popularne i dostępne, niezwodne itd. trafić :| Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Lexus IS2000 zayebista fura, jeździłbym. Cytuj
Gość Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Przegrzebałem Allegro i najpierw na wzrok wziąłem to co mi się podobie. Margines cenowy tak do ok 12/13.000 jednak, żeby na gierki jeszcze mieć. Planuje zagłębić się w opinie techniczne o autach, które za chwile wymienię, ale może ma ktoś jakieś cenne spostrzeżenie odnośnie któregoś z nich: FOCUS po 2005, HONDA ACCORD, HYUNDAI COUPE, MAZDA 6, MERCEDES S, NISSAN PRIMERA, PEUGEOT 407 i 607, TOYOTA CELICA, ALFA ROMEO 156, AUDI A4. Będą dla mądrych forumowiczów oczywiście plusy Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 3 października 2014 Opublikowano 3 października 2014 Mazdy 6 w tej cenie nie dostaniesz. Chyba, że jakiegoś szrota. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 3 października 2014 Opublikowano 3 października 2014 Jeśli uważasz, że Lexus is200 to przestarzały szpan i polecasz mazde 3 to lepiej już się nie wypowiadaj w tym temacie.No faktycznie, lepiej kupić 15-letniego lexusa niż młodszą mazdę Cytuj
Mustang 1 752 Opublikowano 3 października 2014 Opublikowano 3 października 2014 Zostawiasz raptem tysiaka rezerwy i serio rozważasz S-klasę? Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 3 października 2014 Opublikowano 3 października 2014 Rzucasz tak rozstrzelone typy że ciiężko coś polecić. Jako że też jestem motoryzacyjnym zboczeńcem to moje typy to w zależności od tego czy auto ma być po prostu ładne i niekoniecznie jechać musi lub czy chcesz to zagazować/kupić już ukiszone to: -honda civic jak się uda kupić ori VTI ewentualnie 6 generacje z jakimś swapem od d16z6 w górę, najlepiej z B-serią pod maską. Grunt to kupić zdrową budę, bardzo wdzięczne samochody które niewielkim nakładem finansowym można zamienić w fajną małą wyścigówkę. -gofer, a3, ibiza whateva z 1.8T silnik rozkminiony na wszystkie strony, jeździ tego dużo i do ewentualnych modyfikacji bardzo się nadaje. -jakiś kebabowóz e36 2.5/2.8 z dwu-pierdzianem kapusty na pokładzie, silniki znoszą na prawdę dużo i dobrze radzą sobie z gazem. -saxo/106 VTS/GTI małe ale bardzo charakterne autko, powinno wystarczyć na zdrową sztukę i pakiet startowy. Auto waży niecałą tonę z tego co pamiętam mając 118KM i krótką skrzynie jeździ już bardzo przyjemnie. Można tak na prawdę długo i bez końca ale określić musisz czy auto ma jechać, wyglądać czy mieć po prostu charakter bo za tą kasę wszystkiego na raz się nie da. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 3 października 2014 Opublikowano 3 października 2014 Jeśli uważasz, że Lexus is200 to przestarzały szpan i polecasz mazde 3 to lepiej już się nie wypowiadaj w tym temacie.No faktycznie, lepiej kupić 15-letniego lexusa niż młodszą mazdę Tak uważam, Lexus jest lepiej zabezpieczony antykorozyjnie, ma pewny bezawaryjny slinik, niepowtarzalny design, wystarczajace wyposazenie, naped na tyl, 6 skrzynie, serwis toyoty. No ale mazda jest mlodsza. Cytuj
kanabis 22 573 Opublikowano 4 października 2014 Opublikowano 4 października 2014 Przegrzebałem Allegro i najpierw na wzrok wziąłem to co mi się podobie. Margines cenowy tak do ok 12/13.000 jednak, żeby na gierki jeszcze mieć. Planuje zagłębić się w opinie techniczne o autach, które za chwile wymienię, ale może ma ktoś jakieś cenne spostrzeżenie odnośnie któregoś z nich: FOCUS po 2005, HONDA ACCORD, HYUNDAI COUPE, MAZDA 6, MERCEDES S, NISSAN PRIMERA, PEUGEOT 407 i 607, TOYOTA CELICA, ALFA ROMEO 156, AUDI A4. Będą dla mądrych forumowiczów oczywiście plusy Z ataką kase mozesz miec wycackany egzemplarz alfy 156 po lifcie. Silnik 1.9 jtd jest nie do zajechania, wmiescie pali ok 7 l. Sam mam teraz taką i jest zaje.bista i bezawaryjna. Albo mozesz sie rozejrzec za GT 1 Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 4 października 2014 Opublikowano 4 października 2014 Tylko GT za 14k moze być miną Cytuj
Wojtas1986 1 622 Opublikowano 4 października 2014 Opublikowano 4 października 2014 Aem za 12-13k odpuść sobie szpanerskie auto, Focus po 2005r za 12k? Używany pewnie jako drugie auto przez niemca na wyjazdy do lekarza. Jak chcesz mieć w miare mało awaryjne i mało palące zmień segment i cos bardziej swieżego poszukaj. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi