Dreyes 103 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 jak tam, ogląda ktoś ten serial BBC? Właśnie wczoraj wypuścili pierwszy odcinek drugiego sezonu (w drugim sezonie będziemy mogli zobaczyć Toma Hardy'ego. Serial rewelacyjny, ludzie porównują go do Zakazanego Imperium (którego jeszcze nie widziałem). Akcja, ujęcia, postacie, muzyka i brudny klimat Anglii roku 1919 na wielki PLUS. opis serialu [filmweb - milkaway] Birmingham, 1919 rok. "Tommy" Shelby (Cillian Murphy) jest weteranem wojennym i przywódcą niesławnego gangu "Peaky Blinders", zwanego tak z powodu żyletek wszytych do czapek noszonych przez jego członków. Gdy Tommy wchodzi w posiadanie transportu broni skradzionej z lokalnej fabryki, zaczyna snuć plany wzmocnienia swojej pozycji. Tymczasem do miasta przybywa bezkompromisowy inspektor policji Chester Campbell (Sam Neill) z misją odzyskania zaginionego ładunku. trailer 1 sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ja oglądam. Po pierwszym odcinku resztę obejrzałem podczas jednego posiedzenia. Mega wciągający. Lubię ten klimat irlandzkich gangów. Cytuj Odnośnik do komentarza
A.L.I 9 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Muzyka momentami jest totalnie źle dobrana, głowny bohater to aktor jednej twarzy cokolwiek by sie nie dzialo, poza tym calkiem daje rade ten serial 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Dobrze że ALI (pipi)i głupoty. Murphy jest za(pipi)isty, jego chłopaki też. Do obsady kolejnego sezonu dołączy sam Tom "Big Guy" Hardy a akacja przenosi się m.in. do Londynu. Odcinki mają po godzinkę i jest ich tylko 6 więc zamiast czytać tego posta moglibyście już obejrzeć 2 minuty za(pipi)istego serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Rzadko kiedy mam tak że po pierwszym sezonie przestaje oglądać serial. Zazywczaj wynika to ze strachu że dalej będzie innaczej. Tutaj wynikało to ze strachu że drugi sezon nie będzie tak perfekcyjny jak pierwszy i o mój Boże jak bardzo się myliłem. Czegoś takiego potrzebowałem po odejściu Boardwalk Empire. I informacja że w 3 sezonie powraca Hardy <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
zlewo 233 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Piękny serial. Czekam na 3 sezon z pindolem w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 26 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Ja po obejrzeniu ostatniego odcinka miałem w głowie tylko ten kawałek WINCYJ ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Bardzo fajny serial, dzięki panowie. Red right hand < nutki > Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 czo ten serial i final 2 sezony Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 tylko za mało hardiego Cytuj Odnośnik do komentarza
zlewo 233 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Kiedy 3 sezon się zaczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Jakoś w 2016, nie ma dokładnej daty. Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Właśnie zaczynam się delektować drugim sezonem - te dialogi, ta muzyka, te ujęcia, ta gra aktorska i jeszcze jakby tego było mało, sam Tom "wyyebany" akcent Hardy. No nie zdzierżę Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Genialna scena z drugiego sezony, jedna z moich ulubionych, można się uśmiać. Edytowane 12 Listopada 2015 przez YETI Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) 3. sezon startuje 5. maja Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez Frantik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ostatnio nadrobiłem. O ile pierwszy sezon bardzo dobry tak drugi to kręcenie jakieś z du.py dramy. ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Wszystkie te popłuczyny w postaci Daredevilów, Gothamów czy innych SuperDziewczyn generują liczne posty a przed premierą 3 sezonu mesjasza jest jedna strona Czuje się elitarnie, jak za starych dobrych czasów, gdy konsolę nie były dla plebsu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Fajnie, że w trzecim sezonie nie zabraknie Hardego. Ciekawe czy utrzymają poziom zwyżkowy, bo dla mnie drugi sezon był lepszy od pierwszego. Ogólnie PB przy Fargo i Narcos to najlepsze w ostatnim czasie, co można obejrzeć z seriali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Już zaraz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zaraz będę pisał posty w tematach o popłuczynach Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Już jest Dla mnie drugi sezon był faktycznie nieco słabszy, albo to pierwszy ustawił poprzeczkę tak wysoko, że wpadłem w pułapkę własnych oczekiwań Średnio pamiętam, co działo się w ostatnim sezonie, ale mierziły mnie nieco wątki mamuśki całego "klanu" i dramy, które robiła + tego brata (?), który ćpał i miał potem napady furii I pamiętam, że w ostatnim odcinku chyba Tommy dowiedział się, że zbrzuchacił jakąś laskę, która była "kimś", a potem jacyś kolesie go porwali i kazali mu kopać sobie grób, jednak w ostatniej chwili chyba jeden z nich okazał się wporzo ziomkiem i odstrzelił pozostałych Zobaczymy, co przynosi nam sezon numer trzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Jak można nie pamiętać końcówki drugiego sezonu. Akcja na torze wyścigowym, a później na polu. Zresztą nie tylko końcówka zapada w pamięci, przejęcie klubu w Londynie, napady szału Artura, czy wszystkie akcje z żydami i włochami. Cytuj Odnośnik do komentarza
zlewo 233 Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Ależ genialny serial <3Edit: PEAKY FUCKIN' BLINDERS !! Edytowane 15 Maja 2016 przez zlewo Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Tyle tych seriali, a czasu tak mało, że dopiero obejrzałem pierwszy odcinek nowego sezonu, no ale i tak: Całe wesele obserwowałem w zasadzie z zapartym tchem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi