Homer S 197 Opublikowano 4 maja 2017 Opublikowano 4 maja 2017 Jeśli już w pierwszym nowym odcinku Cooper będzie się po swojemu zachwycał kawą to chyba z miejsca zalicze zgona. Już niedługo... Jak ktoś jest zainteresowany to i na showmaxie można sobie odkurzyć dwa pierwsze sezony. Nowy sezon Fargo też leci. Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 11 maja 2017 Opublikowano 11 maja 2017 Cholernie mnie ciekawi w jakim kierunku Lynch popcha fabułę. Czy będzie kontynuował wątki z ostatniego odcinka? Jeżeli tak to co się działo przez te prawie 27 lat? Czy Audrey i Pete przeżyli wybuch? Co z Bobem w głowie Coopera? Przez ten czas był nieaktywny? Co z resztą rozkopanych wątków? A może zignoruje finał drugiego sezonu i skieruje całość na inny tor? Może kolejne morderstwo ściągnie agenta na stare śmiecie? Film był raczej dopowiedzeniem pierwszego sezonu. Rozwinięciem idei i wyjaśnieniem niektórych kwestii. Jak dla mnie Bob czy Olbrzym (jak i reszta osobistości z White/Black Lodges) to uosobienie cech ludzkich. I tak jak Bob to zmaterializowane wszystkie złe cechy człowieka tak Olbrzym wydaje się być czymś w rodzaju intuicji. Gdzieś tam z boku podpowiada co i jak. Dawać mnie już ten serial. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 maja 2017 Opublikowano 11 maja 2017 (edytowane) Trzeba było przeczytać książkę, to by było wiadomo o co chodzi, hehe. Audrey przeżyła, Pete nie. https://www.youtube.com/watch?v=vsdRG0mJj-w Edytowane 11 maja 2017 przez Rozi Cytuj
MichAelis 5 617 Opublikowano 14 maja 2017 Opublikowano 14 maja 2017 Powtarzam pierwsze dwa sezony, przed premierą trzeciego. Te laseczki Nora <3 no wszystkie niemal. Shelly jak dziś wygląda ! EDIT no i wątki bekowe. Oglądam właśnie s02e02 Jak Albert ma beke z biga, bo wybil oko żonie, patrzą po sobie, a ten wyciera oczy chusteczką XDD 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 15 maja 2017 Opublikowano 15 maja 2017 Oba sezony genialne. Ten styl opery mydlanej jest najpiękniejszy. Premiera książki w nowym tłumaczeniu: http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,80918,Sekretny-dziennik-Laury-Palmer 7 dni Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 20 maja 2017 Opublikowano 20 maja 2017 https://lekturaobowiazkowa.pl/na-ekranie/niepokojaca-tajemnica-ukryta-w-muzyce-z-twin-peaks/ A o tym nie wiedziałem, miły easter egg. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Jak coś, to 4 odcinki są dostępne. Nie mogę się doczekać. Czekałem 26 lat. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Obejrzałem pierwszy odcinek i niestety, dupy to nie urywa. Pierwsza połowa odcinka jest głównie o jakimś typku, który gapi się w szklaną skrzynkę...i to w Nowym Yorku. No czyli klasyczny Lynch. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Gorąco czekam na recenzję użytkowników, którzy oglądają pierwszy raz Twin Peaks. Tak naprawdę, to nie czekam. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Ja jestem ciekawy czy sezon 3 dorówna sezonowi 2. Dostalibyśmy wtedy serial 6/10 na pomiędzy może a nie wiem Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Mało tego, ktoś twierdzi, że powstały lepsze seriale od Twin Peaks. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 No bo poza niesamowitym klimatem, muzyką i wątkiem nadprzyrodzonym to cała historia jest o kant d.upy potłuc, każdy sypia z każdym, wątki mnożą się jak króliki a drugi sezon był nikomu niepotrzebny. Ale mimo tego oglądało się to świetnie i na ten powrót klimatu tajemnicy i dziwności chyba większość czeka. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Nie jest :) Obejrzałem pierwszy odcinek i właśnie oczekiwałem takiego WTF, bo tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi. Gęba mi się ucieszyła na powrót dawnych postaci, a jak z Mercedesa wysiadł doppelganger Coopera z długimi włosami , to zaśmiałem się gromko. Dobrze, że wyszły te 4 odcinki od razu, bo jak miałbym czekać jeszcze tydzień, to nie doczekałbym się. Recepcjonista w Nowym Jorku też zniszczył XDDD Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Pożyczyłem sezon 1 i 2 z dobrego sklepu. Oglądałem kiedyś kilka odcinków, ale kompletnie nie pamiętam. Mówicie że dobry serial, to sprawdzę. Akurat będzie na świeżo porównywane z 3 sezonem. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 (edytowane) 2 odcinek Ciekawe, czy pokażą Jeffriesa, czy już Bowie nie zdążył wziąć udziału w serialu :( Na creditsach miałem prawie mokre oczy. https://www.youtube.com/watch?v=IGUboLZx3Tk Tutaj recenzja dwóch odcinków, bez spoilerów: https://naekranie.pl/recenzje/miasteczko-twin-peaks-sezon-3-odcinek-1-i-2-recenzja Edytowane 22 maja 2017 przez Rozi Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Też jestem po dwóch pierwszych. I chyba jednak trochę zawód. Akcji w samym twin peaks jest na te 2 odcinki może z 30 % . Ciężko to opisać ale własnie brakuje tego klimatu tajemnicy bo kurka wszystko od razu pokazują jak na tacy. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 To obejrzyj trzeci odcinek XD Jak wszystko pokazują na tacy? Dlaczego doppelganger Coopera zabija konkretnie tych ludzi? Kim są Ray i Darya? Co wie sekretarka Hastingsa? Kim jest pan Todd? Czego ma szukać Hawk? Kim są Richard i Linda? Co znaczą numery podane przez Giganta? Faktycznie, pokazane na tacy. Od razu widać, że tutaj Lynch rzucił wszystkie swoje stylistyki od Eraserheada, aż po Inland Empire. Ja nie oczekiwałem jechania na nostalgii, tylko innej historii i nowych wątków. Trzeci odcinek to jest jazda bez trzymanki i jeszcze większe WTF. Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Obejrzałem 2 epy i mnie się podoba. Nie ocieka tak klimatem, jak pierwsze dwa sezony, no ale połowa klimatu TP budowana była przez czas, w którym serial powstał. Teraz tego nie ma, bo nowe TP jest 'współczesne' i się tego specjalnie nie boi. Może jak akcja przeniesie się całkowicie do TP, to będzie inaczej, zobaczymy. Tak czy owak, Lynchowski posmak ciągle obecny i w przeciwieństwie do Fullerowskiego nie męczy mnie, a wręcz ogląda się jego dziwactwa z przyjemnością.Pierwszy ep jednak trochę za bardzo się ciągnął. Drugi już miał ok tempo. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Soundtrack nadal jest tak klimatyczny? Narazie sam się wstrzymuje z seansem bo mam zaległości a i chce nadrobić filmem, który ponoć jest dosyć ważny w odniesieniu do fabuły tego sezonu. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 (edytowane) Ile tu jest smaczków, nawet w napisach końcowych, ja pierniczę. Kilka wybranych (po trzecim odcinku): - aktor grający Gianta przedstawiony jest tamże jako ?????????; - Rancho Rosa na szyldzie ma zakreślone literki RR - Double R Dinner; - Tammy Preston z FBI to agent T.P., który skomponował dossier z książki "Sekrety Twin Peaks" Marka Frosta. @up Badalamentiego póki co nie ma dużo, ale są inne kawałki (jak ten wrzucony przeze mnie wyżej). Jak nie oglądałeś dwóch sezonów i filmu, to nie ma po co zasiadać do sezonu trzeciego. Jaki jest w tym sens? Edytowane 22 maja 2017 przez Rozi Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Dwa sezony Twin Peaks oczywiście mam za sobą, nie widziałem tylko filmu. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Mało tego, ktoś twierdzi, że powstały lepsze seriale od Twin Peaks. Mało tego jest masa seriali, które są lepsze od Twin Peaks. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Dwa sezony Twin Peaks oczywiście mam za sobą, nie widziałem tylko filmu. Film stanowi część historii Twin Peaks, więc należy obejrzeć. Missing Pieces również. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Jestem po dwóch epizodach. Jestem przekonany. DRZEWO mnie przekonało już zupełnie xD Z niecierpliwością czekam na kolejny seans, na powrót do TP, na Boba, na karła, na wszystko <3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi