Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 (edytowane) Jak obejrzysz trzeci odcinek, to zastanów się Czym zwymiotowali doppelgangerzy Coopera? To była garmonbozia?. Jestem skołowany XD Edytowane 22 maja 2017 przez Rozi Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 (edytowane) W moim guście film "Fire Walk with Me" to zdecydowanie najlepsze, co ma związek z marką "Twin Peaks". W formie dwugodzinnej najlepiej czuje się wyjątkowe zalety tego świata i ogólnie Lyncha, a nie ma... no, tego co było w serialu, czyli błądzenia godzinami po ciemnym lesie kolejnych eksperymentów twórczych. Rozumiem znaczenie, wpływowość, kultowość itp., ale dla mnie "Twin Peaks" to właściwie przeciwieństwo tego, co by mnie wciągało w serial. Edytowane 22 maja 2017 przez ogqozo Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Karła nie będzie w tym sezonie. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Bobby XD Wally XDDD I jak ja mam teraz czekać tydzień na kolejny odcinek :( Powinni dawać co tydzień po cztery, hehs. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 22 maja 2017 Opublikowano 22 maja 2017 Ok - po 2 odcinakach łykam wszystko i biorę to nowe Twin Peaks z całym dobrodziejstwem inwentarza. Jutro nadrabiam dwa kolejne odcinki, a później Panie Lynch dawać mi tego wincyj. Szkoda, że to jednak nie Netflix i cały sezon dostępny na starcie. :/ :/ :/ Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 25 maja 2017 Opublikowano 25 maja 2017 ktoś poleci jakiś dobry recap na yt przed oglądaniem nowego sezonu? Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 25 maja 2017 Opublikowano 25 maja 2017 Lynch jest silny w 3 sezonie. By oglądać jego dzieła, a zwłaszcza Twin Peaks trzeba się mentalnie przygotować. Z pozoru pierwsze odcinki wyglądają jak zlepek niepowiązanych scen ale jak wiadomo wszystko zostanie ze sobą powiązane w przedziwny sposób. Po 4 odcinkach wkręciłem się i chcę więcej. Trochę boli zbytni retard Lucy czy Andy'ego. Te 25 lat temu byli uroczy z tą swoją naiwnością teraz trochę groteską zalatuje ale to nic. Bobby? No nie spodziewałem się :D Ogólnie obsada jak na razie nie zawodzi. Było sporo smaczków. W 3 odcinku za ladą Bang Bang Baru nie stoi Jacque Renault? W czwartym odcinku jak laska podała kawę już myślałem, że to ten moment... no prawie, jeszcze nie ale prawie :) Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 maja 2017 Opublikowano 25 maja 2017 (edytowane) Tak, za barem to Jacques. Cera wypadł znakomicie jako synek Andy'ego i Lucy xd Edytowane 25 maja 2017 przez Rozi Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 30 maja 2017 Opublikowano 30 maja 2017 (edytowane) Obejrzałem wszystkie 4 odcinki przez weekend i jest bardzo dobrze. Zastanawia mnie czy tworcy zamierzaja pociagnac dalej motyw drzewa - jak zobaczylem je po raz pierwszy to od razu skojarzylo mi sie z historia stworzenia Majow, opisana w Popul Vuh. Pasuje jak ulal zarowno pod wzgledem doslownym (glowa nasadzona na galaz) jak i bardziej metafizycznym (wedlug legend drzewo znajduje sie w samym srodku kosmosu, na skrzyzowaniu czterech drog, w miejscu uwazanym przez Majow zarowno jako centrum kreacji wszystkiego jak i nazywanym swiatem podziemnym do ktorego np. podrozuja szamani). Mysle, ze takie odwolanie moze miec sens biorac pod uwage dziedzictwo zastepcy szeryfa. Edytowane 30 maja 2017 przez ShtaS 1 Cytuj
Spaulding 61 Opublikowano 30 maja 2017 Opublikowano 30 maja 2017 Kiedy kolejny odcinek ? Zdaję się, że tydzień już minął od premiery ? Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 30 maja 2017 Opublikowano 30 maja 2017 (edytowane) w niedziele 4.06 w miedzyczasie Edytowane 30 maja 2017 przez ShtaS Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 1 czerwca 2017 Opublikowano 1 czerwca 2017 (edytowane) Rzeczywiście zabawne : D Poniżej mała ciekawostka - o ile to, że obie sceny dzieją się równolegle nie powinno być zaskoczeniem to jednak nie sądziłem, że zostało to tak pieczołowicie zrealizowane - co do sekundy. W tym serialu nie ma przypadków, sami zobaczcie: Edytowane 1 czerwca 2017 przez ShtaS 4 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 1 czerwca 2017 Opublikowano 1 czerwca 2017 (edytowane) Ano. A w ogóle wiecie, że aktorka grająca tę w Pudełku, to aktorka od Ronette Pulaski? Czytał ktoś książkę Sekrety Twin Peaks Frosta, która wyszła na jesieni w Polsce? Edytowane 1 czerwca 2017 przez Rozi Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 W odcinku piątym jeszcze więcej niejasności, zagadek, kocham to <3 Knepper Sizemore Belushi Richard Horne Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 Ja nie wierzę, że Lynch z Frostem trzaskają tyloma nowymi, ciekawymi postaciami i to się skończy tylko na jednym, nowym sezonie. Oby nie. Ogląda się wyśmienicie mimo, że póki co wydaje się to być wstępem. WYDAJE SIĘ. Pamiętajmy, że to Lynch. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 (edytowane) No właśnie, bardzo dużo nowych postaci jest przedstawionych i trochę się cykam, że to będzie niespójne. Ale to Lynch, więc się nie martwię. Edytowane 5 czerwca 2017 przez Rozi Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 Te sceny z retardcooperem trochę już wieją nudą 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 czerwca 2017 Opublikowano 5 czerwca 2017 A w życiu. Właśnie to jest to budowanie napięcia. Niby Dougie to prawdziwy Cooper. A co jeśli to nie on? XD Kim w ogóle jest Dougie? Dlaczego miał pierścień? Przecież te "objawienia" jak Cooperowi pokazuje się zielone światełko na Sizemorze to jest absolutny majstersztyk Ahhh i ten pomnik podobno przedstawia Bowiego. Takie są teorie. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 6 czerwca 2017 Opublikowano 6 czerwca 2017 Ta Elena ... Boszz co za sztosówka. David zawsze miał "talent" do pięknych kobiet. Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 7 czerwca 2017 Opublikowano 7 czerwca 2017 (edytowane) A w życiu. Właśnie to jest to budowanie napięcia. Niby Dougie to prawdziwy Cooper. A co jeśli to nie on? XD Kim w ogóle jest Dougie? Dlaczego miał pierścień? Przecież te "objawienia" jak Cooperowi pokazuje się zielone światełko na Sizemorze to jest absolutny majstersztyk Ahhh i ten pomnik podobno przedstawia Bowiego. Takie są teorie. Teoria została obalona - tu masz pomnik od frontu, nie wygląda jak Bowie. Natomiast ciekawie prezentuje się teoria dot. butów :D https://www.reddit.com/r/twinpeaks/comments/6fcdoo/s3e5_please_tell_me_im_not_the_only_one_who/ Edytowane 7 czerwca 2017 przez ShtaS Cytuj
Farmer 3 272 Opublikowano 10 czerwca 2017 Opublikowano 10 czerwca 2017 Rozi niby Dougie wprowadza jakiś kontrolowany chaos do serialu ale wszyscy czekają właśnie na agenta Coopera, na te jego poranne rozważania z Diane o kawie i życiu (podobno w tym sezonie poznamy Diane) i jego niezaburzoną pogodę ducha. Dougie to zresztą zabezpieczenie Dark Coopera przed wessaniem do Dark Louge i jak widać sprawdził się. Kisłem jak pojawił się Belusi z T-Bagiem Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 13 czerwca 2017 Opublikowano 13 czerwca 2017 (edytowane) Scena z wypadkiem mocna jak wuj. Ale już widać, że chcą szybko Coopera uświadomić, bo przecież sam Gerard odprawia nad nim czary, więc pewnie już niedługo oprzytomnieje. Edytowane 13 czerwca 2017 przez Rozi Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 13 czerwca 2017 Opublikowano 13 czerwca 2017 Rozi, ale takie info zakrywaj. Skoro użyłeś spoiler taga, to nie problem było nim objąć wszystko. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 14 czerwca 2017 Opublikowano 14 czerwca 2017 (edytowane) Co raz trudniej czeka się na kolejne odcinki Również uważam, że DAGI już w kolejnym odcinku będzie normalny. Naomi jaki daje popis ohh Karzeł zabójca jaki jest przerażający Edytowane 14 czerwca 2017 przez Wiolku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi