Opublikowano 22 maja 20177 l Jak obejrzysz trzeci odcinek, to zastanów się Czym zwymiotowali doppelgangerzy Coopera? To była garmonbozia?. Jestem skołowany XD Edytowane 22 maja 20177 l przez Rozi
Opublikowano 22 maja 20177 l W moim guście film "Fire Walk with Me" to zdecydowanie najlepsze, co ma związek z marką "Twin Peaks". W formie dwugodzinnej najlepiej czuje się wyjątkowe zalety tego świata i ogólnie Lyncha, a nie ma... no, tego co było w serialu, czyli błądzenia godzinami po ciemnym lesie kolejnych eksperymentów twórczych. Rozumiem znaczenie, wpływowość, kultowość itp., ale dla mnie "Twin Peaks" to właściwie przeciwieństwo tego, co by mnie wciągało w serial. Edytowane 22 maja 20177 l przez ogqozo
Opublikowano 22 maja 20177 l Bobby XD Wally XDDD I jak ja mam teraz czekać tydzień na kolejny odcinek :( Powinni dawać co tydzień po cztery, hehs.
Opublikowano 22 maja 20177 l Ok - po 2 odcinakach łykam wszystko i biorę to nowe Twin Peaks z całym dobrodziejstwem inwentarza. Jutro nadrabiam dwa kolejne odcinki, a później Panie Lynch dawać mi tego wincyj. Szkoda, że to jednak nie Netflix i cały sezon dostępny na starcie. :/ :/ :/
Opublikowano 25 maja 20177 l Lynch jest silny w 3 sezonie. By oglądać jego dzieła, a zwłaszcza Twin Peaks trzeba się mentalnie przygotować. Z pozoru pierwsze odcinki wyglądają jak zlepek niepowiązanych scen ale jak wiadomo wszystko zostanie ze sobą powiązane w przedziwny sposób. Po 4 odcinkach wkręciłem się i chcę więcej. Trochę boli zbytni retard Lucy czy Andy'ego. Te 25 lat temu byli uroczy z tą swoją naiwnością teraz trochę groteską zalatuje ale to nic. Bobby? No nie spodziewałem się :D Ogólnie obsada jak na razie nie zawodzi. Było sporo smaczków. W 3 odcinku za ladą Bang Bang Baru nie stoi Jacque Renault? W czwartym odcinku jak laska podała kawę już myślałem, że to ten moment... no prawie, jeszcze nie ale prawie :)
Opublikowano 25 maja 20177 l Tak, za barem to Jacques. Cera wypadł znakomicie jako synek Andy'ego i Lucy xd Edytowane 25 maja 20177 l przez Rozi
Opublikowano 30 maja 20177 l Obejrzałem wszystkie 4 odcinki przez weekend i jest bardzo dobrze. Zastanawia mnie czy tworcy zamierzaja pociagnac dalej motyw drzewa - jak zobaczylem je po raz pierwszy to od razu skojarzylo mi sie z historia stworzenia Majow, opisana w Popul Vuh. Pasuje jak ulal zarowno pod wzgledem doslownym (glowa nasadzona na galaz) jak i bardziej metafizycznym (wedlug legend drzewo znajduje sie w samym srodku kosmosu, na skrzyzowaniu czterech drog, w miejscu uwazanym przez Majow zarowno jako centrum kreacji wszystkiego jak i nazywanym swiatem podziemnym do ktorego np. podrozuja szamani). Mysle, ze takie odwolanie moze miec sens biorac pod uwage dziedzictwo zastepcy szeryfa. Edytowane 30 maja 20177 l przez ShtaS
Opublikowano 1 czerwca 20177 l Rzeczywiście zabawne : D Poniżej mała ciekawostka - o ile to, że obie sceny dzieją się równolegle nie powinno być zaskoczeniem to jednak nie sądziłem, że zostało to tak pieczołowicie zrealizowane - co do sekundy. W tym serialu nie ma przypadków, sami zobaczcie: Edytowane 1 czerwca 20177 l przez ShtaS
Opublikowano 1 czerwca 20177 l Ano. A w ogóle wiecie, że aktorka grająca tę w Pudełku, to aktorka od Ronette Pulaski? Czytał ktoś książkę Sekrety Twin Peaks Frosta, która wyszła na jesieni w Polsce? Edytowane 1 czerwca 20177 l przez Rozi
Opublikowano 5 czerwca 20177 l W odcinku piątym jeszcze więcej niejasności, zagadek, kocham to <3 Knepper Sizemore Belushi Richard Horne
Opublikowano 5 czerwca 20177 l Ja nie wierzę, że Lynch z Frostem trzaskają tyloma nowymi, ciekawymi postaciami i to się skończy tylko na jednym, nowym sezonie. Oby nie. Ogląda się wyśmienicie mimo, że póki co wydaje się to być wstępem. WYDAJE SIĘ. Pamiętajmy, że to Lynch.
Opublikowano 5 czerwca 20177 l No właśnie, bardzo dużo nowych postaci jest przedstawionych i trochę się cykam, że to będzie niespójne. Ale to Lynch, więc się nie martwię. Edytowane 5 czerwca 20177 l przez Rozi
Opublikowano 5 czerwca 20177 l A w życiu. Właśnie to jest to budowanie napięcia. Niby Dougie to prawdziwy Cooper. A co jeśli to nie on? XD Kim w ogóle jest Dougie? Dlaczego miał pierścień? Przecież te "objawienia" jak Cooperowi pokazuje się zielone światełko na Sizemorze to jest absolutny majstersztyk Ahhh i ten pomnik podobno przedstawia Bowiego. Takie są teorie.
Opublikowano 6 czerwca 20177 l Ta Elena ... Boszz co za sztosówka. David zawsze miał "talent" do pięknych kobiet.
Opublikowano 7 czerwca 20177 l A w życiu. Właśnie to jest to budowanie napięcia. Niby Dougie to prawdziwy Cooper. A co jeśli to nie on? XD Kim w ogóle jest Dougie? Dlaczego miał pierścień? Przecież te "objawienia" jak Cooperowi pokazuje się zielone światełko na Sizemorze to jest absolutny majstersztyk Ahhh i ten pomnik podobno przedstawia Bowiego. Takie są teorie. Teoria została obalona - tu masz pomnik od frontu, nie wygląda jak Bowie. Natomiast ciekawie prezentuje się teoria dot. butów :D https://www.reddit.com/r/twinpeaks/comments/6fcdoo/s3e5_please_tell_me_im_not_the_only_one_who/ Edytowane 7 czerwca 20177 l przez ShtaS
Opublikowano 10 czerwca 20177 l Rozi niby Dougie wprowadza jakiś kontrolowany chaos do serialu ale wszyscy czekają właśnie na agenta Coopera, na te jego poranne rozważania z Diane o kawie i życiu (podobno w tym sezonie poznamy Diane) i jego niezaburzoną pogodę ducha. Dougie to zresztą zabezpieczenie Dark Coopera przed wessaniem do Dark Louge i jak widać sprawdził się. Kisłem jak pojawił się Belusi z T-Bagiem
Opublikowano 13 czerwca 20177 l Scena z wypadkiem mocna jak wuj. Ale już widać, że chcą szybko Coopera uświadomić, bo przecież sam Gerard odprawia nad nim czary, więc pewnie już niedługo oprzytomnieje. Edytowane 13 czerwca 20177 l przez Rozi
Opublikowano 13 czerwca 20177 l Rozi, ale takie info zakrywaj. Skoro użyłeś spoiler taga, to nie problem było nim objąć wszystko.
Opublikowano 14 czerwca 20177 l Co raz trudniej czeka się na kolejne odcinki Również uważam, że DAGI już w kolejnym odcinku będzie normalny. Naomi jaki daje popis ohh Karzeł zabójca jaki jest przerażający Edytowane 14 czerwca 20177 l przez Wiolku