MrNorbi 38 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Nie wiem dlaczego nie widzę żadnego tematu o tej produkcji. Byłem dzisiaj. Świetny film, co prawda jest jedna, czy dwie sceny, które są mega przesadzone pod względem efektów specjalnych, ale ogólne wrażenie jest mega pozytywne i szczerze polecam. Nie wklejam zwiastuna, bo nie polecam go oglądać przez obejrzeniem filmu Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Chyba kolego świetnego filmu nie widziałeś. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 a co oni tacy brudni na tym plakacie Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 myślałem, że to temat o tym filmie bagińskiego który chyba jednak nigdy nie powstanie, ale okazało się, że jednak nie więc zamykam. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Poszedłem do kina nastawiajac się na crapa i miłe się zaskoczylem. Laska nastawila się na super film i się rozczarowała.Tylko ten dubstep i bullet time jakoś mi nie pasował do klimatu wojny:/. Takie 7/10, będzie w Gali, albo Vivie za dyche, to można brać Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Zwiastun jest bardzo bekowy.Ten bullet time jak stoją przytulenia i latają dookoła kule x kurfa DDżejms Komasa dostarczył. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Nie zobaczę, bo nie będę wspierał dalszej mitologizacji polskiej historii. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 (edytowane) bezsensowne powstanie. tylu ludzi młodych zginęło i całą stolicę zburzyli przez to i nie mamy teraz kostki brukowej we wrocławiu . Edytowane 18 października 2014 przez tk___tk 2 Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Ja ostatnio wróciłem do oglądania polskich filmów w kinie. Byłem na Mieście44, Służbach i Bogach. Za tydzień idę na Jezioraka (polska Linden, hehe) Miasto44 to moim zdaniem udany film, szybko się toczy, nie przynudza, ładne aktorki są. Film jest porządnie zrobiony, widać każdą wyłożoną złotówkę. Bardzo smutna historia, główny aktor dobrze zagrał. Bałem się jak wypadną sceny batalistyczne. Wypadły świetnie. Ogromne wrażenie zrobił na mnie deszcz flaków. Natomiast drażniły mnie dubstepowe sexy i przytulańce. "Miłość jako tarcza", no kurcze pieczone. Rozumiem jednak że Komasa kieruje swoje filmy do młodych. I bardzo dobrze, im też się coś należy Końcówka była banalna, ale idealna. Innej sobie nie wyobrażam. Dla mnie mocne 7/10, warto iść do kina. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Końcówka była banalna, ale idealna. Innej sobie nie wyobrażam. jaka była? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 nasi przegrali. 2 Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Kończy się nad Wisłą. Bohater siedzi na wysepce, w tle ruiny Warszawy, miasto płonie, masakra. I ten widok płynnie przechodzi do współczesności. Widać tętniące życiem miasto, wieżowce itd. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Można już ukraść w necie? Bo z polskich twórców to tylko Smarzowskiego wspieram w kinie.Ja tam ostatnio chodzę dość często do kina (po tej akcji z pałami;), ale miło mi się zrobiło:), jak przed filmem puścili jakiś spot o polskich filmach. Dziękowali w nim, że ludzie chodzą do kina na polskie produkcje. Większość tamtejszych filmów w sumie obejrzałem i to nie w rmvb, tylko w kinie. Cytuj
Sugan 60 Opublikowano 22 października 2014 Opublikowano 22 października 2014 (edytowane) Nie zobaczę, bo nie będę wspierał dalszej mitologizacji polskiej historii.Jaka mitologizacja, powstanie w tym filmie to pelen dramat: obled, krew, brud, zabijane dzieci. Zaskakujaco dobry film, ale wlasnie glownie dzieki elementom gore i scenieriom, fabula to tylko pretekst, jest pelna luk Edytowane 22 października 2014 przez Sugan Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 23 października 2014 Opublikowano 23 października 2014 Ale ten film nie jest dobry. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 24 października 2014 Opublikowano 24 października 2014 Bo nie. aktorzy (główny bohater to jakaś kpina, reszta też nie lepiej z minami jakby byli na grzybach), fabuła (dowiedzieli się o powstaniu w przeddzień xD), zbliżenia na twarze to 60% filmu (film o tytule Miasto 44, w którym miasta prawie nie widać, bo akcja dzieje się w budynkach, a jak już widać to mury), cały ten marketingowy bełkot o tych uber niesamowitych kamerach nagrywających w slow motion (skończyło się na tym, że wrzucono na siłę kilka akcji w zwolnionym tempie, bez których film nie straciłby kompletnie nic) i największym budżecie w polskim kinie (co już samo w sobie je.bało rybą na kilometr). Było jeszcze sporo rzeczy, ale szczerze to i tak zbyt dużo czasu poświęciłem pisząc post o tym kupsztalu. Polskie kino ch.uj (oprócz Barei i Smarza), ale idę na bogów w przyszłym tygodniu i dam szansę. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 października 2014 Opublikowano 24 października 2014 Polskie kino ch.uj (oprócz Barei i Smarza) jeszcze paru by się znalazło. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 24 października 2014 Opublikowano 24 października 2014 no wiem, ale chciałem mocniej podkreślić ch.ujowość polskiej kinematografii. Cytuj
Sugan 60 Opublikowano 24 października 2014 Opublikowano 24 października 2014 (edytowane) 1.) beksa i jego monolog? biedronka ktora jest chwalona nawet przez krytykow za autentycznosc? 2.) fabula masz racje troche (pipi)nia, no i te niczym niewyjasnione zachowania bohaterow 3.)nie wiem o co chodzi z tym miastem ale odwzorowanie realiow, kostiumy, sceneria to mocny punkt filmu. No i zdjecia: ten caly syf, ogien, gora cial ryją leb, klimat jest bardzo odczuwalny 4.) ze slo-mo masz racje, za duzo i niepotrzebny. Ogolnie rzecz biorac film jest dobry, ma wyrazne wady, ale z zadania wywiazuje sie niezgorzej. Naprawde brutalny film o powstaniu nie zdarza sie codziennie a wizualia i dzwiek w koncu daja rade. Ja polecam chociaz sprawdzic, komasa to rezyser co do ktorego warto miec wlasne zdanie Edytowane 24 października 2014 przez Sugan Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 października 2014 Opublikowano 24 października 2014 (edytowane) obejrzałem zwiastun - ala fajna du.pa. może obejrzę. Edytowane 24 października 2014 przez tk___tk Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 24 października 2014 Opublikowano 24 października 2014 No dvpeczki są zacne + są cycki. Biedrona niech będzie chwalona, niestety przez te 3678 zbliżeń na jej zrozpaczoną twarz miałem nadzieję, że szwaby zrobią jej gang banga. Główny aktor to drewno jakich mało, nawet w polskim kinie. Gore na plus, ogólnie efekty też całkiem spoko - tyle z plusów. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 października 2014 Opublikowano 24 października 2014 widzę też jest fokussmok na barykadach. moje zainteresowanie wzrasta. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 25 października 2014 Opublikowano 25 października 2014 Idź i nagraj. Zrobisz pierwszy polski CAM i zostaniesz królem torrentów. Cytuj
44bronx 459 Opublikowano 26 października 2014 Opublikowano 26 października 2014 Wujek do kogo się odnosisz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi