Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance

Grzegorzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja chciałem poczekać kilka miechów aż połatają i będzie jeden duży patch i kupić sobie kolekcjonerkę, która do tego czasu by spadła z ceny, ale widzę, ze takowej już nie ma. Tak mało zrobili, czy u nas już wszystko się sprzedało?  Widać zostanie mi kupno kiedyś zwykłej wersji, bo tak czy siak zakupię ten tytuł.

Opublikowano

Pograłem sobie ze dwie godzinki, zacząłem wczuwać się w klimat, aż stanąłem przed koniecznością... skorzystania z wytrychu. Otwarcie skrzyni na PS4 w tej grze jest po prostu niemożliwe. NIE-MO-ŻLI-WE!!!

:(

Opublikowano
48 minut temu, messer88 napisał:

Spokojnie poćwiczysz to takie opisane jako "łatwe" będziesz otwierał xD Patch ma to poprawić na szczęście. 

Ktoś robił zadanie Waldensi? U mnie brak nagrody na koniec.

Robiłem ale nie pamiętam czy dostałem nagrodę. W sumie jest dużo questów bez nagrody jak w zyciu :D. grunt że quest ci się zamknie w dzienniku. Jak się nie zamknie to bug.

Opublikowano
9 godzin temu, lothronik napisał:

Pograłem sobie ze dwie godzinki, zacząłem wczuwać się w klimat, aż stanąłem przed koniecznością... skorzystania z wytrychu. Otwarcie skrzyni na PS4 w tej grze jest po prostu niemożliwe. NIE-MO-ŻLI-WE!!!

Wyjdź i wejdź z powrotem i czekaj, aż tę kulkę wylosuje Ci blisko środka. Jak jest zbyt daleko, to wyjdź i spróbuj znowu - jak kulka jest praktycznie na środku to nie ma już problemu i przekręcisz każdy zamek.

Opublikowano
17 godzin temu, lothronik napisał:

Dojdź do 3 lv włamywania i wykup perka na mocniejsze wytrychy,później jest już dużo łatwiej.Mam chyba 13 lv i żeby coś złamać,trzeba się postarać:)

Opublikowano (edytowane)

Kupione już szlacheckie na wypasie.

Niektóre te bugi to są jednak pomocne, wcześniej pisałem o zadaniu od Szczepanki. Poszedłem na ten turniej strzelecki i trochę się obawiałem bo z łukiem u mnie słabo, gra zdecydowała że mi pomoże i pozostała dwójka npc w ogóle nie strzelała do tarczy tylko stali i się gapili xd 

Edytowane przez messer88
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nowy patch na ps4 jest już do pobrania,malutki jakiś,niecałe 400 mega.

Aktualizuje grę do wersji 1.2.5

Poprawia niby działanie R2 i jakieś questy.U mnie chowanie pochodni na krzyżaku przestało działać:/

Edytowane przez gandi77
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Gra zapowiada się bardzo ciekawie. Skusze się na pewno jak połatają i stanieje :) I czy na prawdę są problemy z wydajnością na zwykłym PS4 ?

Edytowane przez SetoPL
Opublikowano

Mam 11k do wydania, więc pewnie zainwestuję w to siodło. Chociaż mój al -buraq ma już 370 udźwigu,  to może mam max siodło? Wczoraj dalszy ciąg bugów z koniem. Zagwizdałem niechcący i wszedł do kopalni blokując wyjście  :/  co gorsza wsiadłem na niego i jeździłem głową w dechach.

Później wpadłem do kopalni ze szczytu góry przez dziwne drewniane konstrukcje które zablokowały mi wyjście. 

Nie mogę zlecającemu wieśniakowi oddać ukradzionego dla niego wisiora!

Po potyczce z otto nie chce gadać ze mną zlecający zadanie pomimo, że wygrałem!

@SetoPL  ryzyk fizyk. Może poczekaj jednak  :lapka:

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, SetoPL napisał:

I czy na prawdę są problemy z wydajnością na zwykłym PS4 ?

To zależy jak bardzo jesteś wyczulony na takie rzeczy, mi się przez jakieś 48h które do tej pory spędziłem z grą trafił jeden przypadek który mnie w(pipi)ił, przy walce gdzie było chyba z 30 npc. A pomniejsze dropy oczywiście że się zdarzają, tekstury się czasami wczytują chyba z minutę ale jak Ci gra siądzie to pewnie przymkniesz oko na takie kwestie. 

Edytowane przez messer88
Opublikowano
2 godziny temu, MAJOCHEY_PL napisał:

Mam 11k do wydania, więc pewnie zainwestuję w to siodło. Chociaż mój al -buraq ma już 370 udźwigu,  to może mam max siodło? Wczoraj dalszy ciąg bugów z koniem. Zagwizdałem niechcący i wszedł do kopalni blokując wyjście  :/  co gorsza wsiadłem na niego i jeździłem głową w dechach.

Później wpadłem do kopalni ze szczytu góry przez dziwne drewniane konstrukcje które zablokowały mi wyjście. 

Nie mogę zlecającemu wieśniakowi oddać ukradzionego dla niego wisiora!

Po potyczce z otto nie chce gadać ze mną zlecający zadanie pomimo, że wygrałem!

@SetoPL  ryzyk fizyk. Może poczekaj jednak  :lapka:

ponad 400 na pewno jest w lepszym siodle chyba 460

• WTF 1
Opublikowano

A właśnie co do koni, co się dzieje ze starym jak np kupię nowego? Raz znalazłem przy drodze kozak klacz co miała lepsze staty od siwka z tym że nie rozgryzłem jak to zrobić żeby przerzucić całe eq z jednego na drugiego? W menu dalej wisiał siwek a nie nowy wierzchowiec. 

Opublikowano

Jak to możliwe, że o tym nie słyszałem wcześniej O_o Przypadkiem na YT mi się wyświetliło w polecanych, myślałem, że to jakiś biedarpg na PC o budżecie 200 zł. Obejrzałem całość, przeczytałem reckę, opinie tutaj i chyba zaraz nie wytrzymam :shutupandtakemymoney:

Opublikowano
Godzinę temu, _Red_ napisał:

Jak to możliwe, że o tym nie słyszałem wcześniej O_o Przypadkiem na YT mi się wyświetliło w polecanych, myślałem, że to jakiś biedarpg na PC o budżecie 200 zł. Obejrzałem całość, przeczytałem reckę, opinie tutaj i chyba zaraz nie wytrzymam :shutupandtakemymoney:

Ale zdajesz sobie sprawę, że to gierka dość specyficzna, niedopracowana, pachnąca crowdfundingiem i early access?
Że jeszcze sporo czasu minie, zanim ją połatają tak, by w wielu miejscach się nie wykrzaczała?
Że często to drewno większe od hejtowanego tutaj ELEXa?
Jeśli jesteś w stanie przełknąć takie bolączki to śmiało bierz - ja miałem świadomość, że nie jest to tytuł z najwyższej półki, ale klimat, historia, główny bohater i fajne odwzorowanie tamtych realiów skutecznie wynagradzają wszelkie niedostatki techniczne. Miej jednak wiedzę, że na tym forumku większość osób opisując ten tytuł, użyła by jakże popularnego określenia "gó.wno obesrane" :reggie:

Opublikowano

Właśnie takie gierki chałupnicze, ale ze świetnym klimatem bardziej mnie urzekają, niż przehajpowane tytuły AAA, które wyglądają jakby były chałupnicze.

Kce to.