Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance

Grzegorzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem się w końcu 

Spoiler

Do tego zamkniętego klasztoru, gdzie mam znaleźć Świętoszka.

19246aa2eae17-screenshotUrl.thumb.jpg.754a2a3e3095638bdd7a8a240bbb2994.jpg

@PiotrekP, pewnie na tę misję psioczyłeś wcześniej? Powiem Ci, że pewnie się obijałeś, zamiast uczciwie pracować:sonkassie:

19246aa4af845-screenshotUrl.thumb.jpg.d111e3866ae2fa40cb51dbc3f4e9a574.jpg

Ja pierwszy dzień poświęciłem na dokładne zwiedzenie klasztoru, odblokowałem jakieś poboczne questy izdobyłem wytrychy. Okazało się też, że miałem klucz, który otwiera wszystkie drzwi. Musiałem go zdobyć podczas wcześniejszej wizyty:)

Na drugi dzień naprawdę solidnie pracowałem:leo:

Modlitwy, wspólne posiłki, praca w laboratorium i w bibliotece. Z warzeniem eliksirów nie miałem żadnego problemu, bo Henryk ma wysoko rozwiniętą alchemię. Gorzej z przepisywaniem ksiąg. Chociaż umie czytać, to i tak te frazy są strasznie niewyraźne.

Dzień skończyłem, przynosząc starszym braciom wino;)

Ciekawe, co będą chcieli jutro, może załatwienie im panienek do towarzystwa:leo:

Ten quest podoba mi się nie mniej niż ten

Spoiler

Z księdzem Bogutą:)

Opublikowano (edytowane)

Pierwsza 100-ka godzin za mną:obama:

My god, jak ta gierka wciąga:obama:

Spoiler

Klasztor prawilnie skończony, reputacja 100:gigabeta:, a świętoszek aresztowany:gigabeta:

Miałem lecieć z fabułą, ale jednak jakieś linie questowe z DLC 

Spoiler

Z Johanką

robię. Swoją drogą, jebnięta się wydaje:leo:

Edytowane przez Paolo1986
Opublikowano

DLC z Johanką przechodziłem raz, nie wiem ile ma zakończeń ale przyznam że mnie zaskoczyło, to jedno z lepszych zadań w grze mimo że zaczyna się dość niepozornie. 

Opublikowano (edytowane)

Zbliżam się chyba do zakończenia 

Spoiler

DLC z Johanką w roli głównej:pawel:

Mam teraz udać się na jej rozprawę, inkwizycja będzie ją sądzić za herezję:obama:. Jestem ciekawy ogromnie, jak to wszystko się zakończy:)

Zrobiłem po drodze chyba wszystko, co mogłem, nawet pieszą pielgrzymkę do Użyc odbyłem:kekw:

Opublikowano (edytowane)

Przepiękna jest ta gra pod kątem "krajobrazowym".

k0p0zsF.jpeg

W ogóle ten Cry Engine jest spoko, można go modować pod korek zwykłym kopiuj-wkej komendy do pliku. Tu mam jakieś chore zasięgi rysowania, kilkanaście razy wyższe niż te max z gry, cienie, ogólnie wszystko pod korek i 120 FPS w 3840x1620. A wszystko dzięki modowi kolesia, który wrzucił tu DLSS z Frame Genem, w szoku jestem jak to działa jako wmodowane, w życiu nie odróżnił bym od natywnej implementacji, zero jakichkolwiek artefaktów w ruchu. Do tego DLAA, który mega ogarnia antyaliasing i pod kątem środowiska naturalnego to najlepiej wyglądająca gra razem z RDR 2.

Dobrze to wróży dwójce, że tak dobrze z tym enginem Frame Gen działa, bo tak to te zasięgi rysowania niszczą procesor i zajebista karta nic w tym wypadku nie da, a tu pięknie FG wyciąga tam gdzie procek nie wyrabia.

Edytowane przez tjery
  • Lubię! 1
Opublikowano
9 godzin temu, Paolo1986 napisał(a):

Szkoda, że to tylko na PC;)

Ale i tak gra się świetnie :)

Ukryj zawartość

Zaliczyłem dobre zakończenie, Johanka została rozgrzeszona:D

Spoiler

W moim przypadku została uznana winną, wychłostana, wyrwano jej język i zmarła po kilku dniach. 

Aż się łezka w oku zakręciła jak sobie zdałem sprawę w jakich miejscach misje zawaliłem.

• Smutny 1
Opublikowano

@Dalhiz tego, co zauważyłem, odpowiednie wybory w questach poprzedzających

Spoiler

Pozwoliły na zebranie świadków zeznających na korzyść Johanki. U mnie była to żona krawca Ambrożego, łaziebna Adela, Paweł z Kolin i brat Nikodem. No i sam Henryk mógł swoimi wypowiedziami pomóc:) Wydaje mi się też, że porozmawianie z Johanką i powiedzenie jej, że Maciejowi się polepszyło, miało duże znaczenie.

Z kolei ksiądz Fabian, naprawnik i żona miecznika zeznawały przeciwko. Ale tą ostatnią mogłem oskarżyć o nasłanie bandytów na Johankę.

Ostatecznie żałowała publicznie za grzechy, została rozgrzeszona i wróciła szczęśliwa do Macieja:)

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo1986 napisał(a):

@Dalhiz tego, co zauważyłem, odpowiednie wybory w questach poprzedzających

Pokaż ukrytą zawartość

Pozwoliły na zebranie świadków zeznających na korzyść Johanki. U mnie była to żona krawca Ambrożego, łaziebna Adela, Paweł z Kolin i brat Nikodem. No i sam Henryk mógł swoimi wypowiedziami pomóc:) Wydaje mi się też, że porozmawianie z Johanką i powiedzenie jej, że Maciejowi się polepszyło, miało duże znaczenie.

Z kolei ksiądz Fabian, naprawnik i żona miecznika zeznawały przeciwko. Ale tą ostatnią mogłem oskarżyć o nasłanie bandytów na Johankę.

Ostatecznie żałowała publicznie za grzechy, została rozgrzeszona i wróciła szczęśliwa do Macieja:)

Spoiler

Ja nie zdołałem przekonać Johanki żeby jej przemiówienia była w nieco łagodniejszym tonie... No i dunga dunga z łaziebną nie pomogło, została przez to zdyskredytowana w czasie zeznań.

Opublikowano
12 minut temu, Dalhi napisał(a):
  Ukryj zawartość

Ja nie zdołałem przekonać Johanki żeby jej przemiówienia była w nieco łagodniejszym tonie... No i dunga dunga z łaziebną nie pomogło, została przez to zdyskredytowana w czasie zeznań.

W moim przypadku

Spoiler

Trochę się jednak obawiałem o zeznania Adeli. Podczas questa z nią najpierw kazałem wypierdalać bandycie, który ją tłukł, potem musiałem ją przekupić (10k:notbad:), aby poszła ze mną do Johanki, a po drodze jeszcze musiałem zajebać tego bandytę i jego kumpli:notbad:. Jakoś nie była zadowolona z tego wszystkiego. Ale ostatecznie zeznawała na korzyść Johanki, chociaż przyznała w trakcie przesłuchania, że dostała ode mnie kasę:reggie:

Opublikowano (edytowane)

Zacząłem sobie DLC związane z Panem Ptaszkiem i nieźle się uśmiałem:spicy:

Spoiler

Trafiłem do Ledeczka, gdzie spotkałem starego znajomego szarlatana z Sazawy. No i zacząłem robić różne dziwne rzeczy: wykopywanie ludzkich kości, kradzież różańców, podrzucanie zgniłego mięsa itp. Ciekawe, jak to się skończy:kekw:

Przy okazji zdobyłem naprawdę dobre kości, które pozwalają mi teraz wyrzucać kombosy i ogrywać łatwo ludzi:)

Spoiler

W pierwszym queście trafiłem do obozu bandytów, gdzie miałem zdobyć naszyjnik. Można go było zdobyć, wygrywając turniej w kości. No i rozejrzałem się, a moje lepkie ręce przykleiły fajny zestaw kości Alfonsa od jednego z graczy:pawel:

• Plusik 1
Opublikowano

O kurczę to miałem inaczej 

Spoiler

Właściciel kości zginął i ja za niego się podszyłem, w trakcie turnieju ktoś nimi grał i ze mną wygrał, ja go wyzywałem od oszustów i wyzwał mnie na pojedynek jak z nim wygrałem to zabrałem mu broń, bo się poddał i uciekł, dogoniłem go, zabiłem I zabrałem kości. Genialna to jest grą 

• Lubię! 1