Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance

Grzegorzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Misje poboczne są bardzo podobne do tego z wiedźmina. Zaczynasz jakieś z dupy zadanie dla myśliwego i nagle się okazuje, że to historia o zdradzie, porwaniu, honorze etc. Jestem właśnie w jego połowie, więc daje jako przykład. Zaczęłam też Przemysłowice rozbudowywać, ale $$ ciągle mi brakuję 

Opublikowano

Skończyłem sobie amory Pana Ptaszka:D Dobre to było, hehe:D

Spoiler

Najpierw zdobycie naszyjnika dla ukochanej. Potem eliksiru "zachęcającego", który można było po prostu kupić, ale lepszym rozwiązaniem było uczestnictwo w stworzeniu miejskiej legendy o upiorze i straszenie ludzi:leo:

A na koniec zabawa w suflera dla Romea:D19293f6c2ed79-screenshotUrl.thumb.jpg.3979ed2cd11e083f6b828162b45f35b3.jpg

Chcę jeszcze zrobić zadania Bandy Drani, podobno dla odmiany sporo walki jest;)

Opublikowano
3 hours ago, Paolo1986 said:

Skończyłem sobie amory Pana Ptaszka:D Dobre to było, hehe:D

Reveal hidden contents

Najpierw zdobycie naszyjnika dla ukochanej. Potem eliksiru "zachęcającego", który można było po prostu kupić, ale lepszym rozwiązaniem było uczestnictwo w stworzeniu miejskiej legendy o upiorze i straszenie ludzi:leo:

A na koniec zabawa w suflera dla Romea:D19293f6c2ed79-screenshotUrl.thumb.jpg.3979ed2cd11e083f6b828162b45f35b3.jpg

Chcę jeszcze zrobić zadania Bandy Drani, podobno dla odmiany sporo walki jest;)

Ja właśnie jestem w Ladeczko i muszę całą tą szopkę ze straszwniem robić, bandę Drani gdzieś na początku włączyłem i dostałem porządny wpierdol, ale teraz moja postać jest w całkiem innym miejscu i spokojnie poradziłem sobie z bandytami w Skalicy jak i obok w kopalni srebra. Ogólnie buława Wojewody łamie kości aż miło, ale kurczę jednak filing walki z długim mieczem jest dla mnie dużo lepszy. Tym bardziej, że dopiero po kilku dziesięciu godzinach odkryłem, że trzeba skończyć szkolenie na Mistrzowską Ripostę...

Opublikowano

No ja jestem już po ukończeniu podstawki i myślę, że w walce sobie poradzę. Też mam tą "wójtowską buławę", która towarzyszy mi gdzieś od połowy gry:D Od miecza się odzwyczaiłem, szczególnie, że ciężkozbrojnym trudno zrobić nim krzywdę.

Co do zabawy w upiora, to polecam zrobić coś extra poza tym, co zleca szarlatan;)Wystarczy posłuchać jego sugestii;)

Opublikowano

Warto zawsze mieć łopatę, nigdy nie wiadomo gdzie można coś fajnego wykopać ;) ja muszę podbić lockpick, bo skrzynek very hard nie daje rady otwierać. Znacie jakiś patent? Mam 6 lvl w tym

• Plusik 1
Opublikowano

@Sedraktrzeba po prostu jak najwięcej ćwiczyć z otwieraniem zamków. Żadnego patentu nie ma na to;) Pamiętam, że sam na początku nie dawałem rady nawet z bardzo łatwymi zamkami. W końcu mozolnie zacząłem tę przydatną umiejętność rozwijać;)

Przy 6levelu Henryk nawet nie podejdzie do próby otwarcia bardzo trudnego zamka.

• Plusik 1
Opublikowano

Jest eliksir zguby, który zwiększa staty otwierania zamków na parę minut. Można też przeczytać serię książek, co zwiększy trochę skilla.

• Plusik 1
Opublikowano

Ciekawe czy wybicie

Spoiler

wszystkich w obozie z którego uciekamy coś by zmieniło. W sumie odzyskałem swój ekwipunek i trzech mi się udało załatwić po drodze. No i Zbyszka zaciukałem, w sumie stał wcześniej pod bramą w tym obozie ale pogadać z nim się nie dało.