Paolo1986 728 Opublikowano 19 października Opublikowano 19 października Tak, ale nic chyba nie przebije kolizji z krzakami Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 19 października Opublikowano 19 października Na PC są na to mody. Sam wgrałem i lepiej się gra, zwłaszcza gnając na koniu. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 19 października Opublikowano 19 października (edytowane) Ja gram tylko na PS5Nie mam PC, na którym mógłbym grać niestety. Edytowane 19 października przez Paolo1986 Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 19 października Opublikowano 19 października Slow travel jeszcze ujdzie, bo jest trochę klimatyczne, ale upływ czasu podczas czekania albo spania i jeszcze to zwolnienie na końcu to masakra, a koń + krzaki to chce się pada wyjebać 2 Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 19 października Opublikowano 19 października Jutro finałowa bitwa przedemną, a potem większy exploring i jakieś zadania poboczne. 1 Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października 6 lat (wrzesień 2018) po pierwszym kontakcie na PS4- porzuconym przez loadingi, otwieranie zamków i zapisywanie. 3 lata z przerwami, na PC z modem na sejwowanie, dobrnąłem w końcu do finału, po drodze robiąc zadania z DLC. Więcej napiszę w stosownym temacie, ale wiem że w dwójkę nieprędko zagram. Na konsoli nie zamierzam, a mój obecny laptop tego nie uciągnie. W sumie do 2031 sporo czasu Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Robię dlc z Ptaszkiem. To Spoiler wytworzenie eliksiru to ciężko widzę. Kiedyś tam coś próbowałem z 2 razy i nic z tego nie wyszło. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 51 minut temu, PiotrekP napisał(a): Robię dlc z Ptaszkiem. To Ukryj zawartość wytworzenie eliksiru to ciężko widzę. Kiedyś tam coś próbowałem z 2 razy i nic z tego nie wyszło. Ukończ zadanie Spoiler Nastraszenia ludzi dla szarlatana i dostaniesz ten eliksir. Można też go od niego kupić, ale nie warto moim zdaniem. Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października @Paolo1986 na razie zebrałem dla niego dwie z trzech rzeczy, więc to o czym piszesz dopiero mnie czeka. Cytuj
GSPdibbler 172 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Zacząłem grać w to sztosiwo, wybrałem poziom hard i jakie było moje zdziwienie nie widząc znacznika gracza na mapie. Trzeba ogarniać punktami nawigacyjnymi i własnym wyczuciem. Poziom immersji w tej grze wypierdala poza skalę. Jestem po Spoiler Bibie Spoiler Z ksiedzem I ciągle brakuje grosza. Strzelanie z łuku bez celownika też fajna sprawa, ciężko, ale z Ptaszkiem wygrałem na strzelnicy i na łowach. Jest fast travel na hard? Bo wszędzie popylam na koniu. Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października (edytowane) Generalnie to gra dla potłuczonych fanów rpg, ale na poziom hard to bym się nie zdecydował. Brak szybkiej podróży, niższe ceny u kupców, chyba ciut więcej wrógów przy potyczkach, wolniejsze regeneracja zdrowia... Trochę za dużo plag egipskich na raz, aż tyle cierpliwości nie mam, ale skoro się zdecydowałeś to życzę wytrwałości. To dość długa gra, nawet bez rzucania kłód pod nogi jak w wyższym poziomie trudności. Choć trochę rozumiem chęć podjęcia wyzwania. Tak btw to Twoje pierwsze podejście do gry @GSPdibbler? Edytowane 26 października przez Dalhi Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Ja korzystam tylko z unlimitedsave i braku kolizji z krzakami. Pomimo tylu godzin, nadal dostaję wciry jak jest więcej wrogów, bo to lockowanie momentami świruje, a tutaj też reszta nie czeka grzecznie tylko jest gangbang. W turniejach zaś jest 1:1 i idzie się jak przecinak. Z tymi cenami to jest jak w Wiedźminie 3 czy Skyrimie- pokazuje ci kolczugę za 2.4k, a opylisz ją za 1/4 tej kwoty. Cytuj
Dalhi 177 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października Ja dzisiaj już miałem drugą część w koszyku na steam, ale przyszła chwila refleksji i uznałem że to jeszcze trochę za wcześnie na pre-order. Zresztą juź prawie w sierpniu zamówiłem płytkę na xboxa a dzisiaj konsoli nie mam... Trzeba jeszcze trochę cierpliwości, niech chociaż dadzą znać jak z wydajnością tej gry. Trochę poskąpiłem na gpu przy składaniu kompa i mam rx 6600, ale w sumie wszystko chodzi na niej nadspodziewanie dobrze. Cytuj
GSPdibbler 172 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października 9 godzin temu, Dalhi napisał(a): Generalnie to gra dla potłuczonych fanów rpg, ale na poziom hard to bym się nie zdecydował. Brak szybkiej podróży, niższe ceny u kupców, chyba ciut więcej wrógów przy potyczkach, wolniejsze regeneracja zdrowia... Trochę za dużo plag egipskich na raz, aż tyle cierpliwości nie mam, ale skoro się zdecydowałeś to życzę wytrwałości. To dość długa gra, nawet bez rzucania kłód pod nogi jak w wyższym poziomie trudności. Choć trochę rozumiem chęć podjęcia wyzwania. Tak btw to Twoje pierwsze podejście do gry @GSPdibbler? Coś tam zacząłem na pc w olicach premiery, pozniej na ps 4, ale dopiero teraz wsiąkłem bez reszty. Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 26 października Opublikowano 26 października To bieganie dla Szarlatana Spoiler robi się irytujące. Teraz mam kraść różańce, podmieniać mięso i zrobić jakieś pomyje żeby wodę zabarwić. Jest szybszy sposób na zdobycie eliksiru dla Ptaszka z jego DLC, bo znacznik mi nadal tego konowała pokazuje? Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października @PiotrekPmożesz Spoiler Ten eliksir po prostu od niego kupić, albo (zdaje się) sam uwarzyć Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października @Paolo1986 tylko on tego eliksiru nie ma w sprzedaży, tylko recepturę mi sprzedał. A ja warzenie olałem i wogóle nic nie robiłem. Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Wydaje mi się, że była opcja dialogowa kupna eliksiru A warzenie eliksirów nie jest wcale trudne, na pewno szybciej zejdzie, niż wypełnienie tych zadań, które zlecał Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Kupić go nie mogę, przepisu też jednak nie mam. Chyba muszę porobić dla niego te zadania Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października @PiotrekPPrzepis możesz mieć u siebie w inwentarzu, sprawdź. Najpierw trzeba go przeczytać, wtedy możesz iść do laboratorium Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Ruszyłem z gierką podobnie jak Wy, około 40h na liczniku. Gram na PC, póki co z modami: - na kolizję krzaków - podnoszenie ziół bez tej animacji No i zdecydowałem się jednak na unlimited save po tym jak przez 1,5h szlajałem się i odkrywałem mapę, robiłem jakieś małe poboczne rzeczy, rozwijałem postać a nagle zostałem napadnięty przez kilku osobową mafię i mnie zadźgali. W międzyczasie oczywiście nie było żadnego auto-save. Fabularnie stoję na poszukiwaniach pewnej osoby w Użycach, robię poboczne misje, wygrywam turnieje w Ratajach, rozwijam postać. 1 Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Auto-sejwy to w misjach są, więc trzeba regularnie korzystać z łóżek, usług łaziebnych lub pić sznapsy, coby zapisywać swoje postępy i nie utracić ich na taką okoliczność, jak opisałeś Cytuj
GSPdibbler 172 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Ja na hardzie unikam walki, miałem trzy do tej pory, raczej załatwiam sprawę łukiem. Granie bez fast travel ma swoje uroki. Wcześnie planuje sobie którędy pojade, gdzie przenocuje itp. taki survivalik się robi. Panowie jak rozwijac siłę i zręczność? A tak btw. Nie wiem czemu Teresa nie chciała iść na wisielcze wzgórze w ramach schadzki. Cytuj
PiotrekP 1 748 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października Udało się za pierwszym razem uważyć ten eliksir. Spoiler Zero zaskoczenia z jego efektami @GSPdibbler w walkach (treningi) i łukach- tych drugich najlepiej polując, ale trzeba trafiać, albo turnieje. Bo strzelanie "bez celu" nic chyba nie daje. Cytuj
GSPdibbler 172 Opublikowano 27 października Opublikowano 27 października No właśnie zauważyłem, bo ćwiczyłem na strzelnicy i lipa, zero progresu. Ten turniej można w nieskończoność? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi