Opublikowano 7 listopada 20247 lis Akurat dziś miałem questa z szukaniem po lesie jakichś ptaków. Trzeba było ich nasłuchiwać. Coś nie chcą wpaść do tych pułapek. Po tym endingu coraz lepszy ten tytuł, skończyłem 2 tygodnie temu i muszę w końcu coś skrobnąć w odpowiednim temacie. Ale wcześniej jeszcze jedna partyjka w kości.
Opublikowano 17 listopada 202417 lis w koncu sie zebralem i wrocilem. tzn zaczalem od poczatku. tym razem siadlo w chuj. 60h w dwa tygodnie i wlasnie polecialy napisy. nie wiem jak to ocenic, waham sie miedzy 6/10 (zabugowany bethesda-like) a 10/10 (niesamowita przygoda, nieporownywalne doswiadczenie). pomimo wielu bugow, problemow z kolizja i tego, ze gra czasem staje sie zakladniczka swojego realizmu bawilem sie wybornie. a henryk ze skalicy trafia do mojego topu ulubionych protagonistow. (a ojciec Boguta do topki npców).
Opublikowano 17 listopada 202417 lis Ja jutro wracam, bo stwierdziłem że do lutego nie ma już praktycznie nie dla mnie. Mam z 15h. Chcę to przejść i mam nadzieje ze się uda.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis @Donatello1991 czeka cię świetna przygoda. Niektóre mechaniki robiące realizm doprowadzają momentami do soft-szału, to smaczki które z tego wynikają budują klimat- jak np. reakcje postaci na nasz wygląd.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis @PiotrekPnie wiem, jak Ty, ale ja regularnie korzystałem z usług łaziebnych. Wszystko, co oferują
Opublikowano 18 listopada 202418 lis Zanim upiorą i zacerują ciuszki trzeba się czymś zająć. Dawałeś im chociaż napiwki?
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 37 minut temu, PiotrekP napisał(a): Zanim upiorą i zacerują ciuszki trzeba się czymś zająć. Dawałeś im chociaż napiwki? Dzięki mojemu urokowi osobistemu miałem wszystkie usługi gratis Spoiler Jeden z perków, "trubadur" się nazywał chyba, pozwalał na to
Opublikowano 18 listopada 202418 lis 2 minuty temu, PiotrekP napisał(a): @Paolo1986 Syfilis też był w gratisie? Nie wiem, czy Henryk czegoś nie złapał, nie badałem
Opublikowano 18 listopada 202418 lis Mogli dodać choroby. Jakby na przykład dzik w rzyć Heńka użarł i trzeba by było się z tego wyleczyć bo by złapał syfa.
Opublikowano 18 listopada 202418 lis Dziki to największe cipki w tej grze, padają na hita i zamiast rushować na Henryczka to się chowają po krzakach
Opublikowano 15 stycznia15 sty Skończyłem prolog no i jest dobrze! Zacznę od tego, że na Steamdecku w detalach bardzo wysokich gra chodzi w płynnych 40 klatkach i wygląda świetnie. Czy to postaci, czy teren, czy roślinność - wszystko jest bardzo naturalne. Animacje już średnio, no ale to nie gra od Rockstar. W każdym razie jest na tyle dobrze, że podtrzymać iluzję. Gameplayowo no to będzie raczej upierdliwe drewienko, ale na pewno do przyzwyczajenia. Trochę się czułem jakbym grał w Eye of the Beholder Zawiązanie fabuły bardzo ciekawe i jestem zainteresowany co będzie dalej. Niesamowitą sprawą jest kodeks i mnogość informacji w nim zawartych. Największym minusem jest chyba brak polskiego dubbingu. No nie siedzi mi ten angielski w rpgach tego typu. Trudno, co zrobić.
Opublikowano 15 stycznia15 sty 8 minut temu, Homelander napisał(a): Skończyłem prolog no i jest dobrze! Zacznę od tego, że na Steamdecku w detalach bardzo wysokich gra chodzi w płynnych 40 klatkach i wygląda świetnie. Czy to postaci, czy teren, czy roślinność - wszystko jest bardzo naturalne. Animacje już średnio, no ale to nie gra od Rockstar. W każdym razie jest na tyle dobrze, że podtrzymać iluzję. Gameplayowo no to będzie raczej upierdliwe drewienko, ale na pewno do przyzwyczajenia. Trochę się czułem jakbym grał w Eye of the Beholder Zawiązanie fabuły bardzo ciekawe i jestem zainteresowany co będzie dalej. Niesamowitą sprawą jest kodeks i mnogość informacji w nim zawartych. Największym minusem jest chyba brak polskiego dubbingu. No nie siedzi mi ten angielski w rpgach tego typu. Trudno, co zrobić. Na PC masz czeski.
Opublikowano 15 stycznia15 sty 8 minut temu, Homelander napisał(a): Nie znam czeskiego Nie gram na handheldach, napisy są za małe na takim ekranie?
Opublikowano 15 stycznia15 sty 11 minutes ago, tjery said: Nie gram na handheldach, napisy są za małe na takim ekranie? Nie, są ok.
Opublikowano 16 stycznia16 sty Widzę, że od pewnego momentu fabuła gna na złamanie karku. W sumie Oki.
Opublikowano 16 stycznia16 sty 4 minuty temu, Donatello1991 napisał(a): Nie no kurwa. Skąd wziąć tej jebane wytrychy. Młynarze to niezłe nicponie. Poszukaj u nich.
Opublikowano 17 stycznia17 sty Dalej nie mogę nigdzie zdobyć wytrycha. Dlaczego nie można normalnie nigdzie kupić. Młynarze też nie mają.
Opublikowano 17 stycznia17 sty @Donatello1991 tekst z poradnika. Nie wiem czemu nigdzie nie możesz kupić, ja pamiętam że były i nigdy mi nie zabrakło. Pierwsza metoda to odwiedzanie handlarzy, którzy oferują je na sprzedaż. Pierwszego sprzedawcę wytrychów spotkasz w Talmberku - jest to Wotawa przebywający na terenie zamku (powyższy obrazek). Niestety pojedynczy wytrych zazwyczaj kosztuje około 20-30 monet, tak więc musisz być przygotowany na nieco większe wydatki (zawsze potarguj się żeby wynegocjować lepszą cenę). Druga metoda to odwiedzanie młynarzy w świecie gry, którzy są paserami. Możesz kupować od nich wytrychy oraz dodatkowo sprzedawać u nich przedmioty pochodzące z kradzieży. Trzecia metoda to odnajdywanie wytrychów wśród innych przedmiotów w skrzyniach. Na największe szanse możesz tu liczyć podczas plądrowania skrzyń, do otwarcia których musiałeś uprzednio użyć własnych wytrychów.
Opublikowano 17 stycznia17 sty 9 minut temu, Donatello1991 napisał(a): Dalej nie mogę nigdzie zdobyć wytrycha. Dlaczego nie można normalnie nigdzie kupić. Młynarze też nie mają. Poprosiłeś pierwszego młynarza o szkolenie ślusarskie? Chyba po tym pojawiają się w ich inwentarzach.