kanabis 22 446 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 Grze trzeba wiele wybaczac jak ktos nie lubi klimatow sredniowiecza to obiektywnie jest to sredniak. Duzo bugow, grafika nierowna, mechanika wieje drewnem. Ktos czytajac ten temat moze wywnioskowac ze to jakosciowo gra podobna do skyrima czy w3 a tak zdecydowanie nie jest. Tutaj cala robote robi klimat, ciekawie prowadzona fabula i mnostwo smaczkow zwiazanych z sama "symulacja" zycia w tamtych czasach. Ja osobiscie uwielbiam sredniowieczne klimaty i ciekawia mnie te czasy. Dlatego spedze z tym tytulem napewno wiele godzin swietnej zabawy. Ale jak ktos sie nastawia na goty z prawdziwego zdarzenia to zeby sie czasem nie zawiodl. 1 1 Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 Dziś zaczynam przygodę, jakieś pro tipy na start, co warto wiedzieć? Cytuj
Boomcio 4 026 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 @messer88 Gra sama cię poprowadzi. Jedynie uruchom wyobraźnię, usiądź wygodnie w starym fotelu i nalej sobie puchar dobrego wina... Wcześniej jednak weź dużą balię i umyj się tak dokładnie, jak to tylko możliwe. Kiedyś zrozumiesz. 3 Cytuj
kanabis 22 446 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 17 minut temu, messer88 napisał: Dziś zaczynam przygodę, jakieś pro tipy na start, co warto wiedzieć? Nigdy nie odmawiaj obrzucenia domu niemca łajnem Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 i kolega zawsze wytrychem cię wspomoże Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 A właśnie jak wygląda wolność wyboru w tej gierce, załóżmy że zamierzam grać honorowo i po rycersku xd bez nie potrzebnego mordowania i jumania czego popadnie, jest taka możliwość czy gdzieś np gra mnie jednak zmusi do przykładowo użycia wytrychu czy innych nieczystych zagrywek? Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 Jak nazbieracie dużo trujących roślin, np. Pokrzywe to dostaniecie ukrytego perka który dodaje permanentnie +2 do witalności. Dużo pokrzywy jest właśnie w Skalicy na początku gry. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 4 minuty temu, messer88 napisał: A właśnie jak wygląda wolność wyboru w tej gierce, załóżmy że zamierzam grać honorowo i po rycersku xd bez nie potrzebnego mordowania i jumania czego popadnie, jest taka możliwość czy gdzieś np gra mnie jednak zmusi do przykładowo użycia wytrychu czy innych nieczystych zagrywek? Możesz być grzeczny całą grę. Zadania można wykonać oszukując albo uczciwie 1 Cytuj
kanabis 22 446 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 53 minuty temu, wojnar napisał: Jak nazbieracie dużo trujących roślin, np. Pokrzywe to dostaniecie ukrytego perka który dodaje permanentnie +2 do witalności. Dużo pokrzywy jest właśnie w Skalicy na początku gry. Serio pokrzywa jest jako trujaca roslina? A myslalem ze to realistyczna gra Cytuj
Kinoji 763 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 (edytowane) Kolejny recenzencki klejnot eurogamera: http://www.eurogamer.net/articles/2018-02-20-kingdom-come-deliverance-review But there's also a big problem. There are no people of colour in the game beyond people from the Cuman tribe, a Turkic people from the Eurasian Steppe. The question is, should there be? Edytowane 20 lutego 2018 przez Kinoji Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 Cytat "What if a group of black Africans came through and stayed at an inn and someone got pregnant? Even one night is enough for a pregnancy." Cytuj
teddy 6 861 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 XD przeciez to nie moze byc naprawde. Nie ma takich ludzi Cytuj
Wredny 9 491 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 Parę stron temu było już o tym, jak Daniel Vavra tweetował z jakimiś oszołomami w tej sprawie Czy te poyeby nie potrafią pojąć, że nie wszyscy na świecie robili sobie wyprawy do Afryki po tanią siłę roboczą? Czy ludzie w dzisiejszych czasach są aż takimi ignorantami? Polityczna poprawność zastąpiła wiedzę i zdrowy rozsądek. Kuźwa, ktoś powinien w końcu przetłumaczyć na angielski poniższy filmik i zamieszczać go pod każdym takim wpisem. 1 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 Zastanawiałem się czy nabyć wersje na koksa czy prosiaka, z jednej strony na xboxie wyglada i chodzi to ładniej z drugiej lipa z patchami Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 (edytowane) Lockpicking tutaj jest jakiś upośledzony czy robię coś nie tak, od 15 min próbuję otworzyć skrzynię w Talmberku i za (pipi) nie idzie, skrzynia podobno bardzo łatwa. Otwarłem ale o ile nie będę musiał to już nie zamierzam się z tym więcej (pipi)ać xd Edytowane 20 lutego 2018 przez messer88 Cytuj
Wredny 9 491 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 Lockpicking jest tu chole.rnie trudny, jak zresztą kilka innych czynności. Najlepiej wychodzić, aż gierka wylosuje kulkę blisko środka zamka, wtedy na luzie wykręcisz. Bansai kręci nawet Very Hardy bez takich myków, ale on jest kosmitą Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 20 lutego 2018 Opublikowano 20 lutego 2018 Godzinę temu, messer88 napisał: Lockpicking tutaj jest jakiś upośledzony czy robię coś nie tak, od 15 min próbuję otworzyć skrzynię w Talmberku i za (pipi) nie idzie, skrzynia podobno bardzo łatwa. Otwarłem ale o ile nie będę musiał to już nie zamierzam się z tym więcej (pipi)ać xd Lockpicking minigame controls improvement on controllers niedługo łatka 1.3 i problem zostanie rozwiązany Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 21 lutego 2018 Opublikowano 21 lutego 2018 Ta nauka u Peszka też niezła, dobrze że zrobiłem sejwa bo oczywiście połamałem wpierw wszystkie wytrychy. Z końskiego grzbietu nie da się zagadać z npc? Wcześniej właśnie w Talmberku musiałem zsiadać do pachołka żeby mi bramę otworzyli. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 21 lutego 2018 Opublikowano 21 lutego 2018 (edytowane) 12 godzin temu, Starh napisał: Zastanawiałem się czy nabyć wersje na koksa czy prosiaka, z jednej strony na xboxie wyglada i chodzi to ładniej z drugiej lipa z patchami jaka lipa z patchami? O co chodzi bo nie wiem? W sumie działa gra bez problemu mam w niej ok 40 h. @up nie da się trzeba z konia zejść Edytowane 21 lutego 2018 przez blantman Cytuj
Wredny 9 491 Opublikowano 21 lutego 2018 Opublikowano 21 lutego 2018 (edytowane) 9 godzin temu, messer88 napisał: Z końskiego grzbietu nie da się zagadać z npc? Wcześniej właśnie w Talmberku musiałem zsiadać do pachołka żeby mi bramę otworzyli. Proszę jak się we łbie poprzewracało. Jaśnie Panisko kurza twarz! Jeszcze niedawno biegał boso po końskim łajnie, a teraz "pachołka"... Edytowane 21 lutego 2018 przez Wredny 2 1 Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 21 lutego 2018 Opublikowano 21 lutego 2018 Celne strzelanie z łuku też nie jest takie hop siup tutaj. Komuś się udało wygrać ten łuk od ptaszka? Cytuj
Boomcio 4 026 Opublikowano 21 lutego 2018 Opublikowano 21 lutego 2018 Tam właśnie jakoś łatwo poszło. Gorzej w głuszy. Cytuj
Wredny 9 491 Opublikowano 21 lutego 2018 Opublikowano 21 lutego 2018 4 godziny temu, messer88 napisał: Celne strzelanie z łuku też nie jest takie hop siup tutaj. Komuś się udało wygrać ten łuk od ptaszka? Nie jest to łatwe, ale z nim akurat wygrałem, na miecze zresztą też Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi