Skocz do zawartości

Kingdom Come: Deliverance

Grzegorzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, suteq napisał:

Konia dostajesz w misji głównej, po patrolu w Ratajach. 

Ok, dzięki. Po macoszemu robię te misje póki co. Teraz byłem pierwszy raz w Ratajach, bo mam misję odebrania sprawunków na wesele dla pani z zamku z tej wcześniejszej miejscowości. Okazało się, że wino już nie ma na stanie, trzeba je wygrać na turnieju, ale to nawet dobrze, bo pieniędzy też już nie mam. Przehulałem wszystko co mi dała u płatnerza i rusznikarza w Ratajach. :pawel:

Opublikowano

Dziś za trzecim razem siadł mi wyścig. Do tego gra nie pokazuje punktów na mapie i trzeba samemu sobie to ogarnąć, gdzie są te "punkty kontrolne", bo gra tylko mówi tylko nazwy lokacji przed jej startem.

Opublikowano
2 godziny temu, _Red_ napisał:

Jak dobrze rozegrasz to da coś jeszcze image.png.63a5084dafa46993edb5b31f9c97f4be.png

Widać że jest chętna. No ale gdzie ja prosty syn kowala do szlachcianki? Chociaż czytać już się nauczyłem w międzyczasie.

Opublikowano

Na fali zapowiedzi dwójki, ogrywam właśnie jedynkę i czuć ten Gothicowy klimat. Z amerykańskiego Eurotrash który uwielbiam :wub:

Ciekawy system walki, trochę podobny do tego z Gothica ale dużo bardziej rozbudowany chociaż podobnie nieintuicyjny na początku. 

Opublikowano

Tyle się naczytałem o tym systemie walki, że taki trudny a ja cały czas spamuje atak kłuty z góry i wszystkie pojedynki wygrywam, nawet nie mam problemów z grupą, bo tak samo robię i padają jak muchy xD Ale cała reszta jest zajebista, fabuła, system levelowania, questy, malownicze lokacje, no cud miód i malina:banderas:

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, PiotrekP napisał:

@Rotevil ciekawy patent, aż sprawdzę w najbliższym turnieju. 

Chyba najlepsza metoda, próbowałem normalnie walczyć, kombinacjami, machaniem w te i tamtą, chuja to dawało i zacząłem kłuć przeciwników z góry i łatwo poszło w turnieju :usmiech:

Opublikowano

Szybciej jest w ostatniej chwili zmienić kierunek ataku, markujesz i w ostatniej chwili atakujesz w inne miejsce po przekątnej względem jego broni. Tak aby musiał wykonać jak najdłuższy ruch do bloku. No i kombosy ładnie zbijają wytrzymałość, wtedy walka zamiast trwać minuty zajmuje jedną. 

No ale jak ktoś ma pancerz to dźganie jest op. Dobrze wyczuć moment ataku przeciwnika, uciec do tyłu zaczynając wyprowadzać cios aby w trakcie wyprowadzania ciosu iść do przodu po zamachu przeciwnika. Jak dobrze się zgra to siada zawsze i nie jest do zablokowania. 

Mi ten system walki zaczyna mega siadać. 

Opublikowano

Z tą misją w klasztorze chyba kogoś pojebało. Strasznie się tam męczę i pierwszy raz czytam jakieś poradniki, bo nie mam zamiaru tracić czasu na to.

• Plusik 1
Opublikowano
7 godzin temu, Butt napisał:

Z tą misją w klasztorze chyba kogoś pojebało. Strasznie się tam męczę i pierwszy raz czytam jakieś poradniki, bo nie mam zamiaru tracić czasu na to.

A to jakaś poboczna, czy główna misją?

Opublikowano
8 minut temu, Ukukuki napisał:

Zabawa z księdzem sztos, i to kazanie :pawel:

No misja z księdzem to wręcz był mega sztos, ale klasztor lipa straszna.

27 minut temu, XM. napisał:

Ja ogarnąłem i w sumie tak się teraz zastanawiam co tam trudnego było.

Nie pisałem, że trudne, tylko że męczące. Bo teoretycznie to można tam siedzieć ze 3 dni czasu gry, ale jak nie do końca będziesz ogarniał swoje obowiązki mnicha w międzyczasie, to się pobyt będzie przedłużał i łatwo można tam utknąć na 7-10 dni.